Cele 6 minute de munca investite in aceasta reteta va vor oferi un preparat foarte gustos si aromat, perfect ca gustare, pranz usor sau cina. Puteti folosi un sos pesto obisnuit (genovese) sau puteti experimenta cu un pesto propriu, preparat in modul acestui “pesto misto” (pesto mixt) folosit de mine in reteta.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 3 minute
Timp de gatit: 3 minute

Cred ca aceasta reteta reflecta destul de bine spiritul bucatariei italiene. Este rapida si simpla, gatita cu ingrediente putine si de cea mai buna calitate. Nu are nevoie de cine stie ce asezonare, este robusta si satioasa si, mai presus de orice, delicioasa.

Ingrediente:
360 g gnocchi
sare
3-4 linguri de pesto misto
branza Parmesan rasa, pentru servit

Instructiuni:
Se fierb gnocchi in multa apa cu sare, clocotita, la foc mediu-iute, 2-3 minute sau pana se ridica la suprafata.

Se scurg de apa si se amesteca rapid cu sosul pesto. Se servesc presarate cu Parmesan ras si ornate cu frunze proaspete de ierburi aromate. Eu am preferat busuiocul, caci mi s-a parut ca frunzulitele sale arata mai decorativ.

Sfaturi:
Gnocchi se gasesc in orice supermarket, la raionul pastelor proaspete. Atentie, se pastreaza in frigider pana ce sunt gatiti.