În ce zi a saptamanii obisnuim sa gatim?

Iata ca am mai pus capat înca unui sondaj de opinie care, în mintea mea, avea un scop precis: acela de a afla cand este mai folositor pentru cititorii mei sa postez retete în blog.
Raspunsurile date nu m-au lamurit prea mult, dar paradoxal sarcina mea s-a simplificat.

40% dintre votanti au declarat ca gatesc oricand, adica în orice zi a sapatmanii, dupa cum au timp si chef. Ceea ce ma face sa afirm, simplificand putin, ca circa 5,7% sunt alocati fiecarei zile a saptamanii.

25% dintre cei care au votat gatesc zilnic, probabil în mod aproximativ egal. Cu aceeasi simplificare ajung la alti 3,5% alocati fiecarei zile a saptamanii. Veti vedea rapid unde vreau sa ajung cu aceste procente de 6 (vezi mai sus) si 4 alocate fiecarei zile din saptamana.

20% dintre votanti gatesc sambata si 6% duminica. restul zilelor au procente aproape neglijabile, între 1 si 2%, cea mai „neapetisanta” zi fiind joi, cand gatesc, se pare, cei mai putini dintre cititori.

As putea face un clasament al zilelor cand cititorii mei prefera sa gateasca (procentele sunt rotunjite):
Sambata: 5,7 + 3,5 + 20 = 29 %
Duminica: 5,7 + 3,5 + 6 = 15 %
Luni, marti, miercuri si vineri: 5,7 + 3,5 + 2 = 11%
Joi: 5,7 + 3,5 + 1 = 10%

Conform acestor calcule simplificate circa 44% dintre cititori prefera sa gateasca sambata si duminica, si 55% dintre ei în ultimele 3 zile ale saptamanii. Lucru explicabil, caci dupa weekend mai ramane mancare în frigider pentru 1-2 zile, deci în mijlocul saptamanii nu se gateste în mod regulat.

Pentru mine concluzia este simpla: nu are prea mare importanta cand postez retete, atata timp cat o fac. Le pot posta intercalate cu celelelte articole articolele (cele despre ingrediente, cele de teorie culinara sau de calatorie), sau le pot posta grupat în a doua jumatate a saptamanii.

6 comentarii pe “În ce zi a saptamanii obisnuim sa gatim?

 1. RamonaA spune:

  Gãtesc de luni panã joi…weekendul este pt. iesiri , dacã nu intru in ore extra :((.
  Luni imi este cel mai greu sã gãtesc…vorba vine, nici iarba nu creste 🙂

  • Radu Popovici spune:

   @Ramona: Interesant este ca profesionistii gatesc in general in timpul saptamanii, iar “civilii” mai ales in weekend. 🙂

 2. alison spune:

  nici la mine nu are importanta cind gatesc…o fac cind este necesar pentru a asigura familiei mele o masa sanatoasa ,deci apoape in fiecare zi a saptaminii cite ceva…bunica m-ar certa de ar fi sa vada ca gatesc in zilele cu sarbatori religioase…:))

  • Radu Popovici spune:

   @alison: Si la mine este cam la fel, dar am remarcat ca gatesc mult mai rar luni si marti, si ceva mai des sambata si duminica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.