Acest desert este absolut delicios, rapid, foarte parfumat si usor, cu adevarat demn de un cap incoronat. Mai este insa si la indemana oricui citeste aceasta reteta. Este un preparat plin de fructe colorate, perfect pentru o masa festiva, cum este cea de Craciun.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
2 mere, curatate de cotor si coaja, taiate rondele groase de 1 cm
2 linguri de zahar, aromat cu vanilie, daca se poate
1 lingura de stafide mari si carnoase, amestec de alba si negre, daca se poate
1 lingurita de scortisoara, macinata
2 lingurite de suc de lamaie
1 lingura de brandy
1 lingura de unt
coaja rasa de lamaie, pentru servit (optional)
mai multe feluri de dulceturi, pentru servit
frunze proaspete de menta, pentru servit

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron rondelele de mar cu zahar. Se pun stafidele intr-un castronel si se combina cu brandy si suc de lamaie.

Se incinge o tigaie neaderenta, la foc mediu. Se adauga untul. Se gateste 1 minut, pana se topeste si incepe sa spumeze. Se adauga rondelele de mar si se gatesc timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana ce se inmoaie si se fac aurii.

Se adauga mixtura de brandy, suc de lamaie si stafide si se amesteca. Se apleaca tigaia si se flambeaza sosul. Dupa ce se stinge flacara, se gatesc rondelele de mar 1-2 minute.
Se servesc presarate cu coaja rasa de lamaie si frunzulite de menta, garnisite cu boabe de dulceata (eu am folosit dulceata de zmeura si de coaja de portocala).