La gatit cu Pro TV

Cum am mai spus de cateva ori, mi-am amenajat noua bucatarie ca pe un mic studio de filmari culinare. Ei bine, ieri dupa-amiaza am si avut parte de “botezul focului”, caci o mica echipa a Pro TV m-a filmat preparand 2 retete pentru emisiunea “Ce se intampla doctore?”.

Aceasta solicitare a fost facuta, sunt sigur, si altor bloggeri, caci Internetul este deja, chiar si la noi, un mod de a raspandi informatia. Dezvoltarea blogurilor culinare, calitatea unora dintre ele, ca si modul in care pot ele influenta alimentatia unui segment al populatiei, capata confirmare prin faptul ca emisiunile de “life style” incep sa le bage in seama. Sunt convins ca unii dintre bloggerii nostri ar avea cate ceva de spus si ma bucur ca li se ofera aceasta sansa. Eu unul m-am saturat de emisiuni culinare inepte, in care diferiti “bucatari” de ocazie toarna prostii de genul: “Astazi vom gati o reteta chinezeasca. Avem nevoie de ulei de masline…”, sau “Zdrobim catelul de usturoi ca sa-i mai atenuam mirosul…”, ori “La risotto putem folosi orice fel de orez.”.

In fine, ca sa revin la ziua de ieri, totul s-a desfasurat in mare viteza, dar am filmat cu placere, mai ales ca mi s-au cerut retete care sa fie inedite pentru publicul roman obisnuit: gatite mai altfel, folosind unele ingrediente mai deosebite, condimentate altfel, fara prajeli si grasimi, cu legume colorate etc. Sunt sigur ca nu va mira deloc faptul ca aceste cerinte s-au mulat extrem de bine pe propriile mele opinii si pe propriul meu stil de a gati. Am promovat aceste idei pe blog, ori de cate ori am avut ocazia.
Ca atare am dat fuga sa fac aprovizionarea – lucru ciudat, am gasit toate ingredientele din prima incercare – pentru o salata simpla si rapida, cea de somon afumat cu mar si pentru un pilaf cu legume, o varianta adaptata la ce se gaseste pe piata noastra a unei retete indiene.
La gatit cu Pro TV
Micul meu studio a functionat foarte bine, dar nu sunt foarte sigur daca eu insumi am fost la fel de performant. Am ramas cu senzatia ca as fi putut sa ma misc mai bine si sa vorbesc mai frumos, dar chiar si asa, mi-a facut bine reintalnirea cu camerele de filmat. Mi s-a mai luat un mic interviu, referitor la blog si mi s-a comunicat ca difuzarea va avea loc sambata, la ora 10:00 dimineata. Ma voi uita si eu, bineinteles, si sigur nu-mi va placea, caci nu mi-a placut cu adevarat nicio filmare cu mine; daca va veti uita si dvs. sper sa nu regretati timpul pierdut, caci nu voi oferi aproape nimic nou cititorilor mei. Tineti-mi insa pumnii ca retetele sa placa celor (foarte multi) care n-au inca n-au auzit de mine.


    • Radu Popovici spune:

      @Nico: Eu uram pilaful, pana cand am mancat pilaf bine gatit si condimentat cum trebuie. Cutiuta mea de suruburi vad ca a avut mare succes. 🙂

    • Radu Popovici spune:

      @Mihaela: Cutia aceea este, de fapt, pentru suruburi, piulite si cuie. Am luat-o de la Hornbach, daca mai tin minte bine. Asa este, lumina a fost OK, si inca am mers cu ea practic la jumatate. Mai am inca 2 reflectoare cu cate 2 becuri a 400 w fiecare, pe care nu le-am folosit.

  1. Biancas spune:

    Buna Radu. Am urmarit emisiunea de la Pro si mi-a placut foarte mult noua ta bucatarie si felul cum ai gatit orezul.
    La cat mai multe aparitii TV:)
    Succes

  2. Izabela spune:

    Ati fost si mai performant decat „micul studio” si ma bucur enorm ca exista si oameni priceputi cu adevarat intr-ale bucatariei, desi nu sunt bucatari la restaurante renumite. Salata cu mar si somon e deosebita, aseara am facut-o si eu! (am pus cam mult piper, dar data viitoare o sa fiu mai cumpatata). Cat despre emisiune, pentru cei care se uita stiu deja ca un material are maximum 5 minute si mai multe personaje. De data aceasta am incalcat regula si l-am facut de 6 min, pentru ca erau foarte multe de spus. Bineinteles ca au mai ramas o multime de lucruri nespuse, dar pastram si pentru alte emisiuni:) Sper sa va placa, iar pentru cei care nu au tv o sa postez un link sambata sau duminica, in momentul in care intra materialul pe site.

