Dragilor, va invit la „Marea Gratareala”. Vreau ca în fiecare luna sa va scot din Bucuresti pentru 2-3 zile, alaturi de alti pasionati de gatit si de povesti culinare, si sa va aduc la Slanic-Prahova, la Casa „Mara”, în jurul unui foc de tabara, la un gratar si un vin fiert.
Chiar daca a venit iarna, chiar daca afara este frig, un foc de tabara, un vin fiert, o mancare buna si o companie placuta va vor tine, în mod sigur, de cald, si veti petrece un sfarsit de saptamana deosebit, alaturi de partenerul de viata.
Va mai pun la dispozitie si un bucatar bun de vorba si iute de mana, care sa va delecteze cu bucate delicioase si deosebite si cu povesti despre de-ale gurii: pe mine însumi.
Înca ceva: nu va invit la obisnuita ceafa la gratar, la mititei, carnati si alte asemenea, caci nu are rost sa bateti drumul doar pentru asta. Va promit ca veti fi rasfatati cu lucruri deosebite, gustoase, aromate, fatoase.
Haideti sa va dau toate detaliile:
Data de desfasurare: între 3-5 februarie 2012.
Cazare: camere cu paturi duble, cu baie proprie separata, dotate cu încalzire, apa calda, internet, televizor etc.
Program:
Vineri, 3 februarie 2012
Sosirea la pensiunea „Mara”, între orele 20:00 si 21:00. Cina la ora 21:00.
Sambata, 4 februarie 2012
Micul dejun la ora 9:00
Pranz la ora 14:00
„Marea Gratareala” la ora 19:00
Duninica, 5 februarie 2012
Brunch la ora 11:00
Meniu:
Vineri
– cina la ora 21:00
Salata asiatica de pui cu susan
Salata raita în versiune proprie
Spetsofai
paine
cafea
apa
Sambata
– mic dejun la ora 9:00
ochiuri sau omleta
unt
miere, gem, dulceata
paine
cafea
ceai
apa
– pranz la ora 14:00
carbonnade flamande
muraturi asortate
paine
tarta Tatin
apa
– cina (Marea Gratareala) la ora 19:00
rulada cu ciuperci
frigarui de pui marinate si servite cu trei sosuri diferite
terina de pui
cartofi fondanti
salsa de legume (rosii, castraveti, ardei grasi, ceapa rosie, ierburi aromate, vinegreta)
muraturi asortate
paine
vin fiert (1 cana)
apa
cafea
ceai
Duminica
– brunch la ora 11:00
salata asiatica de legume
salata de cuscus cu legume si fructe
pui cu marar si sos de lamaie
paine
ceai
cafea
În afara de bauturile trecute în meniu, incluse în oferta, puteti cumpara vinul casei, alb si rosu sec, la pretul de 10 lei/litru, palinca la pretul de 35 lei/litru, visinata de casa la 40 lei/litru si coniac la pretul de 50 lei/litru. Bineînteles, nu va împiedica nimeni sa veniti cu bautura proprie.
Puteti, de asemenea, degusta si cumpara condimente de casa: “dulce-de-iute verde”, “dulce-de-iute rosu” si “arde-iute”.
Cost: 600 lei/cuplu.
Aceasta suma acopera doar cazarea, mancarea si bauturile specificate în meniu, plus demonstratia si povestile mele culinare; nu acopera transportul, vizita la salina sau alte activitati ori produse.
Înscriere: înscrierea presupune achitarea a 50% din costul evenimentului. Aceasta suma este nerambursabila în cazul în care va razganditi cu mai putin de 10 zile înainte de eveniment; trebuie sa întelegeti ca se retin camere si se fac cheltuieli importante legate de aprovizionare. Cei care doresc sa se înscrie sunt rugati sa ma contacteze pe adresa de e-mail: radu56p[arond]yahoo.com, pentru a primi toate detaliile necesare.
Detalii despre Casa “Mara” gasiti aici.
ideea e minunata. Din pacate noi in februarie nu putem veni, insa nu vom rata o gratareala ulterioara!
@Corina: Intentionez sa fac asta o data pe luna, asa ca vor fi ocazii destule.
Mai sunt locuri? E tentant, daca reusesc sa imi eliberez agenda de vineri am veni si noi… Memphis are dreptate, meniul de gratar ma intriga, e foarte diferit de ceea ce sfiriie de obicei pe gratarele mioritice.
@Ducky: Sunt cam la limita, dar putem discuta pe e-mail. 🙂 Te contactez eu.
Mi se pare o idee foarte buna. Vad ca preparatele propuse sambata seara sunt foarte deosebite fata de ceea ce se gateste la gratar in mod obisnuit. Daca as fi in tara as veni cu mare placere. Mi-e dor de aer liber si de foc de tabara. 🙂
@memphis: Poate prin vara, cand iti vizitezi rudele? Desi stiu cum este, niciodata nu ai timp sa faci tot ce ti-ai propus.
O sa fie foarte frumos!
E o lipsa in cultura noastra gatitul la gratar, cam putine lucruri se stiu in general despre asta.
Asa ca va fi o lectie foarte interesanta…si gustoasa!
@Corina: Ai prins esentialul. Gratarul inseamna, daca ai ustensilele potrivite, mult mai mult de cat ceafa, mici si carnati. Tot respectul pentru aceste alimente, dar uneori este nevoie si de altceva. 🙂
O idee foarte buna Radu,din pacate eu nu pot veni,poate data viitoare,oricum de apreciat initiativa,se simte nevoia de asemenea iesiri,distractie placuta si SPOR…la gatit
@Tibi: Poate data viitoare. Mi-as dori sa organizez in fiecare luna cate un astfel de eveniment.