Knackwurst

Acesti carnati sunt originari din Germania si se disting atat prin mirodeniile cu care este parfumata umplutura, cu textura fina si pastoasa a acesteia, ca si cu modul in care se gatesc.
Knackwurst
In germana Knackwurst vine de la “knacken”, care inseamna “a crapa”, sau de la “knacking”, care inseamna “crocant”. Aceasta se refera la faptul ca acesti carnati se umfla la gatit, astfel ca pielea este intinsa, ca un balon, si se poate sparge atunci cand este muscata, improscand cu sucul din interior.

Bucatarie: germana
Dificultate: usor
Cantitate: 20 carnati
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
3,5 kg carne de vita, taiata cuburi
1,5 kg carne de porc mai grasa, taiata cuburi
1 cana cu lapte praf
2 linguri de sare, sau dupa gust
1 lingura de paprika
1 lingura de amestec de piper alb si negru, sau dupa gust
1 lingura de seminte de coriandru, macinate
1 lingurita de macis (sau nucsoara), macinata
1 lingurita de ienibahar, macinat
6 catei de usturoi, sau dupa gust
1/2 cana cu apa rece
mate de porc, spalate bine

Instructiuni:
Se trece carnea prin masina de tocat, prin sita fina, impreuna cu usturoiul. Daca pasta obtinuta nu este indeajuns de fina, mai treceti-o inca o data sau de doua aori, sau procesati-o cu un robot de bucatarie. Pasta trebuie sa fie cat mai fina si cat mai omogena.
Se amesteca pasta de carne cu restul ingredientelor, cat mai uniform.

Se umplu matele de porc cu pasta aromata. Separati carnatii, prin rasucirea matelor; ei trebuie sa fie lungi de 8-10 cm. Se lasa carnatii la uscat cateva ore, dupa care se pot gati. Knockwurst se pot si afuma, daca doriti ai aveti cum s-o faceti.

Citeste si articolul →   Salata de mere cu nuci si portocale

Nota:
Indiferent de unde le vine numele, nu vreau ca cineva sa se improaste cu sos atunci cand musca din carnat. De aceea recomand la gatire metoda de mai jos:
Mai intai se fierb la foc foarte mic, timp de 15-25 de minute, functie de cat sunt de grosi. Se scurg, dupa care se prajesc unsi cu putin ulei, se frig pe gratar ori se rumenesc la cuptor. Sau se mananca asa, fierti; mie mi se par mult mai gustosi in toate celelalte trei variante.
Se servesc cu varza, sau cu cartofi, ori cu paine si mustar.

2 comentarii pe “Knackwurst

  1. Mirela Stanescu spune:

    Inca o reteta delicioasa de carnati; iti multumesc si pentru acest serial al carnatilor.
    Traim in zona in care traim, cu datinile, obiceiurile si influentele ei si, printre multe alte influente moderne, mai mult sau mai putin exotice, cred ca multora le plac si carnatii. Ca cititoare loiala a acestui site, ma bucur si pentru aceste retete. Este grozav sa iti poti face acasa in cantitati rezonabile niste carnati gustosi din care vor lipsi conservantii si colorantii, si cine stie ce alte adausuri dubioase.

    • Radu Popovici spune:

      @Mirela: Conservatii si colorantii naturali nu pot lipsi, insa. 🙂 Sare, piper, curcuma, boia, zahar, ienibahar, coriandru, chimion si multe altele joaca aceste roluri. Din fericire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.