Am vorbit ieri despre pungile ce contin diverse tipuri de vegetale cu care se pot prepara, simplu si rapid, o serie intreaga de salate. Continuam astazi cu alte doua variante, foarte gustoase si colorate, potrivite zilelor calde de vara.

Salata spaniola
1 punga de salata mixta
12 boabe de struguri, fara seminte, taiate in jumatate
2 linguri de stafide mari si carnoase (sultana sau jumbo)
2 linguri de seminte de pin (sau seminte de floarea-soarelui)
12 rosii cherry, taiate in jumatate
4 linguri de ulei de masline
2 linguri de otet balsamic
100 g branza de capra, taiata bucatele
frunze proaspete de busuioc, sau menta, tocate
sare
piper negru, macinat

Se amesteca intr-un castron mare continutul pungii de salata cu struguri, busuioc, rosii, branza si stafide. Se stropeste mixtura cu ulei si otet balsamic, se presara cu sare si piper si se amesteca bine. Se acopera castronul si se lasa 5 minute, ca aromele sa se amestece. Se serveste cu paine proaspete, cu coaja crocanta, sau orez fiert.

Sfaturi:
Branza trebuie sa fie sarata si se poate folosi si telemea de-a noastra, de vaca, oaie sau bivolita.
Strugurii trebuie sa fie fara seminte, altfel acestea vor crea disconfort cand se mananca salata. Acest tip de struguri se gaseste in supermarket, ambalat in pungi de celofan.
Rosiile cherry sunt mai decorative, dar puteti folosi si rosii obisnuite, feliate.

Salata mexicana
1 punga de salata mixta
2 rosii decojite, curatate de seminte si taiate cubulete
1 ardei gras verde, curatat si taiat cubulete
frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), tocate
1 ardei iute, curatat de seminte si tocat marunt
1/2 avocado, curatat de coaja si sambure, taiat cubulete
2 linguri de masline negre, curatate de samburi si tocate
4 linguri de ulei de masline
2 lingurite de zahar
1 limeta, sucul si coaja rasa de la
2 linguri de seminte de dovleac, prajite
sare
piper negru, macinat

Se prepara un dressing amestecand uleiul de masline cu zahar, suc si coaja rasa de limeta, sare si piper, pana ce se dizolva zaharul.
Se amesteca intr-un castron mare continutul pungii de salata cu masline, ardei iute si cubuletele de rosie, ardei gras si avocado. Peste amestec se toarna sosul preparat mai sus si se presara cu seminte de dovleac si frunze de coriandru. Se acopera castronul si se lasa 5 minute, ca aromele sa se amestece. Se serveste cu chipsuri de tortilla.

(va urma)
In aceeasi serie de articole:
Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 1
Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 3