Laab

Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras al Thailandei, dupa Bangkok. Chiang Mai este situat in nord-estul tarii, aproape de granita cu Laos, zona in care bucatariile thailandeza si laotiana s-au influentat reciproc. Laab se poate prepara cu carne de pui, curcan, rata, vita sau porc.


Bucatarie: thailandeza
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 3 minute

Ingrediente:
250 g carne de pui gatita, tocata marunt
10 cm tulpina de lemongrass, tocata marunt
1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt
1 ardei iute rosu, taiata felii, pe diagonala, pentru servit
2 linguri de suc de limeta
1 lingura de sos de soia
1 lingura de orez cu bob rotund
2 cepe verzi, tocate marunt
1 lingura de frunze proaspete de coriandru, tocate marunt
frunze de menta proaspata, pentru ornat

Instructiuni:
Se incinge o tigaita, pe foc mic-mediu. Se adauga boabele de orez si se prajesc cateva minute, pana ce se rumenesc usor. Se ia tigaita de pe foc.

Se lasa orezul sa se raceasca putin, apoi se piseaza intr-o piua, pana ce se obtine o pulbere fina.

Se amesteca intr-un castron carnea cu lemongrass, suc de limeta, ardei iute, sos de soia, pulbere de orez, ceapa verde si coriandru. Se serveste salata presarata cu frunze de menta si ardei iute.


Citeste si articolul →   Chec de iaurt

12 comentarii pe “Laab

  1. mihai2206 spune:

    @Radu: Si cum rezolvam cu lemongrass-ul ala? Eu personal nu am vazut decat o singura data la Selgros si cred ca a fost o intamplare 🙁

  2. Gabriela Berechet spune:

    Un preparat plin de fibre…ajuta peristaltismul intestinal…cu orezul ala pisat pulbere! Picant – creste tensiunea arteriala…comestibil…cred ca este o experienta…oricum…merita incercat!

    • Radu Popovici spune:

      @Gabriela Berechet: Reteta este intr-adevar interesanta, destul de diferita de multe alte salate asiatice. Iar orezul pisat ii confera o textura absolut deosebita.

    • Radu Popovici spune:

      @incertitudini: Ei, si tu acum, depinde de cat suporti! 🙂 Poti renunta la ardeiul iute, sau la o parte din el, si ai rezolvat chestiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.