Internetul culinar despre cartile mele digitale

Vă povesteam cu ceva timp în urmă că am lansat, în sfârşit, 4 cărţi culinare digitale. De fapt, este gata şi a cincea şi va intra foarte curând în circuit. Este un proiect unic la noi şi foarte rar întâlnit în lume, adică ceva original şi dedicat publicului care vine pe acest blog: persoane curioase, deschise spre cunoaştere şi experiment gastronomic şi dispuse la un oarecare efort financiar care să facă posibilă această atitudine.
Conţinutul a fost, după cum ştiţi, responsabilitatea mea, iar partea de programare a cărţilor şi aplicaţia de comercializare a lor au fost realizate de firma cu care colaborez, Voxline Communication.

Fiind vorba despre un proiect în premieră internetul a reacţionat şi a marcat apariţia acestor cărţi cu mai multe articole. Pe unele dintre ele le puteţi vedea listate mai jos.

andreicrivat.ro
biancams76.blogspot.com
bonchef.ro
bucatar maniac
bucataras.ro
businesscover.ro
comunicatemedia.ro
e-bucataria.ro
foodblog.ro
ft-shop.ro
Laura Frunza
liligospodini
meetmenow.ro
mobile-news.ro
www.niuzer.ro
www.nwradu.ro
presaonline.com
www.prwave.ro
sabina-madalina.blogspot.com
stirilazi.ro
virtopeanu.ro

Aceste articole listate fie au preluat comunicatul de poresă, fie au făcut recenzii asupra cărţilor. Au mai fost, de asemenea, multe alte preluări ale acestor articole în alte site-uri şi bloguri care condensează content de la terţe părţi, dar nu le-am mai adăugat şi pe acelea căci ar fi fost redundant.

Care au fost părerile (mă refer la cei care au făcut recenzii)? Vă puteţi da seama citind singuri articolele. Ca să vă scutesc de o bătaie de cap, pot trage eu o concluzie. As zice ca părerile au fost în general bune şi foarte bune. Au existat si mici critici, unele dintre ele îndreptăţite, căci produsul este experimental şi pentru mine. Defectul cel mai important este că aplicaţia nu rulează pe sisteme Mac, datorită costurilor mari care ar fi fost implicate la dezvoltarea aplicaţiilor pentru instalarea cărţilor pe hard disk. Ar mai fi unele greşeli de dactilografiere care au scăpat corecturii şi, poate, lipsa fondului muzical ca şi faptul că toate cărţile au pe desktop icon-uri similare. Chestia cu iconurile a fost deja remediată, la celelalte se lucrează acum. Au fost (cauza lor este pe cale de remediere chiar în această clipă) şi unele probleme tehnice, rezolvate însă destul de prompt de echipa de la support.

Citeste si articolul →   Blogăraşii cei proşti

Fără excepţie toţi au lăudat iniţiativa, au subliniat originalitatea ei şi modul ingenios de realizare. A plăcut tuturor faptul că reţetele sunt însoţite de sfaturi, că sunt indicaţi substiturnţi, că există un glosar de termeni culinari separat pentru fiecare carte, că este explicat modul în care trebuie înţeleasă fiecare aplicaţie, că fotografiile sunt toate foarte frumoase, că se poate naviga interactiv între reţete şi glosarul de termeni, că există motoare de căutare etc. Pentru cei curioşi sau de-a dreptul interesaţi să cumpere produsele, iată un link util. Vă reamintesc şi de oferta specială care operează o reducere de 50% la fiecare a doua carte de 4 euro (plus TVA) achiziţionată. Pe scurt, le puteţi cumpăra pe toate patru cu 10 euro plus TVA.

