Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam sa exploram vastul si fascinantul univers al gastronomiei.
Lup de mare cu legume si rozmarin
Reteta este una foarte simpla, de inspiratie mediteraneana. Uleiul de masline italienesc, usturoiul si rozmarinul contureaza profilul de aroma al preparatului.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute + marinare
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
4 fileuri de lup de mare, cu piele
sare
piper negru, proaspat macinat
3 lingurite de rozmarin proaspat, tocat marunt
2 linguri de ulei de masline extra virgin
2 linguri de vin alb si sec
2 catei de usturoi, feliati fin
2 dovlecei, sau zucchini, taiati fasiute subtiri
4 rosii cherry

Instructiuni:
Se asaza fileurile de peste intr-un platou. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu jumatate din rozmarin. Se toarna peste ele 1 lingura de ulei de masline. Se lasa pestele la marinat circa 30 de minute.
Se incinge cuptorul la 180 °C.

Se transfera fileurile de peste intr-o tava de cuptor, ca rulouri asezate peste imbinare. Se gatesc 15 minute, sau pana cand sunt fragede, suculente si facute. Timpul de gatit poate varia functie de tipul cuptorului si de grosimea fileurilor.

Intre timp se prepara legumele. Se incinge restul de ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga fasiutele de dovlecel, restul de rozmarin, rosiile cherry si feliutele de usturoi; se sareaza, se pipereaza si se gatesc 1-2 minute, amestecand ocazional.

Se adauga vinul si se acopera tigaia. Se continua gatitul alte 2 minute, pana ce se evapora lichidul.
Se servesc rulourile din file de peste pe un pat de legume, avand ca topping cate o rosie cherry, alaturi de un pahar de Sauvignon Blanc tanar si zburdalnic.

Sumar reteta
recipe image
Nume Reteta:
Lup de mare cu legume si rozmarin
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total preparare:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)