Iata o reteta foarte simpla, la care am folosit cateva dintre produsele comercializate de Delaco: crema de branza, mascarpone si cascaval. Acestea, aromatizate cu nucsoara, piper si patrunjel, au compus un sos delicios pentru gnocchi, ardei si carnati chorizo, ca sa formeze un preparat robust, plin de gust, potrivit ca prim fel al unei mese de pranz, sau ca cina satioasa. Puteti alatura preparatului un pahar de vin alb, sec si rece.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
500 g gnocchi
250 g carnati chorizo, taiati rondele
2 lingurite de ulei de masline
125 g branza „Ceva fin Mascarpone”
125 g crema de branza „Ceva fin cremos”
125 g cascaval „Sofia Delaco”, ras
1 ardei gras rosu, taiat cubulete mici
sare
piper
1/2 lingurita de nucsoara, proaspat rasa
1 lingurita de fulgi de ardei iute (optional)
1/2 legatura de patrunjel proaspat, tocat marunt
cateva frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat

Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 180 °C. Se combina intr-un castron branza mascarpone cu crema de branza.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se prajesc rondelele de chorizo la foc iute, cateva secunde, pana ce se rumenesc. Se scot pe prosoape de hartie, ca sa se scurga de grasime.

Se adauga in tigaie ardeiul gras, se sareaza si se pipereaza si se soteaza 1-2 minute. Se transfera ardeii pe o farfurie calda.

Se adauga in tigaie mixtura de branza si se amesteca la foc mic. Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara, se adauga jumatate din cascavalul ras si se gateste 1-2 minute, pana se incinge, iar cascavalul se topeste. Se adauga patrunjelul tocat, se amesteca rapid si se ia tigaia de pe foc.

Se adauga in tigaie, gnocchi, carnati si ardei gras. Se amesteca, incet, pentru a nu sfarama gnocchi. Se transfera mixtura intr-un vas termorezistent, de dimensiune potrivita. Se netezeste usor la suprafata, apoi se presara cu restul de cascaval ras si cu fulgii de ardei iute. Se transfera vasul in cuptor si se gratineaza mixtura 4-5 minute, pana ce se rumeneste la suprafata. Se serveste preparatul ornat cu frunze de patrunjel.