Jamaicanii au la indemana o mare varietate de fructe tropicale cu care dau aroma inghetatelor. Acestea nu se prepara cu lapte sau frisca, asa cum se face in Occident, ci cu lapte de cocos.
Reteta este extrem de simpla si de rapida.


Bucatarie: jamaicana
Cantitate: 4 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 10 minute plus racire

Ingrediente:
150 ml apa
120 g zahar
2 limete
400 ml lapte de cocos

Instructiuni:
Se pune apa intr-o craticioara. Se adauga zaharul si se da in clocot, amestecand constant pana ce se dizolva zaharul. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se refrigereaza.

Se rad fin limetele, avand grija sa fie lasat intact stratul de membrana alba, amarui la gust. Se storc apoi de suc. Se combina coaja rasa si sucul de limeta cu siropul de zahar.

Se combina apoi mixtura de sirop cu laptele de cocos si se amesteca bine. Se refrigereaza pana ce este indeajuns de tare ca inghetata sa poata fi luata cu lingura. Se serveste ornata cu coaja de limeta.

Sfaturi:
Alegeti un lapte de cocos cat mai gros, cu multa smantana. Cu cat acesta este mai gros si mai cremos, cu atat textura inghetatei va fi mai fina, fara cristale de gheata sesizabile. Omogenizati bine laptele de cocos inainte de a-l folosi.

Inghetata se poate orna si cu miez de nuca de cocos prajit uscat (fara ulei) pana ce incepe sa se rumeneasca putin.