Te-ai putea gândi că aceste cărţi întrunesc mai toate condiţiile ca să se poată vinde. Ajungem deci şi la aspectul comercial. Vine atunci şi întrebarea: cum au fost vânzările? Răspunsul este, din păcate, nesatisfăcător. Până acum vânzările sunt mult mai slabe decât m-am aşteptat. Iar aprecierea aceasta vine de la mine, adică de la o persoană nu tocmai optimistă atunci când vine vorba de banii publicului. Deşi mulţi îşi manifestaseră anterior interesul pentru eventuale cărţi cu reţete făcute de mine, acest interes nu a depăşit stadiul platonic. Ce să-i faci, vremuri de criză. Vorba lui nenea Iancu: „Famelie mare, renumeraţie mică, după buget.”
Deşi sunt dezamăgit de situaţie, viaţa merge înainte şi aşa voi face şi eu.

Vreau să mulţumesc bloggerilor, prieteni sau doar cunoştinţe, care au promovat acest proiect şi să-i asigur de ajutorul meu necondiţionat în cazul unor proiecte culinare proprii. Dacă am omis vreun nume îmi cer mii de scuze; sper să fiu anunţat ca să remediez acest lucru.

Citeste si articolul →   Creveti cu sos de ciocolata

Adi Hădean
Andrei Crivăţ
Bianca
bucataras.ro
Cristian Borod
Cristian Roman
Dana Tudor
Emanuel Ciocu
Emil Tamaş
Laura Adamache
Lili Toma
Marcel Iorga
Monica Rosu
Miha Simiuc
Radu Dumitru
Razvan Cruceanu
Sabina Baboi
Sylvia Boutiere
Simona Haliga

În rest, spor la gătit tuturor!


  1. cristi-j spune:

    sper ca ti-a mai trecut din suparare si ca in timpul trecut au mai fost vanzari .
    nu cred ca e vorba de pret si nici ca momentul nu a fost bun din cauza crizei . eu cred , fara sa ma pricep , ca e vorba de promovare , de tipul de suport (aplicatie digitala) si ca asta e prea aproape de continutul care poate fi gasit gratuit . cred ca singurul lucru care ar merge ar fi o carte vanduta impreuna cu un ziar .
    am fost surprins de unele comentarii care impart publicul in bloggeri care te-au sustinut si cititori care nu au cumparat … hmm … cred ca tu stii mai bine de-atat .
    sunt sigur ca ai alte proiecte si iti doresc mult succes cu ele !

  2. Katze spune:

    Hallo,
    Regret ca acest proiect ti-a lasat un gust amar. Daaarr… „Kopf hoch” esecul deschide drumuri noi! Asa este cu idealistii din alte epoci, sant si eu una din aceste „creaturi”!
    „Cartile” le-am vazut, interesul a fost mare la …retete indiene bineinteles! M-am intrebat ” oare se poate comanda din strainatate”? Hmm, nu cred , mi-am raspuns singura.
    De ce nu se vand? Cauzele sant multiple: bani, interese, ignoranta…s-ar putea discuta mult pe aceasta tema. Poate a fost proiectul inca prea „crud „.
    O zi frumoasa
    Katze

    • Radu Popovici spune:

      @Katze: Corect, capul sus! Asa il voi tine. Multumesc pentru incurajari. Cred ca se poate comanda si din strainatate, dar doar cu cardul. Ma voi interesa.

  3. toni spune:

    Radu, felicitari pentru carti. Este normal sa contina si retete care deja au fost pe blog, este infernal de greu sa gatesti pe mai multe „fronturi”. O sa le cumpar si eu si as astepta-o si pe cea noua ca sa fac totul o singura data.
    Eu as prefera totusi o carte adevarata. Daca ai avea posibilitatea sa scoti una ar fi nemaipomenit.

    • Radu Popovici spune:

      @toni: Multumesc, dar nu vreau sa mai aud de carti deocamdata. Costurile tipografice sunt foarte mari. Nu se cumpara astea, la 20 de lei, asa ca nu cred ca se vor cumpara unele care costa de 3-4 ori mai mult.

  4. balauru spune:

    Hmm, oare de ce am impresia ca nu-s defecte, ci fite?

