Moliile astea sunt tâmpite!

Sunt un pachet de nervi. Ştiu că nu este bine să scriu la nervi, căci pot spune lucruri pe care este posibil să le regret mai târziu (scripta manent!), dar pur şi simplu nu mă pot abţine.

Cred că tot internetul a aflat că mi-am renovat casa. Moliile însă trăiesc probabil într-un univers paralel, fără acces la internet. Ele, se pare, nu ştiu că am renovat. Sau, dacă au aflat, le-a durut fix in cot, fiindcă nu au avut nici pic de respect pentru durerosul proces prin care tocmai am trecut.

Mi-am spălat rafturile, le-am dezinfectat, mi-am rearanjat ingredientele şi am aruncat tot ceea ce părea, într-un fel sau altul, compromis. Am lipit cu grijă, pe partea interioară a uşilor de la debara, acele folii destinate special moliilor de alimente. Aceste folii costă o grămadă de bani, căci sunt concepute special pentru a fi înţelese de molii. Sunt foarte clare şi explicite, au chiar desenate frumos, pe partea lipicioasa, mai multe siluete de molii, ca până şi cele mai prostuţe exemplare să priceapă unde trebuie să se aşeze. Făcând eu toate acestea, m-am crezut acoperit şi m-am dus liniştit la culcare.

A doua zi însă, deschizând un borcănel cu, culmea!, piper de Cayenne, am găsit în interior nu una, ci două molii!!! Păi dacă în tocătură de ardei iute s-au găsit să se cuibărească, nici nu vreau să mă gândesc ce au făcut cu orezul, pastele, făina etc. Este adevărat, le-am pus în borcane de sticlă cu garnitură şi capac etanş, dar te pui cu nebunele?!

Am realizat atunci că moliile astea, ale mele, sunt tâmpite, dom‘le! Până şi cele ceva mai binevoitoare, care s-au aşezat pe folii, s-au pus aiurea, în devălmăşie, fără să respecte locurile de „parcare” special trasate, semn clar al lipsei de organizare şi, în final, chiar al unui nivel intelectual redus. Acum nu-mi mai rămâne decât să iau totul la mână încă o dată, sau să arunc toate ingredientele, deşi mi se cam rupe inima să fac asta.

Citeste si articolul →   Grill Champions Tour III

Am trei întrebări la care vă rog să-mi răspundeţi, ca să-mi daţi o mână de ajutor:
1. Molière, ăla de scria piese, are vreo legătură cu moliile?
2. De unde pot achiziţiona o haită de molii mai inteligente, care să ştie unde le stă lor mai bine şi cu care să înlocuiesc proastele mele?
3. Nu, pe bune, voi cum scăpaţi de molii?


 1. Matei spune:

  S-au adaptat. In curand or sa ne dea pe noi afara din casa. Poate votat o lege? Mai serios, sint lucruri care merg mai bine decat forta. Adica viclesugul. Ce-ar fi plasat un borcan (fara capac) cu malai proaspat si apetisant pe mijlocul mesei, si pus ceva lipicios in jurul gurii.

 2. andrada spune:

  Singura metoda pt a scapa de moliile alimentare este sa congelati produsul respectiv timp de 48 de ore imediat dupa cumparare. In general produsele bio sunt cele mai presdispuse a face molii, uneori infectate direct dan magazin. Bio = produs netrat, fara pesticide etc etc
  Aplicand aceasta metoda am reusit sa scap dupa aprox 4 luni de moliile alimentare. Bineinteles in prealabil am curatat si aruncat toate produsele ce erau deja infestate….

 3. rica spune:

  buna!
  cam tarziu raspund insa acum am gasit intrebarea ta.
  Urasc moliile si am rezolvat astfel:
  1. NU FOLOSI FOLIE PT MOLII (CAPCANE)!! asta nu face decat sa adune moliile la tine in casa deoarece contin feromoni. Le atrage de peste tot si sunt disperate sa intre la tine in casa.
  2. Pune-ti plase de tantari peste tot la geamuri!
  3. Cand cumperi alimente ai grija sa fie in pungi sau foarte bine ambalate – am avut surpriza sa iau un orez nemtesc si scump care era doar in cutie de carton (intre chestiile astea si prin gaurele mici) si mi-am umplut toata casa (larvele au iesit in cateva zile si nu mai stiam cum sa scap si de unde vin).
  4. borcane, borcane, borcane – totul la mine e pus in borcane cu capac cu filet asa cum ai spus tu ca ai
  5. La hota (iesirea burlanului din casa) ai grija sa nu fie gaura ci acele usite batante care se deschid doar din interior cand iese aburul
  Cam astea sunt sfaturile mele si ti le spun din experienta. Eu una am reusit sa scap de fiintele astea si sunt fericita.
  Mai dau cu spray din cand in cand prin dulapuri insa nu mai vad nimic. Just in case…

 4. Lory spune:

  si eu ma chinui sa scap de ele din vara, am aruncat tot ce era de aruncat, am facut curat si ieri iar am vazut una, nu stiu ce sa mai fac :((

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.