Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei”, unde, alaturi de Costel Clipescu, concep noul meniu, retetarul si asigur training-ul personalului din bucatarie. Reteta este, de fapt, o „tapa” spaniola, deosebita si extrem de gustoasa.


Bucatarie: spaniola
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute + marinare
Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:
8 felii de muschiulet de porc (circa 800 g in total)
1,2 kg ceapa, taiata solzisori
sare
piper negru, proaspat macinat
8 felii de branza cambozzola (circa 200 g in total)
4 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lingurita de oregano uscat
1 lingura de vin alb
1 catel de usturoi, ras
1 lingurita de boia dulce

Instructiuni:
Se combina intr-un castron jumatate din uleiul de masline cu sare, piper, boia, usturoi, oregano si vin alb. Se bat feliile de carne cu un ciocan de snitele, cu atentie ca fibra carnii sa nu se deterioreze, apoi se adauga in castron, se amesteca si se lasa la marinat minim 1 ora.

Intre timp se incinge restul de ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga ceapa, se sareaza si se pipereaza si se gateste 20 de minute, sau pana ce devine extrem de frageda si se face aurie.

Se incinge o alta tigaie, sau un gratar, si se gatesc feliile de muschiulet 2 minute pe fiecare parte, