Iata un preparat culinar gata cat ai bate din palme, foarte simplu si care foloseste ingrediente de buna calitate. Este gustos si arata bine. Acompaniat de un pahar de sampanie sau vin spumos, poate fi un pranz usor sau o cina deosebita, ori chiar poate fi, fara probleme, antreu la o masa festiva.


Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 3 minute
Timp de gatit: 4 minute

Ingrediente:
250 g gnocchi de cartofi
150 g somon afumat, taiat fasiute
30 g icre de somon
100 g frunze de rucola proaspete
sare
piper negru, proaspat macinat
1 1/2 lingura de suc de lamaie
5 linguri de ulei de masline extra virgin
1 1/2 lingurita de mustar iute
1 1/2 lingurita de zahar
2 linguri de marar proaspat

Instructiuni:
Se fierb gnocchi 3 minute, in multa apa sarata clocotita. Se scurg.

Intre timp se prepara o vinegreta amestecand intr-un borcan cu capac, prin scuturare, mustarul cu suc de lamaie, sare, zahar, piper si ulei de masline.

Se amesteca gnocchi cu trei sferturi din dressing, se adauga somon afumat si marar. Cu restul de dressing se stropesc frunzele de rucola si apoi se amesteca.

Se serveste mixtura de gnocchi si somon afumat, alaturi de salata de rucola, ornata cu icre de somon si marar ptoaspat.