Cam toata lumea stie ce este si cum se prepara insalata caprese. Este una dintre salatele cele mai celebre si cele mai simplu de preparat. Va propun astazi o varianta de caprese care are gustul un piculet picant. Nu atat de picant incat sa altereze reteta traditionala, ci doar atat cat sa dea un pic de vioiciune si contrast gustului delicat al mozzarellei.

Am numit-o asa cum se vede mai sus, caci “alla diavola” denumeste in gastronomia italiana preparatele picante, in general cu adaus de ardei iute. Nu stiu cat este de inspirata este denumirea mea si nici nu stiu daca este foarte corect sa ma apuc eu sa inventez denumiri in alta limba, dar va cer ingaduinta, caci reteta este foarte interesanta si ar putea sa va placa. Numiti-o cum doriti, dar gustati-o!

Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2-3 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
2 rosii mari, coapte dar ferme
125 g bilute de branza mozzarella
sare
piper negru, proaspat macinat
cateva frunze proaspete de busuioc
1 ardei iute mic, uscat
1/2 lingurita de boia dulce
1 lingurita de suc de lamaie
3-4 linguri de ulei de masline extra virgin

Instructiuni:
Se piseaza ardeiul iute intr-o piua. Se combina apoi cu sare, suc de lamaie si ulei de masline. Se amesteca bine.

Se taie rosiile in felii groase de 7-8 mm. Se aranjeaza feliile pe o farfurie si se taie fiecare felie in 3 sectoare de cerc. Pe fiecare sector se asaza cate o biluta de mozzarella. Se sareaza si se pipereaza.

Se stropeste totul din belsug cu mixtura de ulei si ardei iute. Se orneaza cu frunze de busuioc si se presara cu boia dulce. Se serveste imediat.

Sfaturi:
Alegeti rosii parfumate si bine coapte, ulei de masline de cea mai buna calitate si, daca gasili, mozzarella di bufala (preparata din lapte de bivolita).