Am avut acum 2 zile ideea sa comand, din nou, mancare de la Wuxing. Am facut-o deseori in ultimii ani, cu rezultate destul de confuze. In opinia mea, Wuxing si cu mine am trecut prin 2 faze distincte. In prima, mancarea era foarte buna, dar daca nu apucai sa o comanzi inainte de ora 10:30, nu o capatai mai devreme de ora 16:00, cand ori erai deja mort de foame, ori te descurcai cu alimentara din colt. A doua faza este aceasta in care ii contactezi la ora 11:00, iar ei se oferea sa aduca mancarea la 11:30. Din pacate, cand deschizi cutiutele cu papa, poti avea diverse surprize.
Ideea mea de acum doua zile s-a dovedit a fi nefericita. Sa nu va inchipuiti ca am dat de vreun gandac prin sos, nici chiar asa! Am comandat la birou, impreuna cu prietenul meu, Marian, 4 feluri: vita Gan bian, porc dulce-acrisor, pui Sichuan si pui Gong bao. Chiar ne era foame…
Cu exceptia vitei Gan bian, care are un aspect oarecum specific, celelalte 3 aratau identic, si chiar si gustul era foarte asemanator. Aveam impresia ca mancam un fel de tocana preparata in graba. Vita Gan bian nu era de loc picanta, desi in meniu este semnalata ca “foarte iute”. Pentru cineva caruia chiar ii place mancarea iute, a fost o mare dezamagire. Mai mult, ca de obicei, era prea seaca, presupusii morcovi si ceapa erau cam lipsa la apel, iar semintele de susan nu erau prajite, ceea ce le facea doar sa scrasneasca printre dinti, fara a oferi prea multa aroma.
Despre celelalte 3 tocane as putea detalia alte cateva randuri, dar nu are rost. Erau si mai rele. Desi calitatea a mai suferit cateodata si inainte, atat de rau nu am patit-o niciodata. Fata de ultima mea comanda, de acum cateva luni, preturile au crescut destul de semnificativ, dar calitatea a luat-o in sens invers, adica in jos. Ce folos ca te-ai corectat si ai devenit punctual, ba chiar ai si capacitatea de a onora mai multe comenzi, daca ai realizat asta in detrimentul calitatii? Ce ni s-a adus nu avea nimic in comun cu mancarea chinezeasca. Toate cele 4 feluri sunt printre preferatele mele si le-am gatit de multe ori; am acasa un vraf de carti unde aceste retete sunt explicate detaliat si, credeti-ma, nu ai cum sa le gresesti decat daca iti bati joc de ele. Fie te calicesti la condimente, fie inlocuiesti ingredientele de buna calitate cu altele mai ieftine, ca sa-ti iasa costurile mai mici… desi, cum am scris mai sus, mancarea este deja mai scumpa.
Nu-mi pasa prea tare de banii aruncati in vant, ma doare insa faptul ca exista clienti dezamagiti si ca s-a facut o proasta propaganda mancarii chinezesti si, implicit, asiatice. Deja sunt multi care-mi spun “nu mananc eu melci si greieri d-aia, de la asiaticii tai“. Daca ar mai fi si gustat, Doamne fereste, din comanda mea de la Wuxing, cum sa le mai explic ca mancarea asiatica este proaspata, aromata, gustoasa si sanatoasa? Cel putin doua dintre cele 4 epitete ar fi fost contrazise flagrant.
Am decis, in concluzie, ca vreme de cateva luni sa ma abtin sa-mi mai “wuxinghez” stomacul. Institui o carantina! La naiba, daca acesta este nivelul lor, îmi pot gati singur de zece ori mai bine! Poate, cat dureaza carantina, se schimba bucatarul, sau gusta si patronul din ceea ce se comite prin bucatarie.
Am avut si eu ceva ghinion anul trecut la Wuxing,adica niciodata (la 3 comenzi) supa acra-iute nu a fost buna-ba nu a fost acra ,ba nu a fost iute ,ba nu a fost nici-nici ,deci am aruncat-o,si pentru mine asta e etalonul restaurantului!
La fel am patit la Hualong (doar 1 comanda) si la Templul Soarelui (1 comanda) ,dupa asta m-am saturat de facut comenzi 🙁 !Mai bine mananc la Dragonul Rosu (acolo lucrez ) unde intradevar isi fac mancare pentru ei , dar igiena este jale mare, decat sa isi bata joc de mine astia !
Am fost la mai toate restaurantele chinezesti din Bucuresti si sincer cel mai bine am mancat la Templul soarelui acum vreo 2 ani iar in ultimul timp la Beijing (langa fosta Why Not), unde este mai europenizata dar este ok , nu isi bat joc de tine !
@benescu75: Eu am mancat binisor la Templul Soarelui de la Foisor, dar am fost ultima oara acolo pe la inceputul lui 2009. Imi gatesc singur, macar daca nu-mi place ce iese stiu pe cine pot da vina. 🙂
Mancarea de la Hualong e un pic prea dulce si gatita cu un pic mai mult decat trebui ulei.
Prin comparatie cu restul restaurantelor chinezesti din Bucuresti, cea de la Templul Soarelui mi s-a parut cel mai corect gatita.
Iar vinetele Gan Bian de la ei sunt incredibile 🙂
@Paul: Hmm, de curand am luat o mare teapa si de la Templul Soarelui, dar mi-a fost lene sa mai scriu si de asta. Dar poate am avut doar ghinion…
Comand des la Yin Yang ,si acest restaurant este ok.Calitatea mancarii este buna si serviciile de livrare sunt ok.Nu pot sa comanzi in Dr Taberi ,20 de cutii si in 40 min sa iti livreze mancarea.Timpul dat de restaurant este timpul de preparare si livrare .Si aici intervine si traficul care la noi este infernal.
