Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din faina de grau sunt alimente de baza si nu orezul, asa cum este in restul tarii. Ha do si este o gustare delicioasa si poate fi servita cu succes la o masa de duminica, impreuna cu familia sau prietenii.


Bucatarie: chinezeasca
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 20 de minute
Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente:
100 g creveti cruzi, decorticati si curatati
2 albusuri de ou
2 linguri de amidon
1 lingurita de ulei aromat cu ardei iute (optional)
1/2 lingurita de zahar
1/4 lingurita de sare
2 linguri de frunze de coriandru, tocate marunt
2 felii de paine toast
ulei de arahide (sau de floarea-soarelui), pentru prajit
frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat

Instructiuni:
Se toaca crevetii cu satarul pana se obtine o pasta nu foarte omogena.

Se amesteca crevetii cu un albus de ou si 1 lingura de amidon. Se adauga zahar, sare si uleiul aromat cu ardei iute; se amesteca apoi cu tocatura de coriandru. Se amesteca albusul ramas cu restul de amidon.
Se taie fiecare felie in 2 sau 4 triunghiuri, la alegere. Se unge suprafata fiecarui triunghi cu mixtura de albus de ou si amidon si apoi cu mixtura de creveti.

Se incinge (cam la 180° C) intr-un wok o cantitate de ulei indeajuns de mare ca sa formeze un strat de 3-4 cm grosime. Se adauga triunghiurile de paine si se prajesc, in transe, cu fata unsa in sus, timp de 1 – 1 1/2 minut. Se intorc si se prajesc alt 1 – 1 1/2 minut, pana ce incep sa se rumeneasca. Se scurg pe prosoape de hartie si se servesc ornate cu cateva frunze proaspete de coriandru.

Sfaturi:
Daca nu aveti la indemana ulei aromat cu ardei iute, inlocuiti-l cu 1 lingurita de sos sau pasta de ardei iute.

La prajit puteti folosi orice ulei vegetal, cu exceptia celor de masline si de porumb.

Daca folositi paine cu coaja, indepartati-o inainte de a taia feliile in triunghiuri.

In loc de amidon se poate folosi si faina, sau chiar malai. Acesta din urma da si o textura ceva mai crocanta.