    Ca fin cunoscator al domeniului, iti garantez ca in tara asta utilizatorii de Mac reprezinta maxim 3% din posesorii de computer. Oare cati din astia 3% sunt si pasionati de gastronomie?

    Aaa, lipsa fondului muzical? La urma urmei, ma intereseaza sa citesc o reteta, daca vreau muzica, am internet/radio/cd, etc.

    Greseli de dactilografiere? Sunt omenesti. Pe multe materiale tiparite scrie „Firma nu isi asuma responsabilitatea in urma unor eventuale greseli de tipar/pozele sunt cu titlu de prezentare/culorile pot varia in functie de procesul tehnologic, etc.”

    In curand o sa ai si de la mine 10 Euro, nu neaparat pentru retete, ci mai mult pentru faptul ca-ti respect munca si ma bucur sa vad in tara asta oameni incapatanati, care fac lucrurile in primul rand din pasiune. Mult succes si jos palaria!

    • Radu Popovici spune:

      @balauru: Sa nu le zicem fite, ci lucruri care se pot indrepta… mai ales greselile de dactilografiere. Acestea chiar pot fi indreptate cu putina atentie. Multumesc pentru sprijin.

  5. Biancas spune:

    Imi pare tare rau ca vanzarile nu merg conform pronosticurilor. Uite ca romanii sunt interesati de retete dar sa fie gratuite nu pe bani.
    Imi pare rau si in continuare imi ofer tot sprijinul in ajutorul dumneavoastra pentru a promova aceste carti sau altele viitoare.
    Mult succes in continuare.

    • Radu Popovici spune:

      @Biancas: Poate ca vanzarile nu merg, merg insa bine relatiile de intr-ajutorare intre bloggeri. Acest castig uman poate fi mai important ca unul banesc. 🙂 Multumesc mult pentru sprijin.

  6. Ada spune:

    Ca sa ma bag si eu in discutie, 🙂 abia acum am vazut despre ce este vorba, initial nu am cautat detalii pt ca nu le am cu cumparaturile de pe net, am comandat o singura data o masinuta de inghetata dar cu plata la livrare ca sa pot sa verific pe ce dau banii. Acum m-am prins, cam tarziu 🙂 ce-i drept ca e vorba de carti pe care le poti descarca si pe urma ele stau frumusel la tine in pc. Ce sa zic, Radu, eu cred ca oamenii au o groaza de probleme si nu le-a mai stat gandul la cartile virtuale, ma refer la cei care au fost f. entuziasmati de proiectul tau si te-au asigurat ca vor sa le si cumpere. Scriu asta pt. ca 20 lei, cam atat vine 4 euro cu tva, nu e nicidecum o suma decat poate pt cei f. zgarciti. Mie, una, imi plac cartile pe care pot sa le ating, sa le rasfoiesc, sa le simt mirosul inconfundabil, mai exista si retrograzi pe lumea asta 🙂

    • Radu Popovici spune:

      @Ada: Stiu, si eu fac parte dintre cei retrograzi. Si eu prefer oricand o carte oricarui film, joc, aplicatie multimedia etc. Totusi, o carte tiparita ar fi necesitat costuri mult mai mari, plus complicatiile inerente distribuirii ei in librarii. Piata de carte merge si ea execrabil, si daca 20 de lei sunt o problema, sa vezi ce problema ar fi 60-70 de lei, chiar daca ar fi vorba despre mult mai multe retete. O carte „adevarata” este visul meu, dar este, deocamdata, cam indepartat. 🙁

  7. Laura Pricop spune:

    Mai am o solutie, daca vrei. In locul tau as fi scos din blog toate retetele chinezesti, indiene, salatele si cele pentru copii. Asa nu s-ar mai fi legat nimeni ca, vezi Doamne, ei gasesc retetele gratis si pe blog.

