La "Casa cu Tei"

Am început acest blog în urmă cu 4 ani şi 4 luni, cam la 2-3 ani după ce am început să mă interesez de gătit şi să trebăluiesc prin bucătăria mea de acasă. Până atunci nu gătisem, practic, nimic, fiindcă nu poţi spune că găteşti atunci când faci doar nişte cartofi prăjiţi sau câteva ochiuri. Doar Dumnezeu mai ştie cum le făceam, pe atunci, şi pe acelea.

Între timp, îmi place să cred că am evoluat mult. Am făcut cursuri, am citit enorm de mult, am gătit mult şi des, am făcut emisiuni TV şi evenimente. Am avut şansa să întâlnesc, dar şi înţelepciunea de a le găsi, aprecia şi cultiva, câteva persoane care m-au îndrumat bine şi de la care am învăţat multe lucruri. Mi-am dat seama ce diferenţă uriaşă este între a găti acasă câteva porţii, pe îndelete şi fără vreo preocupare legată de eficienţa financiară şi organizatorică, şi a găti câteva zeci sau sute de porţii, sub presiune şi încadrându-te într-un buget fix.
casaTei01 - La "Casa cu Tei" 1 - Retetele lui Radu
A fi blogger culinar, chiar dacă unul bun, este cu totul altceva decât a fi bucătar profesionist. Ştiam asta în teorie de la bun început, dar am realizat mai exact ce înseamnă acest lucru mai ales în ultimul an, când am început să organizez evenimente cultural-culinare. Am regretat mereu că, deşi sunt (sau aşa mă consider eu) bine pregătit la nivel teoretic şi am o bună creativitate, nu am o experienţă reală, de restaurant. Desigur, am intrat în multe bucătării profesioniste şi am şi gătit în câteva dintre ele, dar experienţa se capătă doar lucrând continuu, 10-12 ore zilnic, timp de câţiva ani.
casaTei02 - La "Casa cu Tei" 2 - Retetele lui Radu
Mă aflu acum într-o etapă în care sunt pe cale să fac, măcar parţial, această trecere. Am început să gătesc la evenimente, alături de un excelent profesionist, Costel Clipescu şi de câteva zile, în aceeaşi onorantă tovărăşie, „construim” un restaurant, din postura de consultanti.
casaTei03 - La "Casa cu Tei" 3 - Retetele lui Radu
Reorganizăm bucătăria, refacem totalmente meniul şi reţetarul, rescriem procedurile de lucru şi regulile de funcţionare, reutilăm bucătăria, antrenăm personalul. Acest lucru se întâmplă la complexul „Casa cu Tei” din Craiova, un loc superb aflat într-un oraş frumos.
casaTei04 - La "Casa cu Tei" 4 - Retetele lui Radu
Punctul forte al complexului constituit din hotel, restaurant şi grădină este aceasta din urmă. Mare, plină de verdeata si flori, aranjată cu gust, are o frumuseţe deosebită; ai senzaţia că te afli nu în Craiova, ci undeva în Italia, Spania sau Grecia.
Restaurantul, deşi parcă un pic cam „rece” pentru gustul meu, este spaţios şi decorat cu gust, iar camerele hotelului, ca întreaga clădire de altfel, sunt frumoase şi cu personalitate. Bucătăria este, şi ea, spaţioasă şi destul de bine dotată. Sper ca la terminarea proiectului, punctul forte de la „Casa cu Tei” să fie echipa de acolo, pe care mi-o doresc unită, competentă şi eficientă.
casaTei05 - La "Casa cu Tei" 5 - Retetele lui Radu
Am început deja lucrul la „Casa cu Tei”, iar în luna iunie voi fi acolo aproape în fiecare zi. Costel Clipescu şi cu mine avem mult de lucru, căci totul trebuie reglat din mers. Promit să organizăm la Craiova, pentru cei interesaţi, şi câteva evenimente culinare cu tematica legata de noul meniu. Acesta are tentă mediteraneană şi conţine preparate simple, dar pline de gust, gătite cu ingrediente de calitate bună, pe care vi le voi dezvălui treptat, căci voi publica şi pe blog o mare parte din reţetele noastre de la „Casa cu Tei”.
casaTei06 - La "Casa cu Tei" 6 - Retetele lui Radu
Pentru mine proiectul „Casa cu Tei” este extrem de important. M-am îndrăgostit de acest loc, am mare încredere în potenţialul său şi am ocazia de a lucra alături de un adevărat profesionist. Am privilegiul de a învăţa pe alţii, dar de a învăţa şi eu. Sper ca la final să las în urmă un lucru bine făcut şi să devin, eu însumi, un profesionist mai bun; îmi place atât de mult ceea ce am început, încât abia aştept ca proiectul să-şi continue cursul.
Ţineţi-mi pumnii şi promit să vă ţin la curent cu tot ce se întâmplă. Deocamdată, mâine, vă voi prezenta o primă reţetă din noul meniu, o salată mediteraneană cu caracatiţă şi măsline.


 1. memphis spune:

  Gradina arata superb! Nu iti urez barfta, caci nu ai nevoie. Doar fa ce stii tu sa faci, impreuna cu Costel de care sunt sigur ca este un meserias foarte bun. Tine-ne la curent cu ce se intampla pe acolo!

 2. Cami spune:

  Ma intrebam de ce au trecut atatea zile fara nici o postare. Probabil ca asta era cauza, ca erai foarte ”prins” in munca la noul proiect. Sunt sigur ca entuziasmul si energia cu care te-ai implicat sunt la cote maxime. La fel si interesul cititorilor, daca ne uitam la numarul de comentarii pe care l-a generat aceasta postare.
  Succes!

  • Radu Popovici spune:

   @Cami: Asa este. Am cam „sarit” postarile cateva zile. Nu am avut nici timp si nici mintea directionata catre blog. Multumesc pentru urare, poate faci un drum la Craiova? 🙂

 3. Serban Comanescu spune:

  He, he, Radu, ne vom vedea prin Craiova. Eu acilea locuiesc, de mă mai ştii. Şi de nu mă mai ştii, tot acilea locuiesc.

  • Radu Popovici spune:

   @Serban: Daca tot in Craiova locuiesti, te astept in iunie pe la „Casa cu Tei”. Berea e rece si in Oltenia. 🙂

 4. Gabriela Berechet spune:

  Radu, ai uitat sa adaugi o calitate, care la tine se amplifica, nu se erodeaza, indiferent de cate greutati intampini: ENTUZIASMUL!
  Iti doresc ca acest proiect, ca si viitoarele, sa-ti ofere satisfactia de a demonstra ca un pasionat cu scoala plus un profesionist rodat este egal succes!
  Bafta!

 5. OWA spune:

  Radu noi iti tine-mi pumnii desi nu cred deloc ca ai nevoie caci pe linag profesionalismul din tine mai esti si pasionat de ceea ce faci, ca atare nu are cum sa iasa prost.
  -Spor la treaba si succes !

 6. Mirela Stanescu spune:

  Alaturi si datorita tie, am evoluat si noi, cititorii tai, foarte mult.
  Succes, sanatate si inspiratie in noua intreprindere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.