Oameni buni, tineti-mi pumnii! Între pusul acoperisului si zugravitul peretilor dau o fuga la Lisabona, într-o mini-vacanta de doar o saptamana, loc de unde sper sa ma întorc cu multe impresii, fotografii si informatii culinare. Chiar acum sunt pe drum, catre capitala Portugaliei.
Daca în zilele urmatoare voi raspunde mai greu la comentarii, sau voi posta un nou articol cu întarziere, ceea ce în conditii normale nu as face, sper sa fiu scuzat, caci voi avea motive întemeiate.
Ma întorc repede, cu, sper eu, un “bagaj” culinar cat mai interesant.
O sugestie: la 15 minute de Lisabona este Sintra, un fel de Sinaia + Poiana Brasov, statiune de munte. La 15 minute in cealalta directie, Estoril si Cascais, statiuni la ocean.
In Cascais am mancat tot felul de chestii bizare la ultimul etaj al unui mall de acolo… am scris si pe blog de statiunile astea.
@nwradu: Cele trei figureaza in planul nostru, sa vedem daca chiar avem timp pentru toate. Oricum, Sintra este obligatorie si o vom vizita negresit.
Drum bun, Radu, si sa te intorci cu retete pline de savoare!
Vacanta placuta! Portugalia este minunata. De incercat bolihnos da bacalhau (cred ca asa se scrie…chiftelute de peste), vinul alb (mie mi-a placut mai mult decat cel rosu), aperitivele cu branza proaspata si caracatita :). asteptam impresii si “inspiratii culinare”
@oq: Multumesc pentru sfaturi. Abia ne-am cazat, in Alfama, intr-un apartament deosebit de cochet si de bine organizat. Ib prima seara am mancat bacalhau a la Monho si arroz con mariscos, la un mic restaurant langa catedrala Se. Restaurantul se numeste tasca da Se. Nimic deosebit ca mancare, voi reveni cu amanunte.
yay! ajung si eu pe-acolo intr-o luna si-un pic… d-abia astept informatii proaspete in feed-ul meu…ããã, tãu. 🙂
@maria: voi face tot ce pot. Este greu, caci vrem sa fim si turisti obisnuiti, si sa facem si turism culinar. Sa vedem cum se impaca amandoua tendintele.
Vacanta placuta Radu. Te astept cu impresii pentru ca in iunie am si eu programata vacanta tot in Lisabona.
O, iti doresc o vacanta placuta! De-abia astept impresiile gastronomice si nu numai din mini-vacanta asta.
@Elena Toma: Multumesc. Sper sa ma intorc bine “impresionat”. 🙂