Piept de pui cu cartofi
Vita Cook - piept de pui cu cartofi
Asa cum am promis anterior, revin cu noutati despre Vita Cook. Am gatit zilele acestea cateva retete, explorand posibilitatile aparatului. Am incercat si retete foarte simple, cum este aceasta, dar si retete mai complicate, asa cum veti vedea in viitor.

Vita Cook - piept de pui cu cartofi
Ingrediente:
1 felie de piept de pui, circa 200 g
sare
piper negru, proaspat macinat
1 cartof mare, curatat si taiat feliute de 5 mm grosime
2 lingurite de curry
2 lingurite de ulei de floarea-soarelui
salata verde, rupta bucatele
2 lingurite de otet alb
3 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lingurita de zahar
1 lingurita de mustar

Instructiuni:
Pune in Vita Cook raftul superior, iar peste acesta asaza tigaia.
Incinge aparatul la 180 °C, timp de 5 minute.
Unge carnea cu ulei de floarea-soarelui, sareaza si pipereaza.

Pune cartofii intr-un castron si stropeste-i cu restul de ulei de floarea-soarelui. Sareaza, pipereaza si presara cu curry. Amesteca bine.
Pune cartofii in tigaie si gateste-i 5 minute.

Fa loc pentru felia de carne si intoarce cartofii. Gateste ingredientele 5 minute, pana ce carnea este rumenita. Intoarce felia de carne si amesteca putin cartofii, ca sa se rumeneasca uniform. Gateste alte 5 minute, sau pana ce carnea este rumenita dupa dorinta.
Serveste carnea si cartofii alaturi de o salata.

Concluzii:
Vita Cook trebuie, de obicei, incins in prealabil, ca orice cuptor. Lampa cu halogen este sursa de caldura: poate gati si rumeni. Aerul cald din interior, actionat de ventilatorul din capac, preia umezeala eliberata si pastreaza carnea suculenta.

Vita Cook gateste repede, si curat. Acelasi preparat gatit in tigaie ar fi stropit totul in jur, iar daca ar fi fost acoperit ar fi stropit din belsug capacul. Capacul de la Vita Cook a ramas insa aproape imaculat. Cu exceptia tavii, care a trebuit, bineinteles sa fie spalata cu detergent si uscata, nu am curatat mai nimic. Am sters doar cu o carpa putin umeda capacul si asta a fost tot.

FAQ
Pretul unui Vita Cook este de 299 lei si se gaseste in toate supermarketurile, in reteaua Flanco, Media Galaxy etc.

Se pot introduce in el si vase metalice, ca sa nu mai vorbesc de cele de Jena sau ceramice. Nu este nesanatos, asa cum este (sau se spune ca este) cuptorul cu microunde; sursa termica de la Vita Cook este diferita, iar efectul ei asupra alimentelor este cu totul altul.

Consumul aparatului este 1,4 Kw/ora, ceea ce ar parea mult. Vita Cook are insa termostat, iar sursa de caldura nu functioneaza continuu. Odata ce a fost atinsa temperatura fixata pe termometru, lampile cu halogen se sting. Ca estimare, as zice ca in decursul unei ore de gatit continuu sursa de caldura functioneaza doar 50-60% din timp, consumul reducandu-se in consecinta.

Am fost intrebat si pe mail, si pe Facebook si la telefon de cititori si de prieteni ce se intampla in cazul in care lampile cu halogen se ard, sau daca se sparge vasul, daca se strica cronometrul sau termostatul etc. Aparatul are o garantie de 2 ani, timp in care orice aparat defect se inlocuieste cu unul nou. In rest, exista centre de intretinere in toata tara, listate pe foaia de garantie a aparatului.
In curand Vita Cook va avea un site separat unde toate acestea vor fi explicate in detaliu si unde va vor fi puse la dispozitie adrese, telefoane, adrese de e-mail pentru a fi facilitat contactul cu firma producatoare.

In aceeasi serie de articole:
La gatit cu Vita Cook – partea 1