  8. Laura Pricop spune:

    Radu, si eu vreau sa cumpar cartile. Nici nu stiu de ce nu am facut-o inca. Am tot lasat-o pe a doua zi, gandindu-ma ca am tot timpul din lume.
    In alta ordine de idei, de ce nu incerci sa faci pe blog un continut premium, care sa fie disponibil doar contra plata, si altul obisnuit, la indemana tuturor? Ti-ai mentine si traficul si, poate ca raspunsul financiar ar fi mai bun. Am vazut aceasta solutie functionand pe alte bloguri.

    • Radu Popovici spune:

      @Laura: Nu stiu daca va functiona o astfel de solutie. Eu nu stiu vreun blog culinar romanesc care sa functioneze astfel. Oricum, multumesc pentru propunere, inseamna ca iti pasa. 🙂

  9. motoimaria spune:

    Radu, eu nu am luat luat deocamdata cartile, astept sa o scoti si pe celalata si apoi le voi comanda.
    Insa voiam sa iti povestesc ceva…
    Am avut niste prieteni la masa, care mi-au laudat mancarea si m-au rugat sa le dau reteta 🙂 Le-am trimis linkul cu adresa blogului tau, le-am zis si de carti.
    Dupa cateva saptamani, mi-au zis ca au incercat multe retete, ca au fost bune, iar referitor la carti, mi-au zis ca multe din retetele pe care le-au vazut in prezentarea cartilor sunt si pe blog.
    Si ca nu vad de ce ar da bani pe ele.

    Acum tu stii daca e asa sau nu, sincera sa fiu nu am verificat acest lucru, pentru ca, exact cum spunea cineva mai sus, le voi cumpara pentru ca meriti.
    Datorita tie am descoperit atatea condimente, si datorita tie am prins incredere in mine si am inceput sa gatesc cu placere!

    Insa daca ce ti-am zis eu acum se verifica, poate este si acesta un aspect al vanzarilor mici.

    Mult succes in continuare!

    • Radu Popovici spune:

      @motoimaria: Asa este, unele dintre retete sunt si pe blog. Dar in carti sunt altfel prezentate: fotografii mari, poze pas cu pas, sfaturi, substituenti, interactivitate cu glosarul de termeni etc. Ma si mir putin ce simt de observatie capata lumea cand este vorba sa dea bani. Ma crezi ca eu nu stiu prea exact ce anume retete am pe blog si ca trebuie sa verific, aproape de fiecare data, inainte de a posta o noua reteta? La cate sute de retete gatesc pentru tot felul de ocazii am ajuns sa le incurc eu insumi… Bine ca mi le descurca altii. 🙂

  10. Sylvia spune:

    Si ca uitasem sa precizez ca am ascultat o emisiune culinara la un Radio Clujean, pusa de Adi Hadean pe facebook, cu primii trei blogeri din Cluj-Napoca la sectiunea culinara. Concluzia in cateva cuvinte si blogurile cu multe mii de vizite au insatisfactii financiare majore pentru ca oamenii sunt fericiti sa vina si sa se uite gratuit si cam atat 🙂 din ce ziceau in mare participantii, daca esti bucatar de profesie si e doar un alt fel de promovare e super ok daca vrei sa iti faci o profesie din asta ….mai greu cu remuneratia….dupa buget.

  11. Sylvia spune:

    Eram chiar curioasa cum o sa decurga faza cu vanzarile pentru ca as acum scriam si in articolul postat de mine de prezenatare a acestor minunate carti : cartile sunt bine lucrate cu retete explicite si deosebite. Ca idee fara nici o lauda gratuita ca nu e cazul, am simtit si am vazut ca tu ti-ai facut din plin datoria ta urma sa apara si reactia publicului ….care din pacate din ce spui tu a fost „dupa buget” care iar din pacate in Romania e foarte mic….Eu zic totusi ca cu un plus de promovare se poate face mai mult, nu stiu parerea mea. sfaturi in domeniu nu am ca si eu sunt deficitara tare la acest capitol 🙂 asa ca nu sunt in masura sa dau sfaturi. Poate iesit putin in presa scrisa si vorbita….participat la ceva evenimente culinare…nu stiu . Oricum cartile merita cu prisosinta suma modica zic eu ceruta, eu personal le-as fi cumparat ( daca nu le primeam cadou, uite ai pierdut un client 🙂 ) pentru ca merita sa ai asa ceva in colectie si sunt ceva deosebit. Pe blogul meu ( nu ca ar insemna mare lucru ) banerul cu cartile tale va fi mereu prezent ( acum exceptional nu e ca lucrez la el ) pentru ca eu cred in el esi cred ca merita promovate

