Cum va spuneam cu alta ocazie, am primit un excelent gratar cu gaz Ascona 570 MX, marca OutdoorChef, de la campinggrill.ro. Abia am lucrat de cateva ori cu el, este destul de complex, face o multime de lucruri si deocamdata simt ca este mai destept decat mine. De fapt, nu este doar un gratar simplu, caci poate lucra si ca aragaz, cuptor sau afumatoare. O iau insa incet, pas cu pas, incercand sa-i descopar secretele.

Ceea ce vreau sa va prezint astazi este o reteta interesanta, aromata si gustoasa, potrivita pentru o gustare care sa te indemne la o sticla de bere. Este un preparat simplu, care poate fi servit cu o multitudine de sosuri si garnituri. Aici sunteti limitati doar de propria imaginatie.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 20 minute + asteptare + racire
Timp de gatit: 12 minute

Ingrediente
:
2 piepti de pui (circa 600 g) dezosati si fara piele, tocati
100 g unt, taiat cubulete mici
150 g pesmet
1 ceapa medie
4 catei de usturoi
sare
piper negru, proaspat macinat
patrunjel proaspat, tocat marunt
coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
ulei de floarea-soarelui, pentru uns
„dulce-de-iute rosu”, pentru servit
sos nuoc cham, pentru servit
salata de cruditati, drese cu vinegreta si presarate cu marar proaspat, tocat
frigari de lemn, inmuiate in apa timp de cateva ore

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron mare carnea de pui cu sare, piper, coaja rasa si suc de lamaie, unt, pesmet si patrunjel. Se rad fin ceapa si usturoiul deasupra castronului, ca acesta sa capteze sucurile scurse. Se amesteca bine de tot, ca sa nu existe aglomerari. Se lasa mixtura sa stea minim 15 minute.

Se ia o mana de mixtura (mainile trebuie sa fie umede) si se modeleaza in jurul frigarii; trebuie sa se obtina un rulou lung de circa 4-5 cm si lat de 2 cm. Se aranjeaza frigaruile pe o tava unsa cu ulei. Se acopera si se refrigereaza 1 ora.

Se incinge gratarul la mediu, se unge cu ulei. Se frig frigaruile 5-6 minute, intorcandu-le frecvent, pana ce sunt facute si rumenite. Se servesc fierbinti, alaturi de “dulce-de-iute” si sos nuoc cham si de o salata de cruditati.