Iata din nou o reteta simpla, potrivita ca gustare. Relishul de ardei este dulce-picant-acrisor, foarte aromat, dand savoare branzei delicate.
Cateva amanunte despre relish gasiti aici.


Miez de lapte este un produs destul de versatil. Am avut ocazia sa-l folosesc de multe ori, mai ales in salate. Are avantajul de a avea un gust propriu discret si de a prelua cu generozitate gustul si aromele ingredientelor cu care vine in contact. Acest lucru il face potrivit asocierii cu diverse sosuri si salate.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
1 lingura de ulei de floarea-soarelui
1 ardei gras, curatat si taiat fasiute subtiri
1 ceapa rosie, taiata fasiute subtiri
sare
piper negru, proaspat macinat
1/2 lingurita de seminte de chimen
2 lingurite de zahar brun
3 linguri de otet balsamic
3 linguri de vin rosu dulce
1/4 lingurita de boia iute
1-2 cuisoare
patrunjel proaspat, pentru servit
2 cutii cu miez de lapte, de la Delaco

Instructiuni
:
Se incinge bine o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga uleiul si se incinge. Se face flacara mica si se adauga ceapa. Se sareaza si se caleste 3-4 minute, pana ce incepe sa se inmoaie si sa se faca translucida.

Se adauga ardeii grasi, se sareaza, se pipereaza, se amesteca si se continua gatitul 2-3 minute.

Se adauga zahar, otet balsamic, vin dulce, cuisoare, chimen şi boia. Se amesteca, se da in clocot si se mijoteaza mixtura pana ce lichidul se evapora, iar ardeii se fac fragezi si se caramelizeaza. Se scot cuisoarele din mixtura, se gusta mixtura si se potriveste de sare, piper si boia iute. Se transfera pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.

Se serveste miezul de lapte cu ardeii caramelizati, ornat cu frunze de patrunjel.