Iata din nou o reteta simpla, potrivita ca gustare. Relishul de ardei este dulce-picant-acrisor, foarte aromat, dand savoare branzei delicate.
Cateva amanunte despre relish gasiti aici.
Miez de lapte este un produs destul de versatil. Am avut ocazia sa-l folosesc de multe ori, mai ales in salate. Are avantajul de a avea un gust propriu discret si de a prelua cu generozitate gustul si aromele ingredientelor cu care vine in contact. Acest lucru il face potrivit asocierii cu diverse sosuri si salate.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
1 lingura de ulei de floarea-soarelui
1 ardei gras, curatat si taiat fasiute subtiri
1 ceapa rosie, taiata fasiute subtiri
sare
piper negru, proaspat macinat
1/2 lingurita de seminte de chimen
2 lingurite de zahar brun
3 linguri de otet balsamic
3 linguri de vin rosu dulce
1/4 lingurita de boia iute
1-2 cuisoare
patrunjel proaspat, pentru servit
2 cutii cu miez de lapte, de la Delaco
Instructiuni:
Se incinge bine o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga uleiul si se incinge. Se face flacara mica si se adauga ceapa. Se sareaza si se caleste 3-4 minute, pana ce incepe sa se inmoaie si sa se faca translucida.
Se adauga ardeii grasi, se sareaza, se pipereaza, se amesteca si se continua gatitul 2-3 minute.
Se adauga zahar, otet balsamic, vin dulce, cuisoare, chimen si boia. Se amesteca, se da in clocot si se mijoteaza mixtura pana ce lichidul se evapora, iar ardeii se fac fragezi si se caramelizeaza. Se scot cuisoarele din mixtura, se gusta mixtura si se potriveste de sare, piper si boia iute. Se transfera pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
Se serveste miezul de lapte cu ardeii caramelizati, ornat cu frunze de patrunjel.
Arata fantastic ceea ce se vede in poze. Doar ca eu n-as manca chimicala aia alba gelatinos-cauciucata nici sa ma impusti 🙂 Relish-ul de ardei il voi prepara cu prima ocazie. Multumesc pentru reteta.
@mamaie: Afirmatia asta legata de chimicala nu este corecta. Aproape orice tip de branza comerciala se obtine din reactii chimice, cu coagulanti industriali. Pe criterii de “chimicalitate” probabil ca nu ati mai manca niciun fel de branza. Sau paine. Sau vin. Ca sa nu mai zic de produsele derivate din carne.
Simplu si de efect! De unde vine denumirea de relish?
@TeoBucatar: Din engleza. Cuvantul este si verb, care inseamna a te bucura de ceva (ca gust, savoare).