Invitaţie la o cină thailandeză

Gata cu vacanţa, eu unul am intrat în regim normal de lucru. Iar lucrul, cum spuneam în articolul precedent, înseamnă în mare măsură evenimente culinare, sau gastronomice, cum îmi place mie să spun, fiindcă pe lângă mâncare şi băutură, unul dintre punctele de interes sunt discuţiile despre mâncare.
cinaThailandeza1 - Invitaţie la o cină thailandeză 1 - Retetele lui Radu

Vă propun să începem împreună cura de „desarmalizare”, şi asta nu fiindcă sarmalele nu ar fi delicioase, ci fiindcă sunt şi alte lucruri care merită atenţia papilelor noastre gustative. Seria din acest an a evenimentelor „La Mansardă”, desfăşurate în imobilul din str. Paris nr. 7A, unde se află sediul principal din Bucureşti al companiei Halewood, începe cu prezentarea unei culturi culinare exotice şi foarte dragă mie, cea thailandeză.
Am mai avut evenimente inspirate din această extraordinară bucătărie, desfăşurate nu doar în Bucureşti, dar şi la Craiova şi la Slănic-Prahova. O voi face însă, şi de data aceasta, cu preparate noi şi diferite de cele de la evenimentele anterioare, asortate cu o selecţie potrivită de vinuri puse la dispoziţie de Halewood Wines.
Dacă mă gândesc bine, sunt unul dintre cei, puţini la număr, care au promovat mult ingredientele, preparatele şi filozofia acestei bucătării; am făcut-o cu pasiune şi cu mult drag, căci reuşeşte să mă emoţioneze şi să mă incite în acelaşi timp. Călătoriile în Thailanda rămân unele dintre cele mai frumoase amintiri ale mele, iar Bangkok-ul a rămas şi astăzi oraşul meu de suflet.
Sper să reuşesc să vă transmit măcat o parte din plăcerea pe care o simt eu alegând meniul, gătindu-l, alături de Costel Clipescu, şi povestindu-l. De aceea vă invit vineri, 17 ianuarie 2014, la orele 19:00, la o cină thailandeză, cu bucate gătite cu ingrediente specifice şi cu dragoste.
Meniul cuprinde următoarele:
Pacheţele de omletă umplute cu legume şi creveţi
Salata de vită cu tăieţei de orez şi arahide
Curry de dovleac cu pui şi lapte de cocos, servit cu orez
Orez lipicios cu fructe exotice şi susan
Vă vor fi prezentate, părintre altele, şi ingrediente specifice zonei, ca lemongrass, galangal, frunze de curry, tamarin, curcuma, pasta de curry roşu, sos de peşte, zahăr de palmier, ciuperci asiatice, tăieţei de orez, sticky rice, orez negru, orez Jasmine, nuci de cocos, pastă de creveţi etc.
Ca de obicei, pentru a vă rezerva locuri trebuie să achitaţi în avans suma de 99 lei în contul RO72RZBR0000060007711179, la Raiffeisen Bank, agenţia Delea Veche, cu mentiunea THAILANDA. Acest pret include mancarea, bautura (o cantitate limitata oferita spre degustare) si serviciile.
Pentru alte detalii legate de eveniment pot fi contactat pe adresa de e-mail radu.popovici[arond]reteteleluiradu.ro.
Va astept cu drag.


2 comentarii pe “Invitaţie la o cină thailandeză

  1. cristi-j spune:

    Desi le-am mancat pe toate 4 destul de recent (facute acasa), tot mi se face pofta cand le vad … hahaha
    Si chiar ma gandeam zilele trecute ca ar fi cazul sa mai dau o fuga vizuala prin pozele din Bangkok, deja a trecut prea mult … hahaha

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Si mie mi-e tare dor de acest oras, cel mai zgomotos, mai aglomerat si mai poluat pe care l-am vazut, dar pe care il admir si care imi place enorm. Sper sa mai am ocazia sa-l vizitez, macar o data…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.