În drum spre Sicilia

La ora când dvs. veţi citi aceste rânduri, eu voi fi deja în avion, cu destinaţia Catania, Sicilia. Am nevoie de o mică vacanţă, aşa că vă anunţ că voi lipsi 8 zile din mediul online. Vreau să stau departe de Internet şi să-mi clătesc ochii cu frumuseţile pe care le au de oferit oraşele siciliene. Nu mă daţi, deci, dispărut; revin săptămâna viitoare.

Piata de peste in Siracuza - sursa foto:
Piata de peste in Siracuza – sursa foto: caseaortigia


Sunt bucuros înaintea acestei plecări, şi oarecum emoţionat, căci cea mai mare insulă a Mediteranei este de mult timp pe lista mea de destinaţii preferate. I-a venit vremea abia acum, dar nu mă plâng: mai bine mai târziu decât niciodată. Am organizat la GUXT anul trecut două evenimente dedicate bucătăriei siciliene, aşa că „teritoriul” culinar local îmi este familiar. Abia aştept să dau o raită prin pieţele locale şi să gust din specialităţile, nu puţine, oferite de insulă.

Prognoza meteo indică 8 zile cu ploaie şi fulgere, dar zău dacă-mi pasă. Am presentimentul că totul va fi bine, indiferent de vreme, şi că mă voi întoarce odihnit şi cu chef de muncă, gata de noul proiect care se prefigurează la orizont.

Dacă tot am menţionat un nou proiect, vă şi spun despre ce este vorba, foarte pe scurt: GUXT se va transforma în restaurant, dar nu va renunţa la evenimentele gastronomice pe care-a organizat săptămânal în ultimul an. Nu vă dau acum mai multe detalii, dar promit să revin cu informaţii despre modul de funcţionare, meniu, preţuri etc.

Deocamdată, uraţi-mi concediu plăcut şi ţineţi-mi pumnii să mă întorc, în ciuda vremii, cu fotografii frumoase şi informaţii culinare interesante.


6 comentarii pe “În drum spre Sicilia

  • Radu Popovici spune:

   @Alice: Multumesc. Tolba mea este plina mai mult de fotografii, decat de retete. Mancarea traditionala siciliana este buna, dar nu am intalnit prea multe chestii cu adevarat deosebite.

 1. Doru Panaitescu spune:

  Iti recomand sa vezi piata de peste din Catania. Este cea mai mare de pe insula si cam cea mai diversificata. Localnicii spun ca e neschimbata de ani de zile si ca ar fi bine sa fie asa. Am scris si eu despre ea pe blog, dar merita sa o vezi pe viu, nu in fotografii.
  Piata e aproape de Centrul Istoric, deci oricine va poate indruma catre ea.
  Atentie, vizita trebuie facuta dimineata. Dupa ora 10 nu mai e peste, deci nici agitatie prea mare.

  • Radu Popovici spune:

   @Doru: Era prima pe lista mea si am si vizitat-o, caci intre timp m-am intors din Sicilia. Este peste si dupa ora 10, cel putin in martie, cand nu este sezon turistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.