Grill Champions Tour III

Maine (vineri 27 aprilie 2012) va avea loc, la Bucuresti Grill Champions Tour, ajuns la cea de-a treia editie. Organizat de Grillsociety.ro, acest eveniment are ca punct culminant o demonstratie culinara sustinuta de doi campioi mondiali de barbecue.

Camillo Tomanek, zis don Caruso, si Marco Greulich, cunoscut ca don Marco, sunt doi adevarati maestri ai gratarelor, fie ele cu carbuni, cu gaz sau electrice.

I-am vazut la lucru, caci m-am numarat printre cei care i-au urmarit la editia anterioara a Grill Champions Tour. Cei doi profesionisti au demonstrat din plin ca gatitul în aer liber este o arta care se poate practica nu numai vara, ci si pe timp de iarna.
Data celei de-a treia editii a evenimentului nu este aleasa întamplator, caci 1 mai este considerata ziua în care începe sezonul frumos si în care o mare parte a timpului liber se petrece afara din casa, pe cat se poate de natura.
Cine este Grillsociety.ro? Crezul declarat al acestei organizatii este ilustrat de zicala „cultura vietii începe de la a manca”. GrillSociety.ro îsi propune sa adune laolalta iubitori, amatori, cunoscatori sau profesionisti ai grilling-ului si sa functioneze ca o platforma unde se împartasesc stiri din domeniul gastronomic, idei, retete si povesti culinare, toate menite sa dezvolte cultura gatitului în aer liber din Romania.
Personal, ader la acest crez, caci gatitul în aer liber poate fi o componenta importanta a culturii culinare a unui popor, iar la noi exista deja o traditie în domeniu.
Proiectul conceput de Grillsociety.ro este un manifest cultural, propunandu-si sa demonstreze existenta unei culturi a gatitului în aer liber care depaseste imaginea stereotipa a gratarului sfaraind la iarba verde, plin de mici si ceafa de porc, înconjurat de fum si acompaniat de sunetul tablelor si zarurilor.
Grill Champions Tour doreste sa arate publicului ca gatitul în aer liber poate fi un eveniment cu adevarat festiv, care tine de cultura culinara. Se pot prepara mancaruri absolut deosebite, chiar sofisticate, care se servesc împreuna cu vinuri bune, în sunetul unei muzici de calitate sau al unor discutii interesante, totul gatit fara fum, curat si nepoluant.
Revenind la evenimentul de maine, daca tot am amintit mai sus de mancaruri deosebite, cei doi artisti ai grill-ului, don Caruso si don Marco, vor prepara un meniu mediteranean. Iata cateva dintre preparate: frigarui de creveti cu rosii uscate, scoici Saint-Jacques preparate dupa o reteta surpriza, pui cu dulceata de cirese si condimente, somon marinat cu suc de limeta si miere, gatit pe placa de cedru înmuiata în vin cu mirodenii, vinete cu mozzarella, bacon si busuioc, coaste de berbecut condimentate, un peste întreg gatit lent si afumat concomitent cu chipsuri de lemn aromate si mirodenii si, în final, o înghetata la… gratar.
În calitate de organizator al Grill Champions Tour, Grillsociety.ro se bucura de sprijinul parterilor care au facut posibila aceasta manifestare: CampingGrill.ro – specialist în gratare de gradina performante, Corcova Roy & Damboviceanu – vin din zona romanesca cu traditie, Brands International – cafea Nespresso, Salatele Eisberg si, nu în ultimul rand, RFamily – furnizor de produse proaspete si congelate de peste.
Voi fi si eu acolo, în calitate de amfitrion al evenimentului, si voi reveni cu impresii si fotografii.


4 comentarii pe “Grill Champions Tour III

  1. cristi-j spune:

    „… nu o pot dezvalui (locatia). Evenimentul are circuit inchis”
    superb ! mie mi se pare ca asta cam goleste de continut cuvintele mari si frumoase de mai sus :
    „Proiectul conceput de Grillsociety.ro este un manifest cultural, propunandu-si sa demonstreze existenta unei culturi a gatitului în aer liber …”
    „Grill Champions Tour doreste sa arate publicului ca gatitul în aer liber poate fi un eveniment cu adevarat festiv, care tine de cultura culinara”
    hehehe

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Ti se pare. Nu goleste niciun fel de continut.
      Publicul va fi prezent, si inca in numar mare, dar selectat cu grija. Aceasta este alegerea organizatorilor, iar motivul este bine intemeiat. Nu vreau sa intru in amanunte aici, nici nu am caderea sa discut public acest motiv, poti insa sa-l banuiesti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.