Dupa cum v-am anuntat acum cateva zile, astazi si maine sunt amfitrionul si bucatarul evenimentului „Fun & Grill”, desfasurat la Slanic-Prahova, la casa „Mara”. Acest eveniment care doreste sa adune laolalta oameni pasionati de gatit si dornici sa experimenteze un alt mod de a gati in aer liber.

De data aceasta, evenimentul se bucura de sprijinul unor parteneri din domeniul alimentar, care mi-au pus la dispozitie, cu bunavointa si amabilitate, cele mai bune produse ale lor. Sunt astfel in masuta sa ofer un meniu deosebit, la un pret extrem de avantajos. „Fun & Grill” a avut, in aceste conditii, un succes fulminant, locurile ocupandu-se in totalitate in mai putin de 3 zile.

Inainte de a va expune meniul, as vrea sa multumesc partenerilor; contributia lor la succesul acestui eveniment este importanta. Ii voi mentiona in ordine alfabetica:
BACANIA VECHE – a contribuit cu Proseco italienesc
BRAICARN – a oferit mezeluri si preparate din carne, pregatite dupa metodele traditionale, fara aditivi alimentari
CAMPINGGRILL – imi usureaza viata, inca o data, datorita gratarelor sale speciale si deosebit de versatile
CORCOVA Roy & Damboviceanu – a oferit vinurile sale
DELACO – a pus la dispozitie branzeturi fine si unt
EISBERG – a oferit cunoscutele sale salate si o gama de legume proaspete
NEMEA DELICATESSE – pune pe masa o serie de delicatese grecesti
KOTANYI – ne condimenteaza viata
RFamily – ne delecteaza cu fructe de mare si peste
iar prietenul RADU RUGHINIS m-a sprijinit punandu-mi la dispozitie ulei si unt trufat.

Revin acum la meniu. M-am apucat deja de treaba inca de ieri, deci unele dintre preparate sunt deja gata sau in lucru. Sper sa-l gasiti interesant si, poate, va va convinge ca data viitoare sa va numarati printre oaspetii Casei „Mara”.
Sambata 6 octombrie, masa de pranz:
Fromage frais cu trufe si proseco
Salata mixta (frisee, rucola, cicoare) cu miez de lapte si dressing mediteranean
Pui cu lapte de cocos si migdale, servit alaturi de orez fiert si de o salata mixta
Mere la gratar cu sos de stafide
bauturi: proseco, vin, apa minerala si plata

Sambata 6 octombrie, cina:
Involtini di melanzane cu coulis de rosii si sos de branzeturi
Frigarui de creveti si scoici Saint-Jacques cu sos gremolata si salata misticanza
Pui picant cu cartofi si unt trufat, servit alaturi de o salata mixta
Piersici la gratar, cu crema cu branza, nuci si miere
bauturi: vin, apa minerala si plata

Duminica 7 octombrie, mic dejun:
mezeluri, branzeturi, rosii, castraveti, salata mixta, masline, oua, mere, dulceturi, iaurt grecesc
bauturi: cafea, ceai, apa minerala si plata

Duminica 7 octombrie, pranz:
Mix de branzeturi fine cu “dulce-de-iute”
Somon fript pe placa de cedru, servit cu salata de cuscus, rucola si migdale
Pere posate in vin rosu, acompaniate de crema Caprice des Dieux, aromatizata cu citrice si mirodenii
bauturi: vin, cafea, apa minerala si plata

Voi reveni cu fotografii si impresii cat pot de repede.