Numele induce putin in eroare, caci nu este nici pe departe o reteta atat de picanta pe cat ne-am putea astepta. Se folosesc ardei mari, a caror iuteala este destul de blanda, cu atat mai mult cu cat dispare in mare masura prin indepartarea semintelor si prin prajire.


Bucatarie: coreeana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:
225 g carne de porc, tocata
4 catei de usturoi, tocati marunt
2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt
4 cepe verzi, tocate marunt
4 lingurite de seminte de susan
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de boia iute
1 lingurita de zahar brun
9-10 linguri de sos de soia
2 linguri de otet de orez
8-10 ardei iuti mari, verzi
faina, pentru pudrat
2 oua, batute
ulei de alune (sau de floarea-soarelui), pentru prajit
foi de salata verde, pentru servit

Instructiuni:
Se incinge o craticioara la foc mic. Se adauga semintele de susan si se prajesc pana se rumenesc putin. Se lasa sa se raceasca, apoi se piseaza intr-un mojar, impreuna cu sarea.

Se amesteca intr-un castronel 7 linguri de sos de soia cu otetul de orez. Se adauga apoi jumatate din ghimbirul tocat, zaharul, jumatate din semintele de susan macinate cu sare, boiaua iute si zaharul. Se amesteca bine de tot, pana se topeste zaharul.

Se amesteca carnea tocata cu usturoi, restul de ghimbir tocat, ceapa verde, restul de seminte de susan pisate si restul de sos de soia.

Se taie ardeii iuti in jumatate, pe lungime, cu codite cu tot, si se indeparteaza semintele si vinisoarele. Se pastreaza coditele. Se umplu cu mixtura de carne, cat mai bine.

Se tavalesc jumatatile de ardei umplute prin faina, ca sa se acopere uniform, dupa care se inmoaie in ouale batute.

Se incinge uleiul intr-o tigaie, cat sa formeze un strat gros de 1 cm. Se adauga jumatatile de ardei iute umplute si se prajesc, in transe, cate 4-5 minute pe fiecare parte, pana ce sunt rumeniti, iar carnea din umplutura este facuta. Se scot ardeii cu o spumiera si se scurg pe prosoape de hartie. Se servesc fierbinti, pe foi de salata, alaturi de orez fiert, stropiti cu sosul preparat la pasul 2.