Jamaicanii au la indemana o mare varietate de fructe tropicale cu care dau aroma inghetatelor. Acestea nu se prepara cu lapte sau frisca, asa cum se face in Occident, ci cu lapte de cocos.
Reteta este extrem de simpla si de rapida.
Bucatarie: jamaicana
Cantitate: 4 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 10 minute plus racire
Ingrediente:
150 ml apa
120 g zahar
2 limete
400 ml lapte de cocos
Instructiuni:
Se pune apa intr-o craticioara. Se adauga zaharul si se da in clocot, amestecand constant pana ce se dizolva zaharul. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se refrigereaza.
Se rad fin limetele, avand grija sa fie lasat intact stratul de membrana alba, amarui la gust. Se storc apoi de suc. Se combina coaja rasa si sucul de limeta cu siropul de zahar.
Se combina apoi mixtura de sirop cu laptele de cocos si se amesteca bine. Se refrigereaza pana ce este indeajuns de tare ca inghetata sa poata fi luata cu lingura. Se serveste ornata cu coaja de limeta.
Sfaturi:
Alegeti un lapte de cocos cat mai gros, cu multa smantana. Cu cat acesta este mai gros si mai cremos, cu atat textura inghetatei va fi mai fina, fara cristale de gheata sesizabile. Omogenizati bine laptele de cocos inainte de a-l folosi.
Inghetata se poate orna si cu miez de nuca de cocos prajit uscat (fara ulei) pana ce incepe sa se rumeneasca putin.
-ai ramas la fel de modest !
-citind ce ai scris aici,pot spune ca si aici esti la fel de bun ca si in caricatura.
-de simturi deosebite ai nevoie in caricatura ca si in bucatarie.Nu oricine poate sa le faca si sa le inteleaga !
Cu deosebit respect,Dan
@zexe: Se pare ca ne-am cunoscut candva, demult, dar nu reusesc sa-mi dau seama cine esti.
Este un sorbet yummy, chiar imi place cel de lima:)
La ales lapte de cocos nu mã pricep …:d
@Ramona: Cauta un lapte de cocos cu minim 75% extract de cocos. Este foarte cremos.
Foarte interesanta reteta, o inghetata usor de facut si fara masina de inghetata, daca ai grija sa mai amesteci in ea din cand in cand. Ma interesa chiar daca se poate folosi laptele de cocos la inghetata si daca se poate refrigera. Surprinzator este ca ai ales o reteta dulce de inceput de saptamana si de-abia astept celelalte surprize culinare. O saptamana asa cum iti doresti, Radu!
@Elena Toma: Stii ca eu nu prea le am cu dulciurile; cred ca nu am indeajuns de multa rabdare pentru ele. Inghetatele si sorbeturile, ca si shake-urile, blush-urile si diverse alte moduri de a folosi sucurile de fructe mi se par insa seducatoare si voi incerca sa le aprofundez putin.
Iti doresc o saptamana cu gateli senzationale!