Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati, desi imi plac mult alimente ca paste, gnocchi, cartofi, cartofi dulci etc. Cu dorul insa nu te pui, asa ca mi-am calcat pe inima si am gatit ceva si cu carbohidrati, si cu grasimi, foarte pe gustul meu, dar indicat a nu se consuma prea des. De fapt, m-am consolat cu gandul ca dupa luni de mancat lejer, imi fac doar un mic antrenament pentru mesele care vor urma in curand, si care vor fi pe tipicul traditional de iarna: cea de Craciun si cea de Revelion.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
250 g gnocchi de cartofi
150 g bacon, taiat bucatele
1 ceapa, tocata marunt
1/2 lingurita de nucsoara, proaspat rasa
100 ml smantana 32% grasime
100 ml vin alb sec
10-15 frunze de busuioc, taiate fasiute subtiri
2 linguri de unt
sare
piper alb, macinat
busuioc proaspat, pentru servit
30g branza Parmesan, rasa

Instructiuni:
Se incinge o tigaie mare. Se adauga baconul si se prajeste fara ulei, doar in propria grasime, pana ce este rumenit si crocant. Se scoate din tigaie si se pune deoparte.

Se adauga in tigaie untul si, cand este topit, se adauga ceapa. Se sareaza si se caleste la foc mic-mediu, timp de 3-4 minute, sau pana ce se face translucida.
Se adauga vinul si se mijoteaza pana ce se reduce la jumatate.

Se adauga smantana, piper alb si nucsoara si se incinge bine, amestecand. Se mijoteaza cateva minute, pana ce sosul este gros.

Intre timp se fierb gnocchi in multa apa cu sare (circa 2 lingurite de sare la 1 litru de apa), timp de 2-3 minute, sau pana se ridica la suprafata lichidului. Se scot imediat si se scurg.

Se adauga in tigaie gnocchi si busuiocul si se amesteca bine. Se serveste preparatul imediat, presarat cu Parmesan si ornat cu busuioc.