Aceasta reteta are si varianta video.

Aceasta reteta este extrem de simpla si va ofera mai multe variante de a asezona carnea, dupa ce este prajita. Asezonarea se face cu ajutorul unor sosuri pe baza de unt si diverse condimente, numite “unturi compozite”.



Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 20 minute plus racire
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
3 felii de muschi file de porc, circa 400 g in total
sare
piper
ulei de floarea-soarelui
3 pachete de unt, la temperatura camerei
1 lingura de marar proaspat, tocat marunt
1 lingurita de boia iute
1 lingurita de boia dulce
1 lingura de patrunjel proaspat, tocat marunt
1 lingurita de coaja de lamaie, rasa fin
3 catei de usturoi
1 lingura de mustar iute
1 lingura de tarhon proaspat, tocat marunt

Instructiuni:
Se toaca marunt usturoiul si se piseaza cu sare. Se incinge cuptorul la 150 °C.

Se alifiaza fiecare pachet cu unt separat. Se sareaza si se pipereaza.
Un pachet se combina cu marar, boia iute si boia dulce.
Al doilea pachet se combina cu patrunjel, coaja de lamaie si usturoi.
Al treilea pachet se combina cu mustar si tarhon.
Se ruleaza fiecare pachet si se pune in frigider.

Se unge carnea cu putin ulei. Se sareaza si se pipereaza. Se incinge o tigaie. Se prajeste carnea la foc mediu, pe partea de prezentare, pana ce incepe sa sangereze la suprafata. Se intoarce si se prajeste pana ce apare la suprafata suc sangeriu.

Se pune pe fiecare bucata de carne cate o rondea diferita de sos de unt si se pune in cuptor 1-2 minute, ca sa se continue gatitul fara a exista pericolul supra-gatirrii carnii, si ca untul sa se topeasca putin.