Grill Champions Tour III – urmare

Vă anunţam acum câteva zile evenimentul Grill Champions Tour, aflat la a treia ediţie, organizat de Grillsociety.ro, cu puţin timp înainte de mini-vacanţa de 1 Mai, pentru a marca astfel deschiderea sezonului de gătit în aer liber.
grillChTour01 - Grill Champions Tour III – urmare 1 - Retetele lui Radu

Evenimentul a avut loc la hotel „Caro” şi a durat circa 7-8 ore, bucurându-se de prezenţa câtorva sute de participanţi. Punctul culminant al zilei a fost demonstraţia culinară oferită de doi dintre bine-cunoscuţi pe plan mondial profesionişti ai grătarelor: Marco Greulich (don Marco) şi Camillo Tomanek (don Caruso). Ambii au în palmares foarte multe titluri de campioni naţionali şi mondiali, atât la amatori cât şi, după aceea, la profesionişti. Virtuozitatea lor a fost completată în mod fericit de calităţile grătarelor puse la dispoziţie de campinggrill.ro.
grillChTour02 - Grill Champions Tour III – urmare 2 - Retetele lui Radu
S-a lucrat pe grătare cu cărbuni şi gaz, iar meniul a fost unul mediteranean: frigărui de creveţi cu roşii uscate, scoici Saint-Jacques preparate după o reţetă surpriză, pui cu dulceaţă de cireşe şi condimente, somon marinat cu suc de limetă şi miere, gătit pe placă de cedru înmuiată în vin cu mirodenii, vinete cu mozzarella, bacon şi busuioc, coaste de berbecuţ condimentate, un peşte întreg gătit lent şi afumat concomitent cu chipsuri de lemn aromate şi mirodenii şi, în final, o îngheţată la… grătar.
grillChTour03 - Grill Champions Tour III – urmare 3 - Retetele lui Radu
grillChTour04 - Grill Champions Tour III – urmare 4 - Retetele lui Radu
Pentru mine a fost cea de-a doua participare la un astfel de eveniment, iar de data aceasta am avut şi un rol activ, căci am fost amfitrionul evenimentului. Pe lângă plăcerea de a-i revedea pe cei doi campioni germani ai grătarelor, am fost încântat să-i cunosc, în sfârşit, în carne şi oase, pe Cristi Borod (Bucătar Maniac) şi pe Ama Petriţan (Ama în bucătărie).
grillChTour05 - Grill Champions Tour III – urmare 5 - Retetele lui Radu
Toţi trei suntem ambasadorii grătarelor OutdoorChef în România şi încercăm să promovăm nu doar partea culturală a gătitului în aer liber, ci şi exploatăm diverse mmodalităţi de a folosi versatilitatea extraordinară a grătarelor de bună calitate. Eu, unul, am un grătar cu gaz Ascona 570MX şi m-aţi mai văzut vorbind despre el cu diverse ocazii şi postând reţete cu preparatele care se pot găti cu el.
grillChTour06 - Grill Champions Tour III – urmare 6 - Retetele lui Radu
grillChTour07 - Grill Champions Tour III – urmare 7 - Retetele lui Radu
grillChTour08 - Grill Champions Tour III – urmare 8 - Retetele lui Radu
Evenimentul a fost posibil datorită colaborării dintre organizatpri şi diverse companii care au înţeles să sprijine demersul făcut de Grillsociety.ro: CampingGrill.ro – specialist în grătare de grădină performante, Corcova Roy & Damboviceanu – vin din zona românescă cu tradiţie, Brands International – cafea Nespresso, Salatele Eisberg şi, nu în ultimul rând, RFamily – furnizor de produse proaspete şi congelate de peşte.
grillChTour09 - Grill Champions Tour III – urmare 9 - Retetele lui Radu
grillChTour10 - Grill Champions Tour III – urmare 10 - Retetele lui Radu
grillChTour11 - Grill Champions Tour III – urmare 11 - Retetele lui Radu
Gata, nu vreau să vă mai ţin de vorbă, aşa că vă invit să priviţi fotografiile şi să gustaţi din ochi cele preparate de Marco şi Camillo.
grillChTour12 - Grill Champions Tour III – urmare 12 - Retetele lui Radu
grillChTour13 - Grill Champions Tour III – urmare 13 - Retetele lui Radu
grillChTour14 - Grill Champions Tour III – urmare 14 - Retetele lui Radu


12 comentarii pe “Grill Champions Tour III – urmare

 1. Nelu_A spune:

  Intrebare de novice total – cum naiba se prepara inghetata la gratar? Pentru mine este o contradictie in termeni, dar de vreme ce se face, este deci posibil.

  In rest, ce sa zic? Bine ca nu am gratar, ca mai bagam 5 kg pe mine 🙂

 2. Ina spune:

  Vaai, ce-a fost acolo! Am si uitat de ce-am intrat aici … salivez uitandu-ma la poze.
  Hai ca mi-am amintit. 😀 Multi ani sanatosi, norocosi, fericiti si impliniti ! Petrecere frumoasa!

 3. cristi-j spune:

  profit de aceasta ocazie festiva ca sa-ti urez o zi frumoasa si multi ani inainte, sanatate si pasiune, spor la treaba si pofta buna ! hahaha
  la multi ani !

  • Radu Popovici spune:

   @crisri-j: Multumesc mult, si pentru urari si pentru faptul ca esti un partener de discutie interesant si disponibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.