    • Radu Popovici spune:

      @Sylvia: Multumesc mult pentru tot. Si eu am cateva zeci de mii de vizitatori pe luna si nici macar nu am incercat sa iau bani din reclama. Oricum, este extrem de prost platita. Prefer sa-mi ajut prietenii, promovand gratuit proiectele lor. Nicio clipa nu mi-am inchipuit ca pot trai din blog, dar speram ca astfel de proiecte sa starneasca ceva mai mult interes. Nu as fi putut capata sume interesante (nu importante, ci doar interesante) nici daca vanzarile ar fi fost de 100 de ori mai mari. Intentia mea a fost, in mare, sa testez piata, adica… existenta ei. Se pare ca nu exista o piata. Macar m-am lamurit cu acest lucru si de acum imi voi gandi proiectele tinand cont de aceasta concluzie.

  12. andra spune:

    @Anne: Exprimarea mea a fost cam nefericita. Dar cred ca s-a inteles ce am vrut sa spun. Cu asta chiar ma opresc din comentat. Oricum, mi-am cam facut o impresie despre cat le pasa unor „cititori” de munca depusa de cineva care a avut curajul si puterea sa se inhame la munca necesara unui blog culinar de buna calitate. Eu una m-am lamurit. 🙁

  13. Anne spune:

    hai sa ma bag si eu.

    1. am aflat despre cartile astea de la tine, prin telefon, si da, sunt foarte simpatice si deloc scumpe. Dar le-am ratacit deja pe calculator undeva, si nici mailul nu-l mai gasesc prin gmail, ca sa le re-descarc. Dupa o cautare indarjita, am regasit mailul: e trimis de „noreply” si subiectul contine intr-adevar condimenteweb. Singuru cuvant pe care nu-l cautasem in gmail era asta. Am cautat radu, retete, popovici… Nu ma pricep eu la reclame, da’ la vorbe ma pricep foarte tare: cartile alea fiind pe alt site, nu cred ca am posibilitatea sa ajung la ele intamplator AICI unde te citesc, facand clic pe vreun tag, nu? (am incercat si niciun tag nu ma duce catre ele)

    2. am cautat aici pe site linkul catre retete. Vreo 5 minute m-am invartit pana sa-mi dau seama ca e poza aia clipocitoare de sus. Pai, cu torentele de informatii si poze existente pe orice site, eu una evit vizual (pana in punctul in care nu le mai vad chiar daca sunt in fata ochilor mei) reclamele de pe un site. Adica pozele clipocitoare. Am fost de ex. pe linkul (tabul) Retete din stanga sus si nu exista vreun link catre carti acolo.

    3. uite, la articolu de faţă: ai doua taguri, carti culinare interactive (ditai tagu hermeneutic, as scoate „culinar” ca e cam by default ca nu dai linkuri catre carti de autocad, da in fine), si carti culinare digitale. Sa zicem ca nu ma leg de tagurile prea lungi, dar fiecare din aceste DOUA taguri duce catre… articolu de fata si doar atat.

    Articolul in care iti prezinti cartile, https://www.reteteleluiradu.ro/2010/10/09/carti-culinare-digitale-si-interactive/, nu are taguri. SI e postat in… OBSERVATOR? are you kidding me?? de ce? de ce nu e in retete sau SI In retete?

    asa ca da, promovarea si… „awarenessu” ca sa zic asa, cam lasa de dorit, dom’ chef. Ce vreau sa zic: sunt sigura ca nu sunt singura care evita vizual pozele clipocitoare, cautand TEXTUL, continutul. Poate pui si un link in format text pe undeva. Tu cand intri pe bloguri te uiti la reclame? serios acu. Si in al doilea rand: fa astfel incat sa o gasesc intamplator, cand dau clici pe taguri relevante. Sau cel putin fa astfel incat sa o gasesc CUMVA, altfel decat stiind de la tine prin telefon ca ea, cartea, exista undeva pe alt site. Niste taguri care sa duca macar la articolu tau despre carte, daca nu chiar la carte, ar fi minunate. Make/let me find it.

