Dupa cum v-am anuntat acum cateva zile, astazi si maine sunt amfitrionul si bucatarul evenimentului „Fun & Grill”, desfasurat la Slanic-Prahova, la casa „Mara”. Acest eveniment care doreste sa adune laolalta oameni pasionati de gatit si dornici sa experimenteze un alt mod de a gati in aer liber.
De data aceasta, evenimentul se bucura de sprijinul unor parteneri din domeniul alimentar, care mi-au pus la dispozitie, cu bunavointa si amabilitate, cele mai bune produse ale lor. Sunt astfel in masuta sa ofer un meniu deosebit, la un pret extrem de avantajos. „Fun & Grill” a avut, in aceste conditii, un succes fulminant, locurile ocupandu-se in totalitate in mai putin de 3 zile.
Inainte de a va expune meniul, as vrea sa multumesc partenerilor; contributia lor la succesul acestui eveniment este importanta.
Ii voi mentiona in ordine alfabetica:
BACANIA VECHE – a contribuit cu Proseco italienesc
BRAICARN – a oferit mezeluri si preparate din carne, pregatite dupa metodele traditionale, fara aditivi alimentari
CAMPINGGRILL – imi usureaza viata, inca o data, datorita gratarelor sale speciale si deosebit de versatile
CORCOVA Roy & Damboviceanu – a oferit vinurile sale
DELACO – a pus la dispozitie branzeturi fine si unt
EISBERG – a oferit cunoscutele sale salate si o gama de legume proaspete
NEMEA DELICATESSE – pune pe masa o serie de delicatese grecesti
KOTANYI – ne condimenteaza viata
RFamily – ne delecteaza cu fructe de mare si peste
iar prietenul RADU RUGHINIS m-a sprijinit punandu-mi la dispozitie ulei si unt trufat.
Revin acum la meniu. M-am apucat deja de treaba inca de ieri, deci unele dintre preparate sunt deja gata sau in lucru. Sper sa-l gasiti interesant si, poate, va va convinge ca data viitoare sa va numarati printre oaspetii Casei „Mara”.
Sambata 6 octombrie, masa de pranz:
- Fromage frais cu trufe si proseco
- Salata mixta (frisee, rucola, cicoare) cu miez de lapte si dressing mediteranean
- Pui cu lapte de cocos si migdale, servit alaturi de orez fiert si de o salata mixta
- Mere la gratar cu sos de stafide
- bauturi: proseco, vin, apa minerala si plata
Sambata 6 octombrie, cina:
- Involtini di melanzane cu coulis de rosii si sos de branzeturi
- Frigarui de creveti si scoici Saint-Jacques cu sos gremolata si salata misticanza
- Pui picant cu cartofi si unt trufat, servit alaturi de o salata mixta
- Piersici la gratar, cu crema cu branza, nuci si miere
- bauturi: vin, apa minerala si plata
Duminica 7 octombrie, mic dejun:
- mezeluri, branzeturi, rosii, castraveti, salata mixta, masline, oua, mere, dulceturi, iaurt grecesc
- bauturi: cafea, ceai, apa minerala si plata
Duminica 7 octombrie, pranz:
- Mix de branzeturi fine cu “dulce-de-iute”
- Somon fript pe placa de cedru, servit cu salata de cuscus, rucola si migdale
- Pere posate in vin rosu, acompaniate de crema Caprice des Dieux, aromatizata cu citrice si mirodenii
- bauturi: vin, cafea, apa minerala si plata
Voi reveni cu fotografii si impresii cat pot de repede.
Felicitari pentru reusita, excelenta treaba cu sponsorii ! Sper sa aveti doua zile frumoase si astept comentarii de la participanti.