Merele imparatului

Acest desert este absolut delicios, rapid, foarte parfumat si usor, cu adevarat demn de un cap incoronat. Mai este insa si la indemana oricui citeste aceasta reteta. Este un preparat plin de fructe colorate, perfect pentru o masa festiva, cum este cea de Craciun.
mereImparatesti - Merele imparatului 1 - Retetele lui Radu

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
2 mere, curatate de cotor si coaja, taiate rondele groase de 1 cm
2 linguri de zahar, aromat cu vanilie, daca se poate
1 lingura de stafide mari si carnoase, amestec de alba si negre, daca se poate
1 lingurita de scortisoara, macinata
2 lingurite de suc de lamaie
1 lingura de brandy
1 lingura de unt
coaja rasa de lamaie, pentru servit (optional)
mai multe feluri de dulceturi, pentru servit
frunze proaspete de menta, pentru servit

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron rondelele de mar cu zahar. Se pun stafidele intr-un castronel si se combina cu brandy si suc de lamaie.

Se incinge o tigaie neaderenta, la foc mediu. Se adauga untul. Se gateste 1 minut, pana se topeste si incepe sa spumeze. Se adauga rondelele de mar si se gatesc timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana ce se inmoaie si se fac aurii.

Se adauga mixtura de brandy, suc de lamaie si stafide si se amesteca. Se apleaca tigaia si se flambeaza sosul. Dupa ce se stinge flacara, se gatesc rondelele de mar 1-2 minute.
Se servesc presarate cu coaja rasa de lamaie si frunzulite de menta, garnisite cu boabe de dulceata (eu am folosit dulceata de zmeura si de coaja de portocala).

Citeste si articolul →   Orez cu linte si pui

17 comentarii pe “Merele imparatului

  1. Ely spune:

    intterensanta reteta trebuie sa fie ff buna am o intrebare daca fac acest desert de ziua copiilor si a sotului pot sa pun si inghetata sau o crema de ciocolataca sa fie mai deosebit pt aniversarea lor pt ca vreau sa lefac o surpriza de la dv avem multe de invatat scuzama ca pun prea multe intrebaridar vreau sa inavat multe lucruri noi si as mai avea o rugaminte pt cantitatile de prajitura cit inseamna 1 1/4cana faina200gr
    3/4cana 1/3cana 1 1/3cana 1 3/4cana 2/4cana multumesc frumos multa bafta in continuare si cu mai multe retete inedite

    • Radu Popovici spune:

      @Ely: Se poate servi alaturi de inghetata, bineinteles.
      1 1/4 cana= 300 g
      3/4 cana =180 g
      1/3 cana = 80 g
      1 1/3 cana = 320 g
      1 3/4 cana = 520 g
      2/4 cana = 1/2 cana =120 g

      Tine minte ca o cana are 240 g si poti face singura socotelile. Trebuie sa inveti la un moment dat.

  2. memphis spune:

    Radu, nu prea faci tu deserturi, dar si cand te prezinti cu cate unul este intr-adevar de exceptie. Imi ploua in gura cand ma uit la poza. 🙂

    • Radu Popovici spune:

      @memphis: Asta fiindca nu le aleg decat pe cele pe care le fac cu placere, rapid si fara mare bataie de cap. Nu prea ma impac cu dulciurile, dar am de gand sa aprofundez un piculet domeniul celor cu multe fructe si cu foarte putine creme.

  3. Ada spune:

    Cine crezi ca mai asteapta pana la Craciun sa faca reteta asta? 🙂 E si simpla si delicioasa, am si dulceturi felurite, inclusiv de coaja de portocala, toate facute de mine dar ma gandesc ca e faina si o combinatie cu o crema custard de vanilie…ce mai bunatate!!! 🙂

  4. Elena Toma spune:

    Ce desert tentant, in ton cu aceasta perioada! Am inceput sa indragesc astfel de preparate, ceva mai simple si cu fructe, fara creme peste creme si blaturi… De-abia astept sa vad cum va fi cel cu mango si ghimbir, pe care mi-am propus sa-l fac de fac de sarbatori. Un weekend placut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.