    🙂 hai injura-ma, io nu-s dintre cei care ti-ar cumpara ceva „chiar daca nu mi-ar fi placut, caci munca ta merita si o rasplata financiara”, as considera ca e jignitor asa ceva.

    • Radu Popovici spune:

      @Anne: Ce pot sa raspund, eu nefiind specialist in „awareness” (de parca s-ar fi terminat limba romana – stiu ca nu este vina ta, asta se foloseste, dar ma enerveaza ca nu mai stim romaneste)?
      1. Daca tu ai ratacit mail-ul, probabil ca ai fi putut rataci orice. Pe blog am 4 bannere care duc la locul de descarcare si, in plus, mai am alte cateva articole care pomenesc despre ele, dand si link-ul respectiv. Intr-adevar, niciun tag nu te duce catre ele, caci nici nu se poate face ca un tag din blog sa duca catre un link exterior. Din cate stiu eu… Oricum, bannerele pot fi considerate taguri ilustrate, care atrag atentia prin miscare, culoare si text. este adevarat ca nu sunt intruzive, dar asta din respect pentru cititori. Si pe mine ma enerveaza bennerele care se deschid peste ceea ce citesti, care se latesc pe pagina etc., asa ca nu as face asa ceva altora.

      2. Daca nu observi 4 bannere clipocitoare, este putin probabil sa vezi un biet rand de text, indiferent unde l-as fi pus eu. Probabil ca daca ar fi fost vorba doar de un link tip text mi-ai fi spus ca nu este deloc vizibil si ca de ce mama naibii nu am pus si eu macar un banner.

      3. Ai dreptate cu tagurile de la articolul initial, acum le-am pus. Articolele despre carti sunt postate in categoria Observatorul Gastronomic fiindca prezinta evenimente (carti in speta) din sfera gastronomica (pe care eu le semnalez, ca un bun observator ce sunt), deci articolele nu prezinta retete in sine. La categoria Culinaria, cea destinata retetelor, figureaza DOAR retete ca atare.
      Eu cand intru pe blogurile si site-urile care ma intereseaza ma cam uit si pe bannere, si asta din mai multe motive; cred ca sunt de moda veche.

      In ce priveste ultima ta fraza, nu am de ce sa te injur. Macar tu ti-ai spus clar parerea si mi-ai oferit, cu buna intentie, lucruri care imi sunt, cu adevarat, de ajutor. Care m-au pus pe ganduri si care m-ar putea ajuta sa-mi fac treaba mai bine.
      In rest, ceea ce este ingrijorator nu este faptul ca nu au fost „vazute” link-urile, ci faptul ca la 1104 de clicuri, date pe link-ul care duce spre carti, s-au facut doar 10 comenzi. Ma refer aici doar la ce se intampla pe blogul meu. Cu alte cuvinte, au dat clic circa 70-75 de persoane pe zi, ceea ce nu este rau, dar cei care au comandat sunt mai putin de 1%. Asta inseamna, la cat ma duce pe mine capul, ca nu „awareness”-ul este de vina, ci altceva. Poate doar eu…

  14. andra spune:

    Poate ca sunt iute la manie si degraba varsatoare de sange. Remarc insa ca pana acum, cu exceptia mea, nu a comentat niciun cititor. Si alison si Sabina sunt bloggeri care te-au ajutat cu acest proiect, deci nu se pun la socoteala. Cititorii… se fac ca ploua.

