Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras al Thailandei, dupa Bangkok. Chiang Mai este situat in nord-estul tarii, aproape de granita cu Laos, zona in care bucatariile thailandeza si laotiana s-au influentat reciproc. Laab se poate prepara cu carne de pui, curcan, rata, vita sau porc.


Bucatarie: thailandeza
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 3 minute

Ingrediente:
250 g carne de pui gatita, tocata marunt
10 cm tulpina de lemongrass, tocata marunt
1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt
1 ardei iute rosu, taiata felii, pe diagonala, pentru servit
2 linguri de suc de limeta
1 lingura de sos de soia
1 lingura de orez cu bob rotund
2 cepe verzi, tocate marunt
1 lingura de frunze proaspete de coriandru, tocate marunt
frunze de menta proaspata, pentru ornat

Instructiuni:
Se incinge o tigaita, pe foc mic-mediu. Se adauga boabele de orez si se prajesc cateva minute, pana ce se rumenesc usor. Se ia tigaita de pe foc.

Se lasa orezul sa se raceasca putin, apoi se piseaza intr-o piua, pana ce se obtine o pulbere fina.

Se amesteca intr-un castron carnea cu lemongrass, suc de limeta, ardei iute, sos de soia, pulbere de orez, ceapa verde si coriandru. Se serveste salata presarata cu frunze de menta si ardei iute.