    Cu drag,
    Izabela

    • Radu Popovici spune:

      @Izabela: Izabela, m-ai mai linistit, caci ramasesem cu senzatia ca se putea mai bine; senzatia nu m-a parasit, dar ma bucur ca esti multumita de cum a iesit. Multumesc pentru ideea cu link-ul. 🙂 Si ma bucur ca ai incercat salata acasa.
      (Ca lucrurile sa fie limpezi pentru toata lumea, Izabela este reporterul ProTV care a condus filmarea de la mine de acasa)

  3. dana2dor spune:

    Multumesc de invitatie, Radu.
    Sa stii ca in prima clipa cand am citit mailul, m-am gandit sa-ti propun sa „ne combinam” culinar vorbind :). Dar am inteles ca nu aveau prea mult spatiu de emisie si mie nu imi plac lucrurile facute pe fuga… Dar daca voi mai primi vreo invitatie care sa merite, sigur voi profita de invitatia ta. Inca o data iti multumesc si mai vorbim dupa emisiune.
    O dupa amiaza placuta iti doresc!

    • Radu Popovici spune:

      @dana2dor: Asa este, s-a filmat pe fuga si am ramas cu impresia ca as fi putut „presta” mult mai bine. Cand ai ocazia si hotarasti ca este Ok pentru tine, ne putem „combina”. 🙂

  4. dana2dor spune:

    Buna Radu,
    Abia astept pana sambata sa te vad la tv.
    Am primit si eu invitatia, dar pentru ca nu am o bucatarie spatioasa si luminoasa nu i-am dat curs.
    Bucataria ta noua este foarte potrivita unui astfel de eveniment, iar retetele tale sunt mereu surprinzatoare.
    Felicitari si la cat mai multe invitatii!

    • Radu Popovici spune:

      @dana2dor: Iti ofer bucataria mea, cei de la ProTv stiu deja drumul! 🙂 Serios, poti gati la mine! Este pacat sa lipsesti, mai ales ca ai niste prajituri care arata demential. De cand astept sa le gust!

    • Radu Popovici spune:

      @nico: Multumesc, dar ai grija sa nu regreti. Nu stiu ce este pe T&L, dar daca este o emisiune culinara eu m-as uita acolo. 🙂 Eu n-am facut nimic ce nu gasesti deja pe blog.

  5. miki spune:

    O veste grozavă ! La mai multe filmări şi de mai lungă durată ! Sînt dezamăgită însă de timpul scurt în care te vom revedea .Multă , multă baftă şi să sperăm într-o colaborare permanentă ! Abea aştept să te văd în acţiune . Colaborarea cu Pro Tv , va continua ?

  6. Doina Varga spune:

    Felicitari. De obicei ma uit la emisiune, dar acum am un motiv in plus sa ma uit. Te consider unul dintre prietenii mei in domeniul culinar. Mult succes in continuare.

  7. Elena Toma spune:

    Felicitari! E un pas, chiar daca este de 4-5 minute, spre ce dorim noi, cei care admiram ce faci: o emisiune a ta. O sa ma uit bineinteles la emisiune, sa vad ce retete ai sugerat.

    • Radu Popovici spune:

      @Elena: Cum am spus si in articol, nimic nou ca retete pentru cei care imi citesc blogul. N-am avut timp si chef de improvizatii. 🙁

  8. Mirela Stanescu spune:

    Felicitari ! Inceputul este, de obicei, cu emotii mai mari. Iti urez ca dupa primul pas sa urmeze si ceilalti atat timp cat iti va face placere ! Cred ca majoritatea dintre noi va urmari emisiunea cu speranta de a nu dispare la montaj prea mult din filmare.

    • Radu Popovici spune:

      @Corina & Mirela: Multumesc pentru interes. Partea cu mine este doar o chestie secundara in emisiune si nu cred ca va dura mai mult de 4-5 minute.

  9. mircea spune:

    Asa cum ai spus si tu, se vad pe la tv diverse figuri care n-au nicio treaba cu bucatareala; brusc, topata lumea gateste si trebuie musai s-o faca la televizor!
    Figuri jalnice si penibile, fara habar, care fac confuzii cu toptanul si care dezinformeaza. Tu si cei ca tine ar trebui sa fiti solicitati pentru asa ceva; ati duce bucatareala dincolo de rating si ati profesionaliza mult emisiunile culinare. Felicitari! M-as bucura mult daca ai obtine o emisiune a ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.