Aceasta reteta are si varianta video.

Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in stil romanesc, mediteranean si asiatic. Film de fata pune in evidenta versatilitatea deosebita a acestui ingredient.



Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 1 portie
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente:
500 g gnocchi
sare
apa
Varianta romaneasca:
1 ceapa, taiata solzisori
1 lingura de otet alb
2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
sare
piper negru, proaspat macinat
marar proaspat, tocat marunt
Varianta italiana:
2 linguri de ulei de masline extra virgin
4 catei de usturoi, tocati marunt
3-4 linguri cu pasta de rosii (diluata cu putina apa, daca este nevoie)
1 mana de busuioc proaspat, tocat marunt
branza Parmesan, proaspat ras
Varianta indiana:
3 linguri de ulei de orez
1 lingurita de seminte de chimen
2 lingurite de boabe de coriandru
1 lingurita de boabe de mustar
patrunjel proaspat, tocat

Instructiuni:
Se prepara salata romaneasca, amestecand ingredientele intr-un castron: ceapa, sare, piper, otet, ulei de floarea-soarelui si marar.

Se prepara sosul mediteranean intr-o tigaie si se pastreaza cald. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie. Se adauga usturoiul si se caleste la foc mic-mediu, pana ce se inmoaie. Se adauga pasta de rosii si se desface la foc mic, amestecand. Se gateste 2 minute, avand grija sa nu se arda.

Se infuzeaza uleiul de orez cu mirodenii (chimen, coriandru, mustar), prajindu-le la foc mediu 1-2 minute, pana ce incep sa sfaraie.

Intre timp se fierb gnocchi in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute, pana ce se ridica la suprafata.
Se impart gnocchi in trei parti. O parte se amesteca bine cu sosul romanesc. Se serveste ornat cu marar.

O alta treime se adauga in tigaia cu ulei infuzat si se amesteca putin, la foc mic-mediu. Se adauga patrunjel tocat. Se servesc gnocchi ornati cu Parmesan ras.

Ultima treime se adauga in sosul fierbinte mediteranean impreuna cu busuioc tocat. Se servesc gnocchi ornati cu busuioc.