Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei si sa incerc sa obtin variante interesante. Cea de acum are gust si aroma pregnante, rotunjite prin adaus de ingrediente dulci, acrisoare si iuti. In plus este montata ca mici “frigarui”, ca sa poata fi servita foarte usor, chiar si in fata televizorului.
Serviti-o cu putina paine, cu care sa “culegeti” sosul delicios.
Este o reteta simpla si nepretentioasa, in care am folosit ingrediente care se gasesc foarte usor pe piata. Salata este buna pentru zilele calduroase, in special servita ca o cina usoara, alaturi de un vin alb sau rose.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0
Ingrediente:
20 bilute de branza mozzarella
10 rosii mici, intregi taiate in jumatate
20 frunze de busuioc proaspat
4 linguri de ulei de masline extra virgin
sare
piper negru, proaspat macinat
1 lingurita de zahar
1 ardei iute uscat
1 lingura de suc de lamaie
1 lingura de otet balsamic
6 scobitori
cateva felii de paine proaspata, cu coaja crocanta
Instructiuni:
Se piseaza ardeiul iute intr-o piua, pana ce se obtine o pulbere fina.
Se prepara sosul amestecand intr-un castronel uleiul de masline cu suc de lamaie, zahar, sare, piper si ardei iute pisat.
Se infige in fiecare scobitoare cate o biluta de branza si o jumatate de rosie, intercaland intre ele o frunza de busuioc. Se stropesc “frigaruile” cu sosul de ulei de masline si apoi cu otet balsamic. Se servesc imediat.
Eu nu ma inteleg bine cu cifrele tale :
20 bile mozarella taiate in jumatate = 40
12 rosii taiate pa jumatate = 24
20 frunze busuioc
6 scobitori
pe fiecare scobitoare o jumatate de branza, o jumatate de rosie si o frunza de busuioc
Ceva nu e in regula … hahaha
@cristi-j: Corect.
Super simplu, super tare, super buuuuun :DDDDDD
@lili – pentru cascaval iti sugerez o idee la fel de simpla: pe o felie mare de paine pui felii de rosii nu prea groase, asezonezi, acoperi cu o felie de cascaval si bagi la cuptor, de preferinta sub un grill incalzit in prealabil, 5-7 minute sau pana ce cascavalul se rumeneste.. yummi-yummi..
felicitari pentru cifra rotunda, radu; la anu’ pe vremea asta sarbatorim mia?
@nea’Mielu: Nu cred. Poate 900.
Yuuuumy!!!!Este bine venita salata pe caldura asta 🙂
@Buburuza: La Bucuresti cerul este innorat, iar temperatura foarte OK, chiar si pentru mine care nu suport bine caldura. 🙂
Un exemplu in care termenul de ”fast-food” poate fi folosit fara asocierea cu ”junk-food”. Se prepara rapid, se serveste si mai rapid, deci putem spune ca este ”fast-food”. Avem ingrediente usoare, sanatoase, nu necesita preparare termica, asa ca este un preparat sanatos. Putem sa-i spunem ”fast-food sanatos”? Are o rezonanta neobisnuita.
@Cami: Fast-food a devenit sinonim cu mancare nesanatoasa dinc auza americanilor. De la ei a pornit porcaria asta si au reusit s-o raspandeasca, din pacate, in intreaga lume.
In alte locuri din Europa, Asia, America de Sud si Africa exista nenumarate gustarele fast-food care sunt sanatoase si hranitoare.
Interesanta reteta si usor de facut. Oare as putea inlocui mozzarela cu casacaval? Caci fac des acasa cascaval.
@Lili: Cu cascaval nu mai este deloc acelasi lucru. Dar, bineinteles, ceea ce iese este tot comestibil. 🙂