Haideti sa incepem saptamana placut, savurand din ochi o reteta deosebita si delicioasa. Va propun astazi o combinatie mai neobisnuita: carne slaba de porc cu branza albastra si mar caramelizat, totul aromatizat cu busuioc, ardei iute si otet balsamic. Reteta este rapida si simpla, aromata si surprinzatoare.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute
Ingrediente:
4 felii de muschi file de porc (circa 350-400 g in total), groase de 1,5-2 cm
60 g branza albastra (Gorgonzola), maruntita
1 lingurita de pasta de ardei iute
4 felii de mar, taiate cubulete
2 lingurite de zahar
1 cubulet de unt
4 linguri de ulei de masline extra virgin
cateva frunze de busuioc, rupte bucatele
1 lingura de otet balsamic
sare
piper negru, proaspat macinat
foi mixte de salata verde, rupte bucatele
vin alb, pentru servit
Instructiuni:
Se incinge o tigaie mica, la foc mic-mediu. Se adauga untul si se topeste. Cand este incins, se caramelizeaza bucatile de mar cu zahar 2-3 minute, amestecand cu grija.
Se amesteca intr-un castronel branza albastra cu pasta de ardei iute. Se adauga bucatile de mar si busuiocul si se amesteca.
Se despica feliile de carne, ca sa formeze niste buzunare. Se indeasa in aceste despicaturi mixtura de mar si branza. Pentru mai multa siguranta se securizeaza buzunarele cu scobitori.
Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare si se prajesc buzunarele de porc, la foc mic-mediu, circa 3-4 minute pe fiecare parte, pana ce sunt facute si rumenite dupa dorinta.
Intre timp se amesteca intr-un castron salata verde. Se sareaza, se pipereaza si se stropeste cu ulei si otet balsamic. Se amesteca.
Se serveste carnea alaturi de salata verde si de un vin alb, sec si rece.
o reteta buna, gustoasa, perfecta pentru o cina in familie si prieteni, mai ales asezonata cu mere si branza albastra, sa speram ca imi va iesi si mie la fel 🙂
@tanase: Nu vad de ce sa nu iasa. Este o reteta destul de simpla.
Exact, asta e cu gorgonzola …ii lipseste cumva maturatia si onctuozitatea la care te astepti atunci cand o gusti dar la gatit eu zic ca merge excelent. Oricum jos palaria si pentru italieni la branzeturi, tocmai a fost saptamana italiana la Cora si am avut ocazia sa cumpar niste branzeturi execelente, facute in Italia : Provolone Mandarone, Asiago pressato ( ador branza asta) , Verga frais care seamana putin cu casul romanesc de stana, si un Pecorino pepato din lapte de capra …..cred ca ti-am facut pofta. Sunt minunati italienii la branzeturi si la multe altele 🙂
@Sylvia: Pe toate le-am gustat, in afara de Verga. Ai uitat de Parmesan si de alte branzeturi tari unde sunt, zic eu, imbatabili. 🙂
Ce alint culinar ! Superba reteta, sincer vb nu imi place gorgonzola decat in preparate culinare, mancata simplu mi se pare ca are un gust ciudat….nu reusesc sa nu o compar cu Roquefort-ul si sa o gasesc nereusita.
@Sylvia: Ma bucur ca-ti place mica mea inventie. 🙂 In ce priveste Gorgonzola, iti dau dreptate, in sensul ca Roquefort mi se pare mai fina si cu gust mai complex.
Mai Radule mai, hai ca te pomeni ca ma starnesti tu asa de tare incat o sa fac pana la urma ceea ce am rezistat vitejeste sa nu fac pana acum… blog!
Pana una alta o sa afisez pozele prin FB cu ceva explicatii, ca nu e mare filozofie, mancare simpla da’ buna… hehehe, hai ca se pare ca am gasit si numele blogului! :-p
@FlyingRoo: Se pare ca am aceasta influenta asupra celor in jur. Alti doi prieteni de pe blog si-au facut blog, iar alti 4 vor, insa nu s-au hotarat inca. Ii cam sperie volumul de munca necesar…
You have, big time!
Asa ca i-am gatit sotului rulouri florentine la cuptor din flank steak cu branza feta, spanac si ardei rosu in sos de unt cu usturoi si cu garnitura de ciuperci sauted in vin cu marar si microsalata … te-am starnit ? :-p
@FlyingRoo: M-ai starnit, nu-i vorba. Dar m-ai fi starnit mai mult povestind pe indelete si cu poza. 😛
Oh Radule, Radule, e bun ce faci tu de obicei da’ cu asta ai dat lovitura – e ca o simfonie de arome si gusturi care merg perfect unele cu altele… in plus are ingrediente si preparare simple, adica nirvana culinara 🙂
@FlyingRoo: Sa inteleg ca te-am starnit? 🙂
Buna reteta. Simpla si inedita. Cred ca este delicioasa cu acel contrast intre branza sarata si merele dulci. Mai vrem retete din astea!
@toni: Dorinta ta este si a mea. 🙂
Foarte bun! Si simplu, de altfel. Abia astept sa gatesc!
@Clara: Spor! Si da-ne de stire cum ti-a iesit. 🙂