În bucataria de la Wu Xing – partea 1

Asa cum va povesteam într-un articol de acum cateva saptamani, am fost solicitat de Wu Xing (stiti dvs. cine, cei care de peste 12 ani livreaza la domiciliu, pe baza de comanda telefonica sau online, mancare chinezeasca – au fost primii pe piata si se mentin astfel, tot primii, si la calitate) sa particip la filmarea catorva retete gatite de Tushin. Acesta, bucatar trainer la Wu Xing, este o persoana extrem de interesanta. Gateste excelent mancare chinezeasca, mongola si coreeana, se misca foarte iute, bine si eficient, lucru ce tradeaza un antrenament îndelungat, si este o persoana modesta si linistita. Vorbeste foarte bine romaneste, desi pe timpul filmarilor a avut mult trac si a vorbit rar si cu timiditate.
In bucatarie la Wu Xing

Am vorbit eu, însa, mai tot timpul. M-am aflat într-o postura mai neobisnuita pentru mine. La toate filmarile la care participasem pana atunci eu fusesem cel care a gatit. De data aceasta a trebuit sa vorbesc si sa asist si, desi ma mancau mainile sa apuc si eu o spatula sau un satar, m-am multumit sa-l privesc la lucru pe Tushin. Acesta efectua un adevarat balet culinar, placut privirii, dar extrem de pragmatic; veti vedea ca polonicul cu care lucreaza i-a devenit deja o prelungirii a mainii.
O bucatarie profesionista nu este echipata ca un studiou de filmare. Spatiul este folosit la maxim si abia daca poti instala doua camere. Lumina nu este nici ea perfecta, iar zgomotul de fond este destul de suparator. În plus. o echipa (mai ales una care performeaza în fata camerelor de filmat) începe sa se sudeze abia dupa cateva filmari, asa ca va rog sa nu judecati prea aspru imaginea, sunetul, montajul si prestatia noastra.
Tushin si cu mine am fost ca doi copii care îsi fac de cap într-o fabrica de jucarii. Ne-a facut placere sa povestim despre mancare (mai mult eu), sa gatim (aproape numai el) si sa gustam împreuna ceea ce a iesit. Pana la urma, cei de la Wu Xing asta au si dorit sa transmita: oamenii au acolo o afacere, dar o fac cu placere, pasiune si eficienta. Ma aventurez sa afirm ca la o mancare ca cea gatita de Tushin, clientii nu pot fi decat multumiti. Ce poate fi mai placut si mai aducator de satisfactie decat sa-ti faci meseria bine si cu placere, si sa reusesti sa-ti tii clientii fericiti?
Va las acum sa urmariti primul film, care cuprinde trei dintre retetele gatite de Tushin: orez Wu Xing, furnici în copac si vita Tushin.

Citeste si articolul →   Cel mai bun bucatar “Continental Hotels 2011”

Un comentariu pe “În bucataria de la Wu Xing – partea 1

    • Radu Popovici spune:

      @Diana: Mie google imi spune ca in Oradea exista restaurantul coreean Hankook Gwan, cu adresa Cuza Voda, nr. 89/b, 410097 Oradea-Mare, Bihor, Romania, telefon 0359 401 331. Are din 2011 si pagina de FaceBook… doar daca nu s-a desfiintat intre timp.

  1. pansy spune:

    mi-a placut tare ce am vazut si mi se pare o modalitate interesanta de promovare. mai ales ca eu am comnadat la ei acum foarte multi ani, la inceputurile lor. este evident ca au evoluat, fata de ce stiam eu. m-ai facut curioasa, asa ca cu prima ocazie am sa ma incumet! nu ca as fi eu o mare specialista, motivul e mult mai prozaic.

  2. Yoyo spune:

    Si ce daca? Nu pot comanda de la Wu Xing si in acelasi timp sa-mi pese cu cine este insurat Tushin? De fapt nu imi pasa cu cine este insurat, ci ca a invatat romineste bine. 😛

  3. Yoyo spune:

    Ai dreptate, Radu. Trebuie sa-ti adaptezi oferta ca sa iti gasesti un public numeros. Cit despre Tushin, este greu sa vorbesti in fata camerei intr-o limba straina. Luind asta in consideratie s-a descurcat onorabil. Este foarte coerent in exprimare si mi-a placut ca si-a dat osteneala sa ne invete limba. De apreciat, chiar daca este casatorit cu o rominca.

    • Radu Popovici spune:

      @Yoyo: Aoleu, voi femeile… Nu ai sesizat esentialul. Tie iti arde cu cine este insurat Tushin, in timp ce subiectul filmului a fost sa aratam ca Wu Xing ofera mancare de calitate. 🙂

  4. jollyca spune:

    Tocmai diger vita Tushin si o portie de pachetele de primavara… Vita Tushin avea un pic cam multi cartofi prajiti si nu era foarte iute. Era aromata, dar nu picanta. Foarte foarte buna.
    Pachetelele de primavara au fost delicioase.

    • Radu Popovici spune:

      @jollyca: Sa-ti fie de bine! 🙂 Cred ca ti le puteau personaliza la cerere, adica sa ti le faca oricat de picante ti-ai fi dorit.

    • Radu Popovici spune:

      @mihai: Adevarul este ca dupa ce mananci orez Wu Xing, celelalte ti se par fara gust. 🙂 Vita lui Tushin merita macar o incercare.

  5. mariana dmt spune:

    Da, chimen :D, cel putin asa spun ei in descrierea preparatului. Sincer, eu nu am simtit gustul. Verifica-le si tu site-ul: restaurant-orient.ro. Nu sunt rai si mie chiar imi plac. Dar in seara asta m-ai facut pofticioasa de Wu Xing 😛

    • Radu Popovici spune:

      @mariana: Asta a si fost scopul: starnirea poftei. In final s-ar presupune ca vei comanda ceva de la Wu Xing. Eventual vita Tushin. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.