Aceasta reteta are si varianta video.
Reteta este interesanta prin contrastul de texturi si de temperaturi al ingredientelor. Inelele de pui sunt crocante si fierbinti, iar sosul de maioneza, aromatizat cu sofran, este rece si matasos. Inelusele de pui arata decorativ, iar salata verde completeaza paleta de culori a preparatului.
Bucatarie: englezeasca
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 10 minute
Ingrediente:
3 catei de usturoi
1 lingurita de pasta de mustar
un praf de sare
1 galbenus de ou mare, la temperatura camerei
100 ml ulei de floarea-soarelui, la temperatura camerei
4 linguri de iaurt
1/4 lingurita de firisoare de sofran
1 lingura de suc de lamaie
1/2 mar crocant si acrisor, curatat de cotor si tocat marunt
1 piept de pui, dezosat si fara oase, circa 300 g in total
3-4 linguri de faina
1 lingurita de boabe de piper negru
1 lingurita de seminte de coriandru
1 lingurita de seminte de ienibahar
1 ou, batut
3-4 linguri de pesmet
ulei de orez Riso Scotti, pentru prajit
salata verde, pentru servit
Instructiuni:
Se prajesc 30-50 de secunde fara ulei, intr-o tigaita, semintele de coriandru, piper si ienibahar. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se piseaza intr-o piua. Se combina cu faina.
Se taie pieptul in jumatate pe orizontala, apoi fasii, pe lungime. Se trec fasiile de pui prin mixtura de faina, apoi prin ou batut si, in final, prin pesmet. Se ruleaza si se infig in frigari de metal.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca. Se adauga frigarile si se prajeste puiul 3-4 minute, pana ce este facut si rumenit. Se scurg frigaruile pe prosoape de hartie. Se scot inelusele din frigari.
Intre timp se stoarce o jumatate de lamaie cu storcatorul Singer. Se incalzeste sucul de lamaie putin, apoi se combina cu sofranul si se lasa la infuzat.
Se piseaza usturoiul si sarea intr-o piua. Se combina mustarul cu galbenusul de ou. Se adauga uleiul treptat, amestecand continuu, pana se obtine o maioneza. Se adauga pasta de usturoi si iaurtul si se amesteca bine.
Se adauga merele si infuzia de sofran la maioneza. Se amesteca bine.
Se servesc inelele de carne alaturi de sosul cu sofran, pe un pat de salata verde.
super de gustoasa ineluse de pui nota 10 succes in continuare avem inca multe lucruri de invatat de la dv aveti retete deosebite multa sanatate
@Ely: Toti invatam de la altcineva si atat timp cat putem face asta viata inca are haz. 🙂
Imi plac mult inelusele. Cred ca ar merge si in bete de frigarui in lipsa de altceva nu?:)
@Biancas: Da, dar cum spuneam si mai sus, frigarile de lemn trebuie inmuiate in apa vreo 30 de minute inainte de a fi folosite, ca sa nu ia foc.
Bine faci ca postezi filmuletele pe blog, le vizionez cu un ochi la tine si cu unul la borcanasele si sticlutele ( avalansa de diminutive, ce sa-i faci? 🙂 ) si aparatura din spatele tau 🙂 . Inelusele sunt dragute foc, faina ideea ta de a prezenta puiul in forma asta, trebuie sa-mi cumpar si eu unele de metal, am doar de bambus, crezi ca se preteaza? Combinatia mar, maioneza, iaurt e pe gustul meu la fel ca si cea de carne fructe, pui si mar in cazul nostru, asa ca nu am niciun dubiu ca voi gati reteta ta 🙂 numai ca nu prea am idee cand se va intampla. Am o intrebare legata de maioneza: am auzit ca s-ar putea face f. repede cu mixerul vertical, adica galbenus, mustar, tot uleiul in vasul inalt si 1 min. ar fi gata, ai incercat cumva metoda asta?
@Ada: Merg si frigari de lemn, dar trebuie inmuiate in apa rece vreo 30 de minute inainte de a le folosi. Am incercat maioneza si la mixer, si la blender, si iese foarte bine si foarte repede.
Nici nu ma asteptam la alt raspuns din partea ta.
Doar esti un perfectionist.:)
Singurul lucru care se mai simte,e un pic de trac la inceputul filmarii,dar dispare repede si imi place ca reusesti sa comunici cu telespectatorii de parca i-ai avea in fata.
@Lia: Stai ca inca n-ai vazut nimic. Ce se da la tv este reteta 21, noi am filmat deja 32, deci lucrurile s-au mai schimbat. 🙂
Trebuie sa recunosc ca prestatia de la TV e mult mai “antrenanta” decat prestatia din clipurile de mai demult de pe blog :)). Keep up the good work!
Abia astept sa incerc combinatia de “maioneza-mar-iaurt” 😉
@jollyca: Nu uita de sofran si suc de lamaie. 🙂
Am salvat reteta .
Tocmai am primit niste “tepuse” de la Ikea si trebuie inaugurate.
In rest nu pot sa spun decat ca mi-a placut ce am vazut.
Camera te iubeste si dai bine pe sticla. 🙂
Felicitari !
@Lia: Si eu am luat niste tepuse, dar parca de la Carrefour. Reteta este OK, intr-adevar. In ce priveste prestatia mea, poate ca sunt iubit de camera, dar mai este mult pana sa fie cu adevarat bine. Ultimele retete, care nu au fost inca date pe post, sunt mult mai bine.