Hojaldres de ciruela y bacon

Aceste rulouri de aluat umplute cu prune uscate si bacon sunt o tapa (gustare spaniola care se serveste alaturi de vin sau bere) foarte populara in Catalonia. Eu le-am gustat prima data la Barcelona, acum cativa ani, si de atunci le-am oferit deja la cateva evenimente. Reteta este extrem de usoara, iar preparatul este surprinzator.
Hojaldres de ciruela y bacon
Aceste rulouri au fost gatite, servite si prezentate ultima data la GUXT, saptamana trecuta. Nici in trecut, nici acum, nimeni dintre cei care le-au gustat nu a stiut ce contin; au placut, insa, tuturor. Gustul este, intr-adevar, delicios si deosebit, iar reteta este de o simplitate dezarmanta.

Bucatarie: spaniola
Dificultate: usor
Cantitate: 30 bucati
Timp de preparare: 10 minute + racire
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:
400 g aluat de foietaj
30 prune uscate, fara samburi
10 felii de bacon, taiate in cate trei bucati
1 ou, batut

Instructiuni:
Se intinde pe o suprafata fainata foaia de aluat. Se taie fasii si apoi dreptunghiuri de dimensiunea aproximativa de 4-5 cm x 8-9 cm. Fiecare dreptunghi se asterne cu o bucata de bacon. Peste acesta. La unul dintre capete, se asaza cate o pruna uscata. Se ruleaza bucata de aluat si i se lipesc capetele ungandu-le cu ou batut.

Dupa ce s-au rulat toate rulourile, se transfera pe un platou si se racesc bine in frigider, circa 30 de minute. Se incinge cuptorul la 200 °C.

Se ung rulourile cu ou batut si se coc timp de 20 de minute, sau pana ce se umfla si se rumenesc frumos. Se servesc rulourile caldute, sau la temperatura camerei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.