Voi fi scurt, caci astazi am musafiri. La noi in casa nu se gateste miel; sotia mea, Oana, este de parere ca mieii sunt animale prea dragute ca sa fie ucise si mancate (in aceeasi categorie “a nu se manca” intra si iezii, viteii, iepurii si caprioarele), iar eu ma conformez, mai ales ca sa-i respect dorinta, dar si pentru ca nu ma omor deloc dupa miel. In plus, este si gras si relativ nesanatos, asa ca imi este usor sa ma orientez catre alte tipuri de carne.

Inclinatia mea spre mancarea asiatica este cunoscuta, probabil, de toti cei care mi-au vizitat blogul, asa ca va dati seama ca m-am trezit prins intre rigorile unei sarbatori traditionale si propriile-mi impulsuri. Pana la urma a rezultat un meniu care imbina preparate traditionale gatite si asezonate un pic mai neobisnuit, cu unele mai putin traditionale, dar interesante si nu nepotrivite momentului.

Pe langa obisnuitele cruditati (ceapa verde, ridichi, rosii, ardei, castraveti) cu oua (post-ciocnite) si branza, am facut salata de vinete, salata de mere cu somon afumat, o supa crema de radacinoase cu leurda, un pui la cuptor, alaturi de cartofi, un muschiulet de porc prajit si condimentat discret, servi cu sos alb de ciupercute, crema de zahar ars si sorbet de kiwi cu ghimbir.
Stiu, sunt prea multe, dar asa gatim noi, romanii, ca apucatii. Mereu ma cert ca gatesc prea mult, dar data urmatoare fac exact acelasi lucru.

In fine, pentru unele dintre aceste preparate voi reveni cu fotografii si retete, caci ofera cate o mica surpriza, un element facut altfel fata de modul nostru “normal” de a gati. Daca mesenii raman in viata dupa aceasta experienta, voi incerca sa reproduc si opiniile lor.
Pana atunci, spor la gatit si masa bogata!