    Ma opresc aici ca sa nu-ti creez tie vreun disconfort, caci stiu ca tu crezi ca problema este undeva la tine in loc sa-ti dai seama cat de egoisti sunt ceilalti. Eu nu-mi schimb parerea dar voi tacea de acum incolo cel putin pe tema asta.

  15. Sabina spune:

    Radu, parerea este ca noi romanii nu avem in primul rand o „cultura culinara”….suntem haotici …mancem ce ni se da si o luam de buna. Dar asta e o lunga discutie …
    Suntem obisnuti sa dam copy paste, sa copiem filme si muzica de pe net, nu avem respect pentru munca altora. In schimb cand vine vorba de gradina vecinului …suntem primii la comentarii 🙂
    Eu cred ca aici e marea noastra problema …suntem deficitari la capitolul educatie si respect.

    Sabina

  16. andra spune:

    Voi mai spune aici inca un lucru; vei vedea ca la acest post vor comenta doar cei care te-au sprijinit, ca alison. Cititorii se vor face ca ploua si vor tacea malc.

    • Radu Popovici spune:

      @andra: Aoleu, iute mai esti la manie. Bine ca nu esti barbat, caci te-ai fi luat mereu la bataie cu cei din jur! 🙂 Nu vreau sa discutam in felul acesta. Nu ma apuc eu sa scocotesc prioritatile si nici buzunarele cititorilor. Nu sunt obligati sa cumpere, asa cum nici eu nu sunt obligat sa tin acest blog.
      Cand vorbeam de lipsa de incredere ma refeream la cititorii celorlalte bloguri, adica la cei care nu ma cunosc.
      Iti multumesc ca ai cumparat cartile, ca ti-au placut si ca m-ai sprijinit mereu fara exceptie, dar cred ca ai dus discutia intr-o directie gresita.
      Poate oamenii nu au bani, si asta este de inteles. Poate insa am facut greseli in conceperea acestor carti si de aceea nu se cumpara. Mi-ar placea sa invat din greseli, ca sa le evit pe viitor. O astfel de abordare mi-ar fi mai de folos.

  17. andra spune:

    Si eu as fi dezamagita in locul tau. Ba chiar as fi furioasa pe cei care timp de peste un an si jumatate au beneficiat GRATUIT de munca ta, fara sa le treaca prin minte ca aceasta munca ar trebui rasplatita intr-un fel.

    Imi amintesc ca multi au spus ca abia asteapta sa scoti tu vreo carte, ca ei o vor cumpara primii. Se vede ca este usor sa vorbesti, mult mai greu este scoti bani din buzunar chiar daca este vorba de sume mici. Banuiam ca se va intampla asa, caci asa sunt oamenii.

    Eu am luat toate patru cartile si pot sa spun ca sunt de nota 10! Le-as fi cumparat chiar daca nu mi-ar fi placut, caci munca ta merita si o rasplata financiara. Cred ca de laude esti satul si nici nu tin prea mult de cald.

    Spui ca este posibil sa fie vorba si de lipsa de incredere in autor? Cum asa? Toti am gatit retete de la tine, cum sa nu avem incredere? Eu zic, cu riscul de a supara pe multi, ca este vorba despre fie saracie, fie despre zgarcenie fie chiar despre lipsa de bun simt. Asta este parerea mea.

  18. alison spune:

    poate da, momentul nu a fost propice din punct de vedere financiar. continuarea promovarii, perseverenta pot schimba datele problemei, cel putin asa vad eu lucrurile. eu sunt o optimista!

    • Radu Popovici spune:

      @alison: Acest „moment” va mai dura inca vreo 2-3 ani. Eu, cel putin, asa cred. Indiferent de criza, poate nu doar pretul a fost problema aici. Nu stiu daca 2 euro, sau 4 euro, sunt o suma care sa conteze atat de mult pentru imensa majoritate a cititorilor mei si ale celorlalte bloguri culinare. Este posibil ca interesul sa fi fost scazut, sau chiar increderea in autor. Sau promovarea, aplicatia in sine sau orice altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.