Gnocchi con pesto

Cele 6 minute de munca investite in aceasta reteta va vor oferi un preparat foarte gustos si aromat, perfect ca gustare, pranz usor sau cina. Puteti folosi un sos pesto obisnuit (genovese) sau puteti experimenta cu un pesto propriu, preparat in modul acestui “pesto misto” (pesto mixt) folosit de mine in reteta.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 3 minute
Timp de gatit: 3 minute
Cred ca aceasta reteta reflecta destul de bine spiritul bucatariei italiene. Este rapida si simpla, gatita cu ingrediente putine si de cea mai buna calitate. Nu are nevoie de cine stie ce asezonare, este robusta si satioasa si, mai presus de orice, delicioasa.
Ingrediente:
360 g gnocchi
sare
3-4 linguri de pesto misto
branza Parmesan rasa, pentru servit
Instructiuni:
Se fierb gnocchi in multa apa cu sare, clocotita, la foc mediu-iute, 2-3 minute sau pana se ridica la suprafata.
Se scurg de apa si se amesteca rapid cu sosul pesto. Se servesc presarate cu Parmesan ras si ornate cu frunze proaspete de ierburi aromate. Eu am preferat busuiocul, caci mi s-a parut ca frunzulitele sale arata mai decorativ.
Sfaturi:
Gnocchi se gasesc in orice supermarket, la raionul pastelor proaspete. Atentie, se pastreaza in frigider pana ce sunt gatiti.


15 comentarii pe “Gnocchi con pesto

  1. Dana spune:

    As dori o reteta de preparat gnocchi, experimentata, care sa fie ok. In sensul de cantitatea corecta de faina, cantitatea corecta de cartofi.
    MS

    • Radu Popovici spune:

      @dana: O reteta deja experimentata de mine nu am… inca. Gnocchi de casa sunt pe lista mea, insa nu am apucat inca sa-i prepar.

  2. Marius Delaepicentru spune:

    @Mitinita

    La gnocchi sunt cîteva secrete.

    E bine să foloseşti cartofi fierţi cu cel puţin o zi înainte şi păstraţi în frigider. Gelurile de amidon îmbătrînit, odată pisate lejer, sunt mai plastice.
    Tot pentru plasticitate bună, în locul a 1/2 din făină e preferabilă semolina sau chiar şi grişul. (am făcut gnocchi chiar şi cu cus cus mărunt).

    Pentru culoare, în reţeta personală înlocuiesc 1/3 din cartof, cu dovleac (muiat în microunde, răcit şi) trecut împreună cu cartofii prin sita de 4mm a maşinii de tocat.

    Pe scurt, e important ca niciunul din componente să nu devină cauciucos.

    • Radu Popovici spune:

      @Marius & mitinita: la fel de important este ca piureul de cartofi sa fie facut din cartofi sapunari fierti in aburi sau copti in coaja, la cuptor, si nu fierti in apa. Este important ca absorbtia de apa sa fie cat mai redusa.

  3. Katze spune:

    Hallo,

    Gnocchi din punga si fasole din borcan sant ok , dar pesto din borcan NU 🙂 !
    Eu nu inteleg, sau sant probabil prea „inapoiata”.
    Ce zici de niste galuste cu prune, este aluat asemanator de gnocchi doar forma difera. Stiu ca si tie iti plac 🙂

    O zi frumoasa
    Katze

    • Radu Popovici spune:

      @Katze: Normal ca imi plac galustile cu prune.
      Sunt de acord cu tine apropo de pesto din comert…. cu un singur amendament: la noi busuiocul nu se gaseste permanent. Cand este, cand nu, iar uneori tebuie sa umbli jumatate din noras ca sa-l gasesti; asa ca nu prea poti sa faci pesto cand ai chef. De aceea, eu am permanent in frigider un borcan din comert, ca rezerva. Este mai bun decat nimic.

  4. memphis spune:

    O reteta elegant de simpla, usoara, rapida si foarte gustoasa. Vorbesc din experienta caci o prepar si eu, atat cu gnocchi cat si cu paste. Clasica si minunat de aromata.
    Am intalnit persoane care nu suporta busuiocul, din pacate pentru ei, asa ca este f. bine ca ai dat reteta de pesto mixt ca exemplu; fiecare isi poate prepara propria varianta de pesto.

    • Radu Popovici spune:

      @memphis: Reteta functioneaza foarte bine si cu vinegrete aromatizate cu verdeturi, adica suc de lamaie, ulei, sare, piper si una sau mai multe verdeturi tocate. La astfel de vinegrete se mai poate adauga si mustar, ketchup, zahar, capere etc. Este foarte simpla, as zice la mintea cocosului, dar am postat-o fiindca mi se pare a fi indeajuns de versatila ca sa fie interesanta. Nu toata lumea a folosit pesto, iar aceasta reteta ar fi o ocazie excelenta pentru experimente, tocmai datorita simplitatii sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.