Gnocchi internationali

Aceasta reteta are si varianta video.
Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in stil romanesc, mediteranean si asiatic. Film de fata pune in evidenta versatilitatea deosebita a acestui ingredient.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 1 portie
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 5 minute
Ingrediente:
500 g gnocchi
sare
apa
Varianta romaneasca:
1 ceapa, taiata solzisori
1 lingura de otet alb
2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
sare
piper negru, proaspat macinat
marar proaspat, tocat marunt
Varianta italiana:
2 linguri de ulei de masline extra virgin
4 catei de usturoi, tocati marunt
3-4 linguri cu pasta de rosii (diluata cu putina apa, daca este nevoie)
1 mana de busuioc proaspat, tocat marunt
branza Parmesan, proaspat ras
Varianta indiana:
3 linguri de ulei de orez
1 lingurita de seminte de chimen
2 lingurite de boabe de coriandru
1 lingurita de boabe de mustar
patrunjel proaspat, tocat
Instructiuni:
Se prepara salata romaneasca, amestecand ingredientele intr-un castron: ceapa, sare, piper, otet, ulei de floarea-soarelui si marar.
Se prepara sosul mediteranean intr-o tigaie si se pastreaza cald. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie. Se adauga usturoiul si se caleste la foc mic-mediu, pana ce se inmoaie. Se adauga pasta de rosii si se desface la foc mic, amestecand. Se gateste 2 minute, avand grija sa nu se arda.
Se infuzeaza uleiul de orez cu mirodenii (chimen, coriandru, mustar), prajindu-le la foc mediu 1-2 minute, pana ce incep sa sfaraie.
Intre timp se fierb gnocchi in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute, pana ce se ridica la suprafata.
Se impart gnocchi in trei parti. O parte se amesteca bine cu sosul romanesc. Se serveste ornat cu marar.
O alta treime se adauga in tigaia cu ulei infuzat si se amesteca putin, la foc mic-mediu. Se adauga patrunjel tocat. Se servesc gnocchi ornati cu Parmesan ras.
Ultima treime se adauga in sosul fierbinte mediteranean impreuna cu busuioc tocat. Se servesc gnocchi ornati cu busuioc.


16 comentarii pe “Gnocchi internationali

  1. Miclescu Mirela spune:

    Eu am incercat sa fac de casa si cu sos pesto cu susan si mi-au placut.Mi s-a parut ca nu ar fi fiert cum trebuie se poate sa nu fi gasit eu o reteta potrivita.Daca cumpar gata facuti nu mai am nici o problema sigur Cel mai mult imi place ca retetele astea in general cel eitaliene sunt de 30 -45 minute si iese o bunatatteeeeee de te lingi pe degete . La capitolul asta trebuie sa mai invatam .Multumesc pentru raspuns
    Mirela

  2. Miclescu Mirela spune:

    Am vazut filmul si toate retetele sunt grozave. Nu ma pot hotara la ce fel ar fi mai bun. Cel asiatic cu condimentele alea delicioase, cel mediteranean cu sos de bulion sau cel romanesc. Am sa incerc sa prepar in casa gnocchi 😀 si sa le savurez pe fiecare in parte.

    • Radu Popovici spune:

      @Miclescu Maria: Toate cele trei variante sunt foarte Ok, dar gnpcchi se mai pot asocia cu alte zeci de sosuri. Sunt extrem de versatili.

    • Radu Popovici spune:

      @Desire: Normal, doar am spus ca prezint trei variante din culturi culinare diferite, tocmai ca sa demonstrez versatilitatea acestui aliment. Cea de-a doua varianta este o varianta mediteraneana. 🙂

  3. mihaela spune:

    Chiar ca este o bunatate care mai rar o gatesti. Noi romani luam retetele de la straini si le facem cum stim noi mai bine. Nu este asa! Reteta este reteta!

  4. Zazuza spune:

    culmea e ca in varianta romaneasca nu aveam habar chiar deloc :D. nu ca ar fi fost mare filosofie, dar uite si tu cum suntem :)), conoastem ingrediente exotice si nu vedem ce e in propria ograda :))

  5. Yoyo spune:

    Chiar interesanti acesti gnocchi. Si se gatesc in 2-3 minute, adica mai repede decat multe dintre pastele proaspete. Cum sunt cand sunt reci?

    • Radu Popovici spune:

      @Yoyo: Sunt Ok. Cam ca pastele reci. 🙂 Bine ar fi insa sa fie amestecati cu un sos cat sunt calzi, si dupa aceea lasati sa se raceasca, altfel sunt sigur ca se lipesc intre ei. Ma rog, chiar si asa gustul ramane OK, dar nu prea mai sunt prezentabili. Se pot chiar reincalzi, in aburi de pilda, sau in cuptor, ori la microunde.

  6. alison spune:

    foarte interesate retetele, asa chiar ai facut un demo al versalitatii lor. eu ii aleg pe cei in sos mediteranean, asta pentru ca am busuioc proaspat! 🙂

    • Radu Popovici spune:

      @alison: Gnocchi sunt extrem de versatili. Sunt ca niste bucati de paine, merg cu orice. Chiar si in deserturi. Cred ca nici la celelalte doua reteta nu are cum sa-ti lipseasca vreun ingredient. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.