Dragilor, vă invit la „Marea Grătăreală”. Vreau ca în fiecare lună să vă scot din Bucureşti pentru 2-3 zile, alături de alţi pasionaţi de gătit şi de poveşti culinare, şi să vă aduc la Slănic-Prahova, la Casa „Mara”, în jurul unui foc de tabără, la un grătar şi un vin fiert.
Chiar dacă a venit iarna, chiar dacă afară este frig, un foc de tabără, un vin fiert, o mâncare bună şi o companie plăcută vă vor ţine, în mod sigur, de cald, şi veţi petrece un sfârşit de săptămână deosebit, alături de partenerul de viaţă.

Vă mai pun la dispoziţie şi un bucătar bun de vorbă şi iute de mână, care să vă delecteze cu bucate delicioase şi deosebite şi cu poveşti despre de-ale gurii: pe mine însumi.

Încă ceva: nu vă invit la obişnuita ceafă la grătar, la mititei, cârnaţi şi alte asemenea, căci nu are rost să bateţi drumul doar pentru asta. Vă promit că veţi fi răsfăţaţi cu lucruri deosebite, gustoase, aromate, făţoase.

Haideţi să vă dau toate detaliile:
Data de desfăşurare: între 3-5 februarie 2012.

Cazare: camere cu paturi duble, cu baie proprie separată, dotate cu încălzire, apă caldă, internet, televizor etc.

Program:
Vineri, 3 februarie 2012
Sosirea la pensiunea „Mara”, între orele 20:00 şi 21:00. Cină la ora 21:00.

Sâmbătă, 4 februarie 2012
Micul dejun la ora 9:00
Prânz la ora 14:00
„Marea Grătăreală” la ora 19:00

Duninică, 5 februarie 2012
Brunch la ora 11:00

Meniu:
Vineri
– cină la ora 21:00
Salată asiatică de pui cu susan
Salată raita în versiune proprie
Spetsofai
pâine
cafea
apa

Sâmbătă
– mic dejun la ora 9:00

ochiuri sau omletă
unt
miere, gem, dulceata
pâine
cafea
ceai
apa

– prânz la ora 14:00
carbonnade flamande
murături asortate
pâine
tartă Tatin
apa

– cina (Marea Grătăreală) la ora 19:00
ruladă cu ciuperci
frigărui de pui marinate şi servite cu trei sosuri diferite
terină de pui
cartofi fondanţi
salsa de legume (roşii, castraveţi, ardei graşi, ceapă roşie, ierburi aromate, vinegretă)
murături asortate
pâine
vin fiert (1 cană)
apa
cafea
ceai

Duminică
– brunch la ora 11:00

salată asiatică de legume
salată de cuşcuş cu legume şi fructe
pui cu mărar şi sos de lămâie
pâine
ceai
cafea

În afară de băuturile trecute în meniu, incluse în ofertă, puteţi cumpăra vinul casei, alb şi roşu sec, la preţul de 10 lei/litru, palincă la preţul de 35 lei/litru, vişinată de casă la 40 lei/litru şi coniac la preţul de 50 lei/litru. Bineînţeles, nu vă împiedică nimeni să veniţi cu băutura proprie.

Puteţi, de asemenea, degusta şi cumpăra condimente de casă: “dulce-de-iute verde”, “dulce-de-iute roşu” şi “arde-iute”.

Cost: 600 lei/cuplu.
Această sumă acoperă doar cazarea, mâncarea şi băuturile specificate în meniu, plus demonstraţia şi poveştile mele culinare; nu acoperă transportul, vizita la salină sau alte activităţi ori produse.

Înscriere: înscrierea presupune achitarea a 50% din costul evenimentului. Această sumă este nerambursabilă în cazul în care vă răzgândiţi cu mai puţin de 10 zile înainte de eveniment; trebuie să înţelegeţi că se reţin camere şi se fac cheltuieli importante legate de aprovizionare. Cei care doresc să se înscrie sunt rugaţi să mă contacteze pe adresa de e-mail: radu56p[arond]yahoo.com, pentru a primi toate detaliile necesare.

Detalii despre Casa “Mara” găsiţi aici.