Va anuntam acum cateva zile evenimentul Grill Champions Tour, aflat la a treia editie, organizat de Grillsociety.ro, cu putin timp înainte de mini-vacanta de 1 Mai, pentru a marca astfel deschiderea sezonului de gatit în aer liber.
Evenimentul a avut loc la hotel „Caro” si a durat circa 7-8 ore, bucurandu-se de prezenta catorva sute de participanti. Punctul culminant al zilei a fost demonstratia culinara oferita de doi dintre bine-cunoscuti pe plan mondial profesionisti ai gratarelor: Marco Greulich (don Marco) si Camillo Tomanek (don Caruso). Ambii au în palmares foarte multe titluri de campioni nationali si mondiali, atat la amatori cat si, dupa aceea, la profesionisti. Virtuozitatea lor a fost completata în mod fericit de calitatile gratarelor puse la dispozitie de campinggrill.ro.
S-a lucrat pe gratare cu carbuni si gaz, iar meniul a fost unul mediteranean: frigarui de creveti cu rosii uscate, scoici Saint-Jacques preparate dupa o reteta surpriza, pui cu dulceata de cirese si condimente, somon marinat cu suc de limeta si miere, gatit pe placa de cedru înmuiata în vin cu mirodenii, vinete cu mozzarella, bacon si busuioc, coaste de berbecut condimentate, un peste întreg gatit lent si afumat concomitent cu chipsuri de lemn aromate si mirodenii si, în final, o înghetata la… gratar.
Pentru mine a fost cea de-a doua participare la un astfel de eveniment, iar de data aceasta am avut si un rol activ, caci am fost amfitrionul evenimentului. Pe langa placerea de a-i revedea pe cei doi campioni germani ai gratarelor, am fost încantat sa-i cunosc, în sfarsit, în carne si oase, pe Cristi Borod (Bucatar Maniac) si pe Ama Petritan (Ama în bucatarie).
Toti trei suntem ambasadorii gratarelor OutdoorChef în Romania si încercam sa promovam nu doar partea culturala a gatitului în aer liber, ci si exploatam diverse mmodalitati de a folosi versatilitatea extraordinara a gratarelor de buna calitate. Eu, unul, am un gratar cu gaz Ascona 570MX si m-ati mai vazut vorbind despre el cu diverse ocazii si postand retete cu preparatele care se pot gati cu el.
Evenimentul a fost posibil datorita colaborarii dintre organizatpri si diverse companii care au înteles sa sprijine demersul facut de Grillsociety.ro: CampingGrill.ro – specialist în gratare de gradina performante, Corcova Roy & Damboviceanu – vin din zona romanesca cu traditie, Brands International – cafea Nespresso, Salatele Eisberg si, nu în ultimul rand, RFamily – furnizor de produse proaspete si congelate de peste.
Gata, nu vreau sa va mai tin de vorba, asa ca va invit sa priviti fotografiile si sa gustati din ochi cele preparate de Marco si Camillo.
Intrebare de novice total – cum naiba se prepara inghetata la gratar? Pentru mine este o contradictie in termeni, dar de vreme ce se face, este deci posibil.
In rest, ce sa zic? Bine ca nu am gratar, ca mai bagam 5 kg pe mine 🙂
@Nelu: Aceste gratare functioneaza si pe post de cuptor. Iata o metoda simpla de a te juca cu inghetata: https://www.youtube.com/watch?v=x9QPqdClboQ
La multi ani Radu, sa fii sanatos si sa ne incanti in continuare cu iesirile din cotidianul culinar.
@Dani: Multe multumiri. 🙂
La multi ani! Petrecere frumoasa!
@Cami: Multumesc mult! Tu esti OK? Salutari sotiei! 🙂
La multi ani sanatosi si fericiti! 🙂
@Miha: Multumesc.
Vaai, ce-a fost acolo! Am si uitat de ce-am intrat aici … salivez uitandu-ma la poze.
Hai ca mi-am amintit. 😀 Multi ani sanatosi, norocosi, fericiti si impliniti ! Petrecere frumoasa!
@Ina: Acolo a fost intr-adevar ceva deosebit. 🙂 Multumesc pentru urare.
profit de aceasta ocazie festiva ca sa-ti urez o zi frumoasa si multi ani inainte, sanatate si pasiune, spor la treaba si pofta buna ! hahaha
la multi ani !
@crisri-j: Multumesc mult, si pentru urari si pentru faptul ca esti un partener de discutie interesant si disponibil.