@chris: Eu am comandat o singura data la Yin Yang, acum vreo 7-8 luni, iar mancarea a fost livata punctual, dar a fost oribila. De atunci l-am evitat. Poate ca au schimbat bucatarul…
Eu am comandat de la Wuxing supa cu iarba de mare. Nu stiu ce iarba din Dambovita au folosit..dar din 10 colegi mancatori inraiti de chinezisme.. niciunul nu a reusit sa ia mai mult de o lingurita (gust oribil, aspect la fel.. nu mai vorbesc de miros). Tot cu ei m-am fript si cu o supa care a venit cu ambalajul topit si jumate rasturnata in punga. Radu, ai dreptate.. calitatea produselor s-a schimbat radical de cand au trecut pe rapiditate in livrare. Or fi pus si bucatarul pe scuter sa livreze comenzi si nu mai are timp sa gateasca bine.
Scuze de offtopic, dar as vrea sa ajung la magazinul chinezesc din Colentina, dar nu am reusit sa-l identific inca. Am trecut de mai multe ori prin zona.. dar parca nu l-am vazut.
@DanCatalin: Din pacate, nu cunosc magazinul chinezesc din Colentina; daca exista unul, m-ar interesa si pe mine. Chinezisme gasesti in Dragonul Rosu. Sunt vreo 5-6 cladiri imense si, din cate am inteles, in fiecare, la etajul 1 sunt magazine alimentare. Eu am fost doat in Dragonul Rosu 2 si erau o gramada de chestii interesante. Din pacate, nu are cine sa-ti dea amanunte: patronii chinezi nu prea le au cu romana si nici cu engleza, iar angajatii romani, daca exista, nu te pot lamuri prea bine.
Noi comandam uneori la birou de la Templul Soarelui si nicodata de la WuXing. Mancarea din Sichuan e oricum una dintre cele mai bune mancaruri chinezesti si variatiile de calitate sunt mai rare la Templul soarelui decat la WuXing. Problema principala si la Templul Soarelui e … impredictibilitatea livrarii. Recordul lor e de … 2 ore intarziere … si minciunica a fost ca … a facut 2 ore de la Universitate pana la noi (pe Luternana) … cred ca daca veneau cu pas de pitic si cu spatele, faceau 1/2 ora de la Universitate pana pe Luterana…
@Gabi Preda: Am mancat adesea, la Templul Soarelui, cel de langa Foisor. Calitatea mancarii variaza totusi si aici, chiar destul de mult, cred ca functie de bucatarul care este in tura. N-am mai fost de vreo 3 luni pe acolo, dar il am pe lista pentru un “remake”. N-am comandat inca de la ei, dar voi incerca.
Radu, cautand eu p-aici pe la tine un restaurant unde sa va duc de ziua mea, dadui peste treaba asta cu Wu Xingu’. Groaznica napasta! Ultima data cand am comandat, prin toamna trecuta, n-am putut sa le mananc. Pur si simplu le-am aruncat la gunoi si urasc din suflet treaba asta.
Dar din alte motive m-am bagat eu in seama aici, nu ca sa ma plang, ci ca sa-ti zic ca exista, domne! Templul Soarelui, care mi se pare decent, aduce si acasa.
Buna, Cristina.
Cunosc destul de bine Templul Soarelui, cel de langa Foisor. Mi-am facut si o zi de nastere acolo, spre disperarea partii mai varstnice a familiei mele 🙂
Intr-adevar, este un restaurant bun, desi are zile si zile, cred ca depinde de bucatarul care este in tura. Ultima oara am fost acum vreo 2-3 luni. Serviciul a fost in general OK, dar se cam simtea nevoia unei mici renovari: peretii nu mai erau curati, covorasele de bambus incepusera sa se pateze si sa se desire, meniurile erau deja cam “sifonate” etc.
Chiar si asa, comparativ cu Wu Xing (asa cum este Wu Xing in ultimul timp), la Templul Soarelui am mancat foarte bine.
Acelasi lucru l-am patit si eu. De atunci nu mai servesc WUXING. Am gasit in schimb alti chinezi care sunt chiar ok. Ii recomand cu caldura. Site-ul lor nu arata prea bine … in schimb … mancarea este extraordinara. Ii gasiti aici
In ce priveste site-ul, ai dreptate. Chiar arata rau de tot. Sper ca si cu mancarea sa ai dreptate, resimt lipsa unui restaurant chinezesc cu livrare la domiciliu.
N-am zis ca nu-mi pasa de bani, am zis ca ma doare mai mult ca-si bat joc de mancarea chinezeasca. Speram ca experienta mea sa fi fost una singulara, dar vad ca ai patit-o si tu…
Spre deosebire de tine, pe mine m-a durut foarte tare de banii aruncati pe fereastra cand am comandat de la Wuxing faimoasa supa de fructe de mare (17.45 lei) si am primit o supa fada, cu ingrediente cu un gust asemanator… cauciucului, iar aspectul nu numai ca nu are nicio legatura cu poza care pe site-ul lor intentionat e microscopica, ci arata, pur si simplu, dizgratios. Motanul meu mananca deopotriva cartofi prajiti, crutoane si linge orice rest de mancare pe care i-l las, deci e total nepretentios, dar la fructele de mare din supa minune nu s-a uitat. A fost, cu siguranta, ultima oara cand m-am “wuxingat”, cum bine spui.