Gino’s reloaded!

Gino’s – italian bistro
Bulevardul Dacia nr.19 (P-ta Romana) Sector 1, Bucuresti

Gino's - retaurant italian, Bucuresti
Ce să zic?  Preferam de departe vechiul Gino’s, cel situat în apropierea Grădinii Botanice. Era mult mai intim, mult mai mediteranean ca aspect, mult mai prietenos, fremătând de clienţi mulţumiţi; semăna a Gino’s, adică a restaurant italienesc mediteranean de bună calitate, fără fiţe inutile, cu mâncare bună şi serviciu rapid. Era restaurantul unde am mers de zeci de ori şi unde am fost mulţumit de fiecare dată.

Gino's - retaurant italian, Bucuresti
Nu cunosc motivele pentru care restaurantul s-a mutat lângă oficiul paşapoartelor, dar zona este mult mai antipatică. Pe lângă îmbulzeala permanentă de maşini, zgomot de motoare şi praf, pe lângă pietonii grăbiţi, desfiguraţi de nervii inerenţi contactului cu birocraţia de la paşapoarte, noul (care, da fapt, nu mai este atât de nou) Gino’s s-a depersonalizat. Nu mai seamănă cu el însuşi şi nici nu pare să se regăsească.

Actualul Gino’s seamănă cu filmele de succes, la care s-a turnat rapid o „urmare” unde spectatorii stau pe scaune ca pe ghimpi, abia aşteptând să se termine.
Gino's - retaurant italian, Bucuresti
Grădina este meschină şi pare părăginită, interiorul este rece, iar pe pereţi sunt nişte desene care le fac pe cele de la Tripoli să pară capodopere. Mai mult, cel puţin după părerea mea, „frescele” îi dau, parcă, un aer spaniolesc: te aştepţi din clipă în clipă să dea buzna peste tine o dansatoare brunetă şi cambrată, pe tocuri înalte, clămpănind din castagnete. Înăuntru se fumează, aşa cum nu se mai permite în localurile din Italia, dar cum vezi prin Spania, de exemplu.

Citeste si articolul →   Pollo alla Parmigiana

Mărturisesc cu regret că, venind plin de speranţă la un restaurant italienesc pe care în trecut îl apreciam foarte mult, am dat peste ceva ce nu îţi lăsa senzaţia de italienesc decât dacă mestecai mâncarea cu ochii închişi.
Gino's - retaurant italian, Bucuresti
Ea, păpica, rămăsese cea pe care o ştiam şi de care mi-era dor. Ea singură mai vorbea italiana şi îţi oferea, cu dărnicie, atât de caracteristicile arome şi gusturi care fac farmecul acestei extraordinare bucătării. Mâncarea continua să arate bine, să miroasă minunat şi să aibă gust delicios.
Gino's - retaurant italian, Bucuresti
Serviciul a fost bun, şi nici nu avea cum să fie prost, din moment ce eram singurii clienţi, duminica la ora 15:00. Oana, prudentă, dăduse înainte un telefon ca să rezerve o masă, obişnuită probabil cu vechiul Gino’s şi cu vremurile de dinaintea „crizei”. A remarcat şi ea locul pustiu şi conchis:”Bine că am făcut rezervare…” Chelnerul a avut o sclipire de umor şi a răspuns: „Pariez că aţi avut emoţii.” Eram, deci, din nou, într-un restaurant gol, dar tare mi-e teamă că Gino’s şi-a cam făcut-o cu propria mână.
gino6
Preţurile au rămas cam la acelaşi nivel, adică abordabile. Felurile principale sunt pe la 25 lei, gustările între 12-15 lei, deserturile cam la fel. Singurele „scumpeturi” sunt, ca peste tot, muşchiul de vită, peştele şi fructele de mare.
Gino's - retaurant italian, Bucuresti
Porţiile sunt mari, nimci de zis. Te saturi relativ binişor dintr-un singur fel, iar două te îngreunează cu adevărat.
Gino's - retaurant italian, Bucuresti
Atmosfera era… adică nu era, din moment ce stăteam la singura masă ocupată. Nu ştiu cum este când cântă muzica şi când şi restul scaunelor sunt populate, dar mesele mi-au părut cam prea înghesuite pentru a oferi, cu adevărat, intimitate.

Una peste alta, restaurantul nu este rău, dar şi-a pierdut, indubitabil, din farmecul de altă dată. Cu regret, nu cred că în actuala locaţie se poate face vreo minune ca să fie readus măcar la parametrii din trecut; de îmbunătăţiri nici nu poate fi vorba.
 
În concluzie: mâncarea: 5 puncte, serviciul: 4 puncte, atmosferă: 2 puncte, porţii: 5 puncte, preţ: 3 puncte. Doar 18 puncte din 25 posibile, sub ceea ce era fostul Gino’s.
 
Legenda:
0 puncte: execrabil / scump ca ochii din cap
1 punct: rău / mult prea scump
2 puncte: binişor / cam scump
3 puncte: mediu / preţ ok
4 puncte: bine / destul de ieftin
5 puncte: excelent / neaşteptat de ieftin


2 comentarii pe “Gino’s reloaded!

  1. riise81 spune:

    radu, stai linistit. gino’s tocmai s-a mutat pe strada dianei nr.11 (la rond la piata rosetti)….localul este mult mai primitor decat in piata romana, au o terasa foarte primitoare, cu multa verdeata, si din cate am inteles, sus, la etaj, vor deschide un pub

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.