Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei si sa incerc sa obtin variante interesante. Cea de acum are gust si aroma pregnante, rotunjite prin adaus de ingrediente dulci, acrisoare si iuti. In plus este montata ca mici “frigarui”, ca sa poata fi servita foarte usor, chiar si in fata televizorului.
Serviti-o cu putina paine, cu care sa “culegeti” sosul delicios.


Este o reteta simpla si nepretentioasa, in care am folosit ingrediente care se gasesc foarte usor pe piata. Salata este buna pentru zilele calduroase, in special servita ca o cina usoara, alaturi de un vin alb sau rose.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
20 bilute de branza mozzarella
10 rosii mici, intregi taiate in jumatate
20 frunze de busuioc proaspat
4 linguri de ulei de masline extra virgin
sare
piper negru, proaspat macinat
1 lingurita de zahar
1 ardei iute uscat
1 lingura de suc de lamaie
1 lingura de otet balsamic
6 scobitori
cateva felii de paine proaspata, cu coaja crocanta

Instructiuni:
Se piseaza ardeiul iute intr-o piua, pana ce se obtine o pulbere fina.

Se prepara sosul amestecand intr-un castronel uleiul de masline cu suc de lamaie, zahar, sare, piper si ardei iute pisat.

Se infige in fiecare scobitoare cate o biluta de branza si o jumatate de rosie, intercaland intre ele o frunza de busuioc. Se stropesc “frigaruile” cu sosul de ulei de masline si apoi cu otet balsamic. Se servesc imediat.