Iata o reteta pentru iubitorii de branzeturi. Camembertul cu gust delicat, branza cu mucegai albastru Milkana, cu gustul sau bine definit si caracteristic si Grana Padano, branza robusta, cu gust puternic, formeaza o combinatie delicioasa, plina de personalitate, o companie buna pentru cartofii fragezi. Aromele de nucsoara si piper alb completeaza bine profilul gustativ al retetei.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4-6 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 35 minute

Ingrediente:
1 kg cartofi, taiati felii foarte subtiri, cca. 3-4 mm
sare
piper alb, macinat
nucsoara, rasa fin
2 oua, batute
300 g branza Camembert Milkana de la Delaco, feliata foarte subtire
75 g branza Grana Padano de la Delaco, rasa
100 g branza cu mucegai Creamy Blue Milkana de la Delaco, taiata bucatele mici
250 ml lapte
frunze proaspete de patrunjel, pentru garnisit

Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 180 °C (gradatia medie).
Se astern, intr-un platou termorezistent, alternativ, 3 straturi de felii de cartofi (se asaza usor suprapuse unele peste altele) si doua de branzeturi (Camembert, branza cu mucegai Milkana si jumatate din Grana Padano). Se asezoneaza straturile de cartofi cu piper alb si sare.

Intr-un castron se combina ouale batute cu lapte, sare, piper alb si nucsoara. Se toarna mixtura in platou, cat mai uniform. Se scutura platoul de cateva ori, ca sosul sa se distribuie corect. Trebuie ca sosul sa acopere stratul superior de cartofi.
Se transfera platoul in cuptor si se lasa circa 30 de minute, sau pana ce cartofii sunt facuti.

Se presara deasupra restul de Grana Padano si se aprinde rezistenta electrica din cuptor. Se gratineaza branza 4-5 minute. Se servesc cartofii fierbinti, garnisiti cu frunze de patrunjel.

Nota:
Eu mi-am dorit ca preparatul sa aiba un sos mai subtire. Daca doriti unul mai consistent, inlocuiti laptele, sau macar jumatate din el, cu smantana si mai adaugati un ou.