Cum am mai spus de cateva ori, mi-am amenajat noua bucatarie ca pe un mic studio de filmari culinare. Ei bine, ieri dupa-amiaza am si avut parte de “botezul focului”, caci o mica echipa a Pro TV m-a filmat preparand 2 retete pentru emisiunea “Ce se intampla doctore?”.
Aceasta solicitare a fost facuta, sunt sigur, si altor bloggeri, caci Internetul este deja, chiar si la noi, un mod de a raspandi informatia. Dezvoltarea blogurilor culinare, calitatea unora dintre ele, ca si modul in care pot ele influenta alimentatia unui segment al populatiei, capata confirmare prin faptul ca emisiunile de “life style” incep sa le bage in seama. Sunt convins ca unii dintre bloggerii nostri ar avea cate ceva de spus si ma bucur ca li se ofera aceasta sansa. Eu unul m-am saturat de emisiuni culinare inepte, in care diferiti “bucatari” de ocazie toarna prostii de genul: “Astazi vom gati o reteta chinezeasca. Avem nevoie de ulei de masline…”, sau “Zdrobim catelul de usturoi ca sa-i mai atenuam mirosul…”, ori “La risotto putem folosi orice fel de orez.”.
In fine, ca sa revin la ziua de ieri, totul s-a desfasurat in mare viteza, dar am filmat cu placere, mai ales ca mi s-au cerut retete care sa fie inedite pentru publicul roman obisnuit: gatite mai altfel, folosind unele ingrediente mai deosebite, condimentate altfel, fara prajeli si grasimi, cu legume colorate etc. Sunt sigur ca nu va mira deloc faptul ca aceste cerinte s-au mulat extrem de bine pe propriile mele opinii si pe propriul meu stil de a gati. Am promovat aceste idei pe blog, ori de cate ori am avut ocazia.
Ca atare am dat fuga sa fac aprovizionarea – lucru ciudat, am gasit toate ingredientele din prima incercare – pentru o salata simpla si rapida, cea de somon afumat cu mar si pentru un pilaf cu legume, o varianta adaptata la ce se gaseste pe piata noastra a unei retete indiene.
Micul meu studio a functionat foarte bine, dar nu sunt foarte sigur daca eu insumi am fost la fel de performant. Am ramas cu senzatia ca as fi putut sa ma misc mai bine si sa vorbesc mai frumos, dar chiar si asa, mi-a facut bine reintalnirea cu camerele de filmat. Mi s-a mai luat un mic interviu, referitor la blog si mi s-a comunicat ca difuzarea va avea loc sambata, la ora 10:00 dimineata. Ma voi uita si eu, bineinteles, si sigur nu-mi va placea, caci nu mi-a placut cu adevarat nicio filmare cu mine; daca va veti uita si dvs. sper sa nu regretati timpul pierdut, caci nu voi oferi aproape nimic nou cititorilor mei. Tineti-mi insa pumnii ca retetele sa placa celor (foarte multi) care n-au inca n-au auzit de mine.
Hallo,
M-am bucurat ca am putut viziona emisiunea pe net. Felicitari.
@Katze: Danke schon.
Felicitari, si la mai multe aparitii si eu am aparut la o emisiune culinara in Costa Rica si sper sa-mi parvina CD-ul cu emisiunea inregistrata. Inca o data felicitari.
Nicoleta
@nicoleta: Multumesc. In Costa Rica?!?! Macar ai fost pana acolo? Mi-ar placea sa ajung prin zona aceea… :))
Felicitari, Radu! A iesit foarte bine emisiunea, iar tu te-ai prezentat excelent, asa ca ar trebui sa nu mai fi atat de exigent cu tine 🙂
Eu iti doresc sa ti se indeplineasca visul si sa ma inviti cat mai curand la lansarea cartilor tale culinare!
@dana: Multumesc mult. Sunt mai aproape decat crezi. Voi lansa 3 carti culinare digitale! Chiar foarte curand. Ele vor fi primul pas catre cartea de… hartie, care este, in mod clar, preferata mea. Si visul meu. 🙂
de-aia te-am intrebat , poate era cineva amator sa incerce sa le tina asa . si nu e cazul . hehehe
eu am vazut rubrica pe net . daca mai e cineva interesat , se gaseste aici : http://www.protv.ro/emisiuni/shows/ce-se-intampla-doctore/video-cristina-de-la-impact-fana-a-blogurilor-culinare/38772/pagina-1.html
sper sa te ajute aceasta aparitie care din cauza duratei poate avea o singura finalitate : publicitatea . singurele noutati : cutia pentru condimente (e doar pentru “show” sau chiar le pastrezi acolo ?) si coltul cu computerul .
succes si la alte aparitii !
@cristi-j: Cutia este doar pentru filmari. Nu este prea buna pentru pastrarea condimentelor; nu este nici ermetica, este si semi-transparenta si, in plus, se amesteca acolo toate aromele de ajunge susanul sa miroasa a chimion. 🙂 Coltul cu computerul este la mine in camera, nu in bucatarie.