În bucătăria de la Wu Xing – partea 1

Aşa cum vă povesteam într-un articol de acum câteva săptămâni, am fost solicitat de Wu Xing (ştiţi dvs. cine, cei care de peste 12 ani livrează la domiciliu, pe bază de comandă telefonică sau online, mâncare chinezească – au fost primii pe piaţă şi se menţin astfel, tot primii, şi la calitate) să particip la filmarea câtorva reţete gătite de Tushin. Acesta, bucătar trainer la Wu Xing, este o persoană extrem de interesantă. Găteşte excelent mâncare chinezească, mongolă şi coreeană, se mişcă foarte iute, bine şi eficient, lucru ce trădează un antrenament îndelungat, şi este o persoană modestă şi liniştită. Vorbeşte foarte bine româneşte, deşi pe timpul filmărilor a avut mult trac şi a vorbit rar şi cu timiditate.
In bucatarie la Wu Xing

Am vorbit eu, însă, mai tot timpul. M-am aflat într-o postură mai neobişnuită pentru mine. La toate filmările la care participasem până atunci eu fusesem cel care a gătit. De data aceasta a trebuit să vorbesc şi să asist şi, deşi mă mâncau mâinile să apuc şi eu o spatulă sau un satâr, m-am mulţumit să-l privesc la lucru pe Tushin. Acesta efectua un adevărat balet culinar, plăcut privirii, dar extrem de pragmatic; veţi vedea că polonicul cu care lucrează i-a devenit deja o prelungirii a mâinii.
O bucătărie profesionistă nu este echipată ca un studiou de filmare. Spaţiul este folosit la maxim şi abia dacă poţi instala două camere. Lumina nu este nici ea perfectă, iar zgomotul de fond este destul de supărător. În plus. o echipă (mai ales una care performează în faţa camerelor de filmat) începe să se sudeze abia după câteva filmări, aşa că vă rog să nu judecaţi prea aspru imaginea, sunetul, montajul şi prestaţia noastră.
Tushin şi cu mine am fost ca doi copii care îşi fac de cap într-o fabrică de jucării. Ne-a făcut plăcere să povestim despre mâncare (mai mult eu), să gătim (aproape numai el) şi să gustăm împreună ceea ce a ieşit. Până la urmă, cei de la Wu Xing asta au şi dorit să transmită: oamenii au acolo o afacere, dar o fac cu plăcere, pasiune şi eficienţă. Mă aventurez să afirm că la o mâncare ca cea gătită de Tushin, clienţii nu pot fi decât mulţumiţi. Ce poate fi mai plăcut şi mai aducător de satisfacţie decât să-ţi faci meseria bine şi cu plăcere, şi să reuşeşti să-ţi ţii clienţii fericiţi?
Vă las acum să urmăriţi primul film, care cuprinde trei dintre reţetele gătite de Tushin: orez Wu Xing, furnici în copac şi vită Tushin.

Citeste si articolul →   Cotlete de porc picante


  • Radu Popovici spune:

   @Diana: Mie google imi spune ca in Oradea exista restaurantul coreean Hankook Gwan, cu adresa Cuza Voda, nr. 89/b, 410097 Oradea-Mare, Bihor, Romania, telefon 0359 401 331. Are din 2011 si pagina de FaceBook… doar daca nu s-a desfiintat intre timp.

 1. pansy spune:

  mi-a placut tare ce am vazut si mi se pare o modalitate interesanta de promovare. mai ales ca eu am comnadat la ei acum foarte multi ani, la inceputurile lor. este evident ca au evoluat, fata de ce stiam eu. m-ai facut curioasa, asa ca cu prima ocazie am sa ma incumet! nu ca as fi eu o mare specialista, motivul e mult mai prozaic.

 2. Yoyo spune:

  Si ce daca? Nu pot comanda de la Wu Xing si in acelasi timp sa-mi pese cu cine este insurat Tushin? De fapt nu imi pasa cu cine este insurat, ci ca a invatat romineste bine. 😛

 3. Yoyo spune:

  Ai dreptate, Radu. Trebuie sa-ti adaptezi oferta ca sa iti gasesti un public numeros. Cit despre Tushin, este greu sa vorbesti in fata camerei intr-o limba straina. Luind asta in consideratie s-a descurcat onorabil. Este foarte coerent in exprimare si mi-a placut ca si-a dat osteneala sa ne invete limba. De apreciat, chiar daca este casatorit cu o rominca.

  • Radu Popovici spune:

   @Yoyo: Aoleu, voi femeile… Nu ai sesizat esentialul. Tie iti arde cu cine este insurat Tushin, in timp ce subiectul filmului a fost sa aratam ca Wu Xing ofera mancare de calitate. 🙂

 4. jollyca spune:

  Tocmai diger vita Tushin si o portie de pachetele de primavara… Vita Tushin avea un pic cam multi cartofi prajiti si nu era foarte iute. Era aromata, dar nu picanta. Foarte foarte buna.
  Pachetelele de primavara au fost delicioase.

  • Radu Popovici spune:

   @jollyca: Sa-ti fie de bine! 🙂 Cred ca ti le puteau personaliza la cerere, adica sa ti le faca oricat de picante ti-ai fi dorit.

  • Radu Popovici spune:

   @mihai: Adevarul este ca dupa ce mananci orez Wu Xing, celelalte ti se par fara gust. 🙂 Vita lui Tushin merita macar o incercare.

 5. mariana dmt spune:

  Da, chimen :D, cel putin asa spun ei in descrierea preparatului. Sincer, eu nu am simtit gustul. Verifica-le si tu site-ul: restaurant-orient.ro. Nu sunt rai si mie chiar imi plac. Dar in seara asta m-ai facut pofticioasa de Wu Xing 😛

  • Radu Popovici spune:

   @mariana: Asta a si fost scopul: starnirea poftei. In final s-ar presupune ca vei comanda ceva de la Wu Xing. Eventual vita Tushin. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.