Gata cu vacanta, eu unul am intrat în regim normal de lucru. Iar lucrul, cum spuneam în articolul precedent, înseamna în mare masura evenimente culinare, sau gastronomice, cum îmi place mie sa spun, fiindca pe langa mancare si bautura, unul dintre punctele de interes sunt discutiile despre mancare.
Va propun sa începem împreuna cura de „desarmalizare”, si asta nu fiindca sarmalele nu ar fi delicioase, ci fiindca sunt si alte lucruri care merita atentia papilelor noastre gustative. Seria din acest an a evenimentelor „La Mansarda”, desfasurate în imobilul din str. Paris nr. 7A, unde se afla sediul principal din Bucuresti al companiei Halewood, începe cu prezentarea unei culturi culinare exotice si foarte draga mie, cea thailandeza.
Am mai avut evenimente inspirate din aceasta extraordinara bucatarie, desfasurate nu doar în Bucuresti, dar si la Craiova si la Slanic-Prahova. O voi face însa, si de data aceasta, cu preparate noi si diferite de cele de la evenimentele anterioare, asortate cu o selectie potrivita de vinuri puse la dispozitie de Halewood Wines.
Daca ma gandesc bine, sunt unul dintre cei, putini la numar, care au promovat mult ingredientele, preparatele si filozofia acestei bucatarii; am facut-o cu pasiune si cu mult drag, caci reuseste sa ma emotioneze si sa ma incite în acelasi timp. Calatoriile în Thailanda raman unele dintre cele mai frumoase amintiri ale mele, iar Bangkok-ul a ramas si astazi orasul meu de suflet.
Sper sa reusesc sa va transmit macat o parte din placerea pe care o simt eu alegand meniul, gatindu-l, alaturi de Costel Clipescu, si povestindu-l. De aceea va invit vineri, 17 ianuarie 2014, la orele 19:00, la o cina thailandeza, cu bucate gatite cu ingrediente specifice si cu dragoste.
Meniul cuprinde urmatoarele:
Pachetele de omleta umplute cu legume si creveti
Salata de vita cu taietei de orez si arahide
Curry de dovleac cu pui si lapte de cocos, servit cu orez
Orez lipicios cu fructe exotice si susan
Va vor fi prezentate, parintre altele, si ingrediente specifice zonei, ca lemongrass, galangal, frunze de curry, tamarin, curcuma, pasta de curry rosu, sos de peste, zahar de palmier, ciuperci asiatice, taietei de orez, sticky rice, orez negru, orez Jasmine, nuci de cocos, pasta de creveti etc.
Ca de obicei, pentru a va rezerva locuri trebuie sa achitati în avans suma de 99 lei în contul RO72RZBR0000060007711179, la Raiffeisen Bank, agentia Delea Veche, cu mentiunea THAILANDA. Acest pret include mancarea, bautura (o cantitate limitata oferita spre degustare) si serviciile.
Pentru alte detalii legate de eveniment pot fi contactat pe adresa de e-mail radu.popovici[arond]reteteleluiradu.ro.
Va astept cu drag.
Desi le-am mancat pe toate 4 destul de recent (facute acasa), tot mi se face pofta cand le vad … hahaha
Si chiar ma gandeam zilele trecute ca ar fi cazul sa mai dau o fuga vizuala prin pozele din Bangkok, deja a trecut prea mult … hahaha
@cristi-j: Si mie mi-e tare dor de acest oras, cel mai zgomotos, mai aglomerat si mai poluat pe care l-am vazut, dar pe care il admir si care imi place enorm. Sper sa mai am ocazia sa-l vizitez, macar o data…