Iata ca a trecut si primul eveniment „Marea Gratareala”. Am vrut sa organizez ceva acccesibil multora, fara sa iau în calcul un eventual profit. A iesit bine, desi am avut atat de mult de munca încat nu am putut interactiona, asa cum mi-as fi dorit, cu toti participantii.
În urma analizei facute împreuna cu partenerul meu, am ajuns însa la concluzia ca profitul nu numai ca nu a existat, dar am avut si pierderi. Cheltuielile legate de transport, ustensile, alimente, bauturi, combustibili (lemne, electricitate si gaze), apa, telefoane, detergenti, personal implicat etc. au depasit încasarile. De asemenea, analiza a relevat ca suma minima pentru ca acest eveniment sa poata functiona este de 200 euro pentru fiecare cuplu.
Tot în urma analizei si a impresiilor culese de la participanti am modificat putin si structura evenimentului, sporind partea de interactivitate si de informatii culinare oferite participantilor, ca si implicarea lor la gatit, pentru cei care doresc acest lucru.
În concluzie, nu am alta solutie decat fie sa opresc acest eveniment, fie sa va cer sa platiti noul pret, oferind însa mai multa interactivitate.
Program:
Data de desfasurare: între 9-11 martie 2012.
Cazare: camere cu paturi duble, cu baie separata, dotate cu încalzire, apa calda, internet, televizor etc.
Orar:
Vineri, 9 martie 2012
Sosirea la pensiunea „Mara”, oricand doriti dvs., dupa ora 12:00. Cina la ora 21:00.
Sambata, 10 martie 2012
9:00-11:00 – mic dejun
15:00-16:00 – prezentare si degustare de dulce-de-iute, alaturi de o mica gustare
19:00 – prezentare (istorie si preparare împreuna cu oaspetii) a sosurilor nuoc cham, unt compozit si sos pentru satay
19:30 – „Marea Gratareala” la un foc de tabara
Duminica, 11 martie 2012
9:30-11:30 – mic dejun
Meniu
Vineri
– cina la ora 21:00
salata de cuscus cu legume
tocurry (varianta personala de tocana de vita, condimentata si aromata)
muraturi de casa
tarta Tatin
paine
cafea
ceai
apa
Sambata
– mic dejun la ora 9:00
oua
unt
miere
gem si dulceata de casa
branza
cascaval
mezeluri
paine
cafea
ceai
apa
– prezentare si degustare de „dulce-de-iute” si „arde-iute”
pui marinat si prajit
mozzarella de casa
cartofi cu rozmarin
paine
apa
– cina (Marea Gratareala) la ora 19:00
bruschetta
frigarui de pui cu sos de arahide, sos nuoc cham si dulce-de-iute
porc glazurat cu 3 sosuri de unt compozit, diferit aromatizate
frigarui de fructe cu sos de smantana
paine
vin fiert
apa
cafea
ceai
Duminica
– mic dejun la ora 9:30
oua
unt
miere
gem si dulceata de casa
branza
cascaval
mezeluri
paine
cafea
ceai
apa
În afara de bauturile trecute în meniu, incluse în oferta, puteti cumpara vinul casei, alb si rosu sec, la pretul de 10 lei/litru, coniac de casa la pretul de 50 lei/litru, palinca de casa la 30 lei/litru. Bineînteles, nu va împiedica nimeni sa veniti cu bautura proprie.
Cost: 200 euro/cuplu.
Înscriere:
Înscrierea presupune achitarea a 50% din costul evenimentului, direct în euro sau în lei, la cursul oficial din ziua efectuarii platii. Aceasta suma este nerambursabila; trebuie sa întelegeti ca se retin camere si se fac cheltuieli importante legate de aprovizionare, încalzire, transport, consumabile diverse, angajare personal etc.
Cei care doresc sa se înscrie sunt rugati sa ma contacteze pe adresa de e-mail: radu56p[arond]yahoo.com, pentru a primi toate detaliile necesare.
Adevarul e ca ai muncit destul de mult, insa dupa cum ai schimbat programul sunt sanse sa fii mai relaxat! Succes si la MG II, III,…!
@Viviana: Asa este. Am avut atat de mult de munca incat nu prea am avut timp sa stau cu voi. Mi-as fi dorit sa gatim mai mult impreuna si sa avem mai mult timp de povesti. De aceea am si modificat programul.
Radu, nu-ti face probleme legate de pret. Mie mi se pare absolut decent. Pana la urma este vorba despre doua nopti de cazare si de multa mancare.
Mi-as dori sa vin, dar sunt plecata din tara in acea perioada. Sper sa prind gratareala din aprilie. Iti tin pumnii!
@simina: Multumesc. Si eu sper sa poti veni la un moment dat.
Radu, eu nu am mai fost in zona, ma gandesc ca in martie am putea face si ceva plimbari prin zona, ai niste propuneri?
@bubulina: Exista in apropiere o salina destul de spectaculoasa, manastirea Crasna merita si ea sa fie vazuta, mai sunt pastravarii, stane… Nici eu nu stiu zona foarte bine, dar ma pot informa la partenerii mei.
Radu, iti urmaresc de multa vreme blogul, iar evenimentul asta pare ca a legat oamenii, iar ceea ce am vazut in farfurii mi s-a parut delicios. Mi-a parut rau ca nu am indraznit sa ma inscriu la prima tura, dar pentru martie deja am vorbit cu sotul si venim, mai ales ca nu cred ca vor mai fi sperieturi din partea vremii si a televiziunilor.
De multa vreme vreau sa te vad in actiune, pe viu.
@bubulina: Sunteti bineveniti si abia astept sa va cunosc. 🙂
salutari si multe succese …. daca am inteles bine se va tine in Martie… ti-a scapat o mica greseala in textul de mai sus …din viteza probabil…
“Program:
Data de desfasurare: între 2-4 februarie 2012.”
bafta multa in continuare
@costas: Ai dreptate. Viteza, bat-o vina… Am corectat. Multumesc. 🙂
Ok, am inteles. Adevarul e ca parea de-a dreptul chilipir ce ai facut tu acolo saptamina trecuta, pacat ca nu ne-am mobilizat sa venim la varianta ieftina 🙂 Dar te inteleg si, dupa pozele pe care le-ai postat, imi dau seama ca a fost un volum mare de munca. Probabil ca spre sfirsitul saptaminii viram si noi banii pentru gratareala din martie.
ps- Imi place partea cu interactivitatea, pina la urma nu venim numai ca sa mincam, ci ca sa stam de vorba cu tine!
@Ducky: Intr-adevar, ai inteles. Ma bucur ca poti veni si sunt sigur ca partea de interactivitate va multumi pe toata lumea.