Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine acum in minte niciun tip de preparat culinar in care sa nu se poata folosi. Cel mai mult imi place asocierea dintre paste si branzeturi. In aceasta reteta, branza cu mucegai Milkana, cremoasa si cu gust fin, face pereche cu robusta Grana Padano, si face o pereche buna, credeti-ma.
Aromele de nucsoara si piper completeaza perfect ansamblul.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Cantitate: 2-3 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 25 minute
Ingrediente:
250 g tortelloni cu spanac si ricotta
sare
piper alb, macinat
nucsoara, rasa fin
1 lingurita cu varf de boabe de piper roz
1 ou batut
200 ml smantana
150-200 ml lapte
75 g branza Grana Padano de la Delaco, rasa
150 g branza cu mucegai Milkana de la Delaco, tocata
frunze proaspete de patrunjel, pentru garnisit
Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 180 °C (gradatia medie).
Se astern, intr-un platou termorezistent, pastele.
Intr-un castron se combina ouale batute cu lapte, smantana, sare, piper alb, piper roz, branza cu mucegai, jumatate din Grana Padano si nucsoara. Se toarna mixtura in platou, cat mai uniform. Se scutura platoul de cateva ori, ca sosul sa se distribuie corect. Trebuie ca sosul sa acopere stratul pastele.
Se transfera platoul in cuptor si se lasa circa 20 de minute, sau pana ce pastele sunt facute si usor rumenite, iar sosul este inchegat.
Se presara deasupra restul de Grana Padano si se aprinde rezistenta electrica din cuptor. Se gratineaza 4-5 minute. Se servesc pastele fierbinti, garnisite cu frunze de patrunjel.
Nota:
In ultima vreme am prins drag de piperul roz. Nu stiu dece l-am ignorat o vreme, caci imi place mult aroma sa fina, si usor picanta in acelasi timp, ca si gustul placut, vag piperat. Am descoperit ca merge bine aproape cu orice, dar, dupa gustul meu, mai ales cu branzeturi si paste.
Arata f bine si imi place si mie mult piperul roz , nu acelasi lucru as putea sa il spun despre sarea roz de Himalaya pe care am testat-o in varianta graunte mari e buna pt ca da un aspect si are o textura interesanta dar in varianta macinata nu isi justifica pretul nu am simtit nimic deosebit. Eu chiar sunt atenta la sarea pe care o folosesc si gatesc numai cu sare de mare de Guerande cat se poate de nefiltrata . Ciocolata cu piper este o nebuinie eu am faciut niste mici tartelete de ciocolata cu piper d’espelette a iesit super .
@Sylvia: Am facut o pasiune, de curand, pentru piperul roz. Mi-am cumparat vreo 300 g si am inceput sa experimentez cu el. Foarte versatil si cu o aroma comnplexa.
Da, piperul roz merge de minune si cu branza de capra (din aceea gen sainte-maure, dar tanara – adica branza, de capra nu stiu 🙂
Tai niste felii de bagheta, pui pe ele branza rondele si cateva boabe de piper roz, apoi le pui in cuptor la grill un pic… desfaci o sticla de vin alb si aia e!
@Mihaela2: Eu l-am incercat, pisat fin si in cantitate foarte mica, intr-un tort de ciocolata. Foarte-foarte interesant. 🙂