Sunt un pachet de nervi. Ştiu că nu este bine să scriu la nervi, căci pot spune lucruri pe care este posibil să le regret mai târziu (scripta manent!), dar pur şi simplu nu mă pot abţine.

Cred că tot internetul a aflat că mi-am renovat casa. Moliile însă trăiesc probabil într-un univers paralel, fără acces la internet. Ele, se pare, nu ştiu că am renovat. Sau, dacă au aflat, le-a durut fix in cot, fiindcă nu au avut nici pic de respect pentru durerosul proces prin care tocmai am trecut.

Mi-am spălat rafturile, le-am dezinfectat, mi-am rearanjat ingredientele şi am aruncat tot ceea ce părea, într-un fel sau altul, compromis. Am lipit cu grijă, pe partea interioară a uşilor de la debara, acele folii destinate special moliilor de alimente. Aceste folii costă o grămadă de bani, căci sunt concepute special pentru a fi înţelese de molii. Sunt foarte clare şi explicite, au chiar desenate frumos, pe partea lipicioasa, mai multe siluete de molii, ca până şi cele mai prostuţe exemplare să priceapă unde trebuie să se aşeze. Făcând eu toate acestea, m-am crezut acoperit şi m-am dus liniştit la culcare.

A doua zi însă, deschizând un borcănel cu, culmea!, piper de Cayenne, am găsit în interior nu una, ci două molii!!! Păi dacă în tocătură de ardei iute s-au găsit să se cuibărească, nici nu vreau să mă gândesc ce au făcut cu orezul, pastele, făina etc. Este adevărat, le-am pus în borcane de sticlă cu garnitură şi capac etanş, dar te pui cu nebunele?!

Am realizat atunci că moliile astea, ale mele, sunt tâmpite, dom‘le! Până şi cele ceva mai binevoitoare, care s-au aşezat pe folii, s-au pus aiurea, în devălmăşie, fără să respecte locurile de „parcare” special trasate, semn clar al lipsei de organizare şi, în final, chiar al unui nivel intelectual redus. Acum nu-mi mai rămâne decât să iau totul la mână încă o dată, sau să arunc toate ingredientele, deşi mi se cam rupe inima să fac asta.

Am trei întrebări la care vă rog să-mi răspundeţi, ca să-mi daţi o mână de ajutor:
1. Molière, ăla de scria piese, are vreo legătură cu moliile?
2. De unde pot achiziţiona o haită de molii mai inteligente, care să ştie unde le stă lor mai bine şi cu care să înlocuiesc proastele mele?
3. Nu, pe bune, voi cum scăpaţi de molii?