Muschi de porc cu mere si branza albastra
Haideti sa incepem saptamana placut, savurand din ochi o reteta deosebita si delicioasa. Va propun astazi o combinatie mai neobisnuita: carne slaba de porc cu branza albastra si mar caramelizat, totul aromatizat cu busuioc, ardei iute si otet balsamic. Reteta este rapida si simpla, aromata si surprinzatoare.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
4 felii de muschi file de porc (circa 350-400 g in total), groase de 1,5-2 cm
60 g branza albastra (Gorgonzola), maruntita
1 lingurita de pasta de ardei iute
4 felii de mar, taiate cubulete
2 lingurite de zahar
1 cubulet de unt
4 linguri de ulei de masline extra virgin
cateva frunze de busuioc, rupte bucatele
1 lingura de otet balsamic
sare
piper negru, proaspat macinat
foi mixte de salata verde, rupte bucatele
vin alb, pentru servit

Instructiuni:
Se incinge o tigaie mica, la foc mic-mediu. Se adauga untul si se topeste. Cand este incins, se caramelizeaza bucatile de mar cu zahar 2-3 minute, amestecand cu grija.

Se amesteca intr-un castronel branza albastra cu pasta de ardei iute. Se adauga bucatile de mar si busuiocul si se amesteca.

Se despica feliile de carne, ca sa formeze niste buzunare. Se indeasa in aceste despicaturi mixtura de mar si branza. Pentru mai multa siguranta se securizeaza buzunarele cu scobitori.

Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare si se prajesc buzunarele de porc, la foc mic-mediu, circa 3-4 minute pe fiecare parte, pana ce sunt facute si rumenite dupa dorinta.

Intre timp se amesteca intr-un castron salata verde. Se sareaza, se pipereaza si se stropeste cu ulei si otet balsamic. Se amesteca.
Se serveste carnea alaturi de salata verde si de un vin alb, sec si rece.