La ora când dvs. veţi citi aceste rânduri, eu voi fi deja în avion, cu destinaţia Catania, Sicilia. Am nevoie de o mică vacanţă, aşa că vă anunţ că voi lipsi 8 zile din mediul online. Vreau să stau departe de Internet şi să-mi clătesc ochii cu frumuseţile pe care le au de oferit oraşele siciliene. Nu mă daţi, deci, dispărut; revin săptămâna viitoare.

Piata de peste in Siracuza - sursa foto:

Piata de peste in Siracuza – sursa foto: caseaortigia


Sunt bucuros înaintea acestei plecări, şi oarecum emoţionat, căci cea mai mare insulă a Mediteranei este de mult timp pe lista mea de destinaţii preferate. I-a venit vremea abia acum, dar nu mă plâng: mai bine mai târziu decât niciodată. Am organizat la GUXT anul trecut două evenimente dedicate bucătăriei siciliene, aşa că “teritoriul” culinar local îmi este familiar. Abia aştept să dau o raită prin pieţele locale şi să gust din specialităţile, nu puţine, oferite de insulă.

Prognoza meteo indică 8 zile cu ploaie şi fulgere, dar zău dacă-mi pasă. Am presentimentul că totul va fi bine, indiferent de vreme, şi că mă voi întoarce odihnit şi cu chef de muncă, gata de noul proiect care se prefigurează la orizont.

Dacă tot am menţionat un nou proiect, vă şi spun despre ce este vorba, foarte pe scurt: GUXT se va transforma în restaurant, dar nu va renunţa la evenimentele gastronomice pe care-a organizat săptămânal în ultimul an. Nu vă dau acum mai multe detalii, dar promit să revin cu informaţii despre modul de funcţionare, meniu, preţuri etc.

Deocamdată, uraţi-mi concediu plăcut şi ţineţi-mi pumnii să mă întorc, în ciuda vremii, cu fotografii frumoase şi informaţii culinare interesante.

Sumar articol
În drum spre Sicilia
Titlu articol
În drum spre Sicilia
Descriere
La ora când dvs. veţi citi aceste rânduri, eu voi fi deja în avion, cu destinaţia Catania, Sicilia. Am nevoie de o mică vacanţă, aşa că vă anunţ că voi lipsi 8 zile din mediul online
Autor