Muschi de porc cu mere si branza albastra

Muschi de porc cu mere si branza albastra
Haideti sa incepem saptamana placut, savurand din ochi o reteta deosebita si delicioasa. Va propun astazi o combinatie mai neobisnuita: carne slaba de porc cu branza albastra si mar caramelizat, totul aromatizat cu busuioc, ardei iute si otet balsamic. Reteta este rapida si simpla, aromata si surprinzatoare.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
4 felii de muschi file de porc (circa 350-400 g in total), groase de 1,5-2 cm
60 g branza albastra (Gorgonzola), maruntita
1 lingurita de pasta de ardei iute
4 felii de mar, taiate cubulete
2 lingurite de zahar
1 cubulet de unt
4 linguri de ulei de masline extra virgin
cateva frunze de busuioc, rupte bucatele
1 lingura de otet balsamic
sare
piper negru, proaspat macinat
foi mixte de salata verde, rupte bucatele
vin alb, pentru servit

Instructiuni:
Se incinge o tigaie mica, la foc mic-mediu. Se adauga untul si se topeste. Cand este incins, se caramelizeaza bucatile de mar cu zahar 2-3 minute, amestecand cu grija.

Se amesteca intr-un castronel branza albastra cu pasta de ardei iute. Se adauga bucatile de mar si busuiocul si se amesteca.

Se despica feliile de carne, ca sa formeze niste buzunare. Se indeasa in aceste despicaturi mixtura de mar si branza. Pentru mai multa siguranta se securizeaza buzunarele cu scobitori.

Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare si se prajesc buzunarele de porc, la foc mic-mediu, circa 3-4 minute pe fiecare parte, pana ce sunt facute si rumenite dupa dorinta.

Intre timp se amesteca intr-un castron salata verde. Se sareaza, se pipereaza si se stropeste cu ulei si otet balsamic. Se amesteca.
Se serveste carnea alaturi de salata verde si de un vin alb, sec si rece.


16 comentarii pe “Muschi de porc cu mere si branza albastra

  1. tanase spune:

    o reteta buna, gustoasa, perfecta pentru o cina in familie si prieteni, mai ales asezonata cu mere si branza albastra, sa speram ca imi va iesi si mie la fel 🙂

  2. Sylvia spune:

    Exact, asta e cu gorgonzola …ii lipseste cumva maturatia si onctuozitatea la care te astepti atunci cand o gusti dar la gatit eu zic ca merge excelent. Oricum jos palaria si pentru italieni la branzeturi, tocmai a fost saptamana italiana la Cora si am avut ocazia sa cumpar niste branzeturi execelente, facute in Italia : Provolone Mandarone, Asiago pressato ( ador branza asta) , Verga frais care seamana putin cu casul romanesc de stana, si un Pecorino pepato din lapte de capra …..cred ca ti-am facut pofta. Sunt minunati italienii la branzeturi si la multe altele 🙂

  3. Sylvia spune:

    Ce alint culinar ! Superba reteta, sincer vb nu imi place gorgonzola decat in preparate culinare, mancata simplu mi se pare ca are un gust ciudat….nu reusesc sa nu o compar cu Roquefort-ul si sa o gasesc nereusita.

    • Radu Popovici spune:

      @Sylvia: Ma bucur ca-ti place mica mea inventie. 🙂 In ce priveste Gorgonzola, iti dau dreptate, in sensul ca Roquefort mi se pare mai fina si cu gust mai complex.

  4. FlyingRoo spune:

    Mai Radule mai, hai ca te pomeni ca ma starnesti tu asa de tare incat o sa fac pana la urma ceea ce am rezistat vitejeste sa nu fac pana acum… blog!
    Pana una alta o sa afisez pozele prin FB cu ceva explicatii, ca nu e mare filozofie, mancare simpla da’ buna… hehehe, hai ca se pare ca am gasit si numele blogului! :-p

    • Radu Popovici spune:

      @FlyingRoo: Se pare ca am aceasta influenta asupra celor in jur. Alti doi prieteni de pe blog si-au facut blog, iar alti 4 vor, insa nu s-au hotarat inca. Ii cam sperie volumul de munca necesar…

  5. FlyingRoo spune:

    You have, big time!

    Asa ca i-am gatit sotului rulouri florentine la cuptor din flank steak cu branza feta, spanac si ardei rosu in sos de unt cu usturoi si cu garnitura de ciuperci sauted in vin cu marar si microsalata … te-am starnit ? :-p

  6. FlyingRoo spune:

    Oh Radule, Radule, e bun ce faci tu de obicei da’ cu asta ai dat lovitura – e ca o simfonie de arome si gusturi care merg perfect unele cu altele… in plus are ingrediente si preparare simple, adica nirvana culinara 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.