Internetul este plin de insalata caprese. Este o salata geniala in simplitatea ei si cred ca nu exista blogger care sa nu o fi postat. Eu nu fac exceptie. Revin insa si va propun, de data aceasta, o varianta ceva mai putin simpla, in mod sigur si mai putin geniala, dar extrem de gustoasa. Merita s-o incercati.
Insalata caprese cu "dulce-de-iute"

Bucatarie: Retetele lui Radu
Cantitate: 2 portii
Dificultate: mica
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
200 g rosii coapte
200 g branza mozzarella, preferabil din lapte de bivolita
1 mana de frunze proaspete de busuioc
2 linguri de ulei de masline extra virgin
80 g ceapa rosie, taiata rondele subtiri
2 lingurite de “dulce de iute”
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se taie felii de 5-6 mm grosime branza mozzarella si rosiile. Feliile de branza se ung cu “dulce de iute” rosu sau verde, functie de cata iuteala doriti. Se aranjeaza apoi feliile de rosii si de branza pe un platou. Intre ele se asaza rondelele de ceapa rosie. Se sareaza, se pipereaza, se presara cu frunze de busuioc si se stropeste totul cu ulei de masline extra virgin.

Sfat:
Reteta fiind atata de simpla, oricare dintre alimentele folosite ii poate influenta gustul foarte tare. De aceea, folositi doar ingrediente proaspete si de foarte buna calitate. Rosii coapte si cu gust, de tara; mozzarella di bufala, daca gasiti; ulei de masline extra virgin, aromat, de cea mai buna calitate; ceapa rosie lunguiata, din cea dulce si usor picanta; in final, “dulce-de-iute”, ca totul sa se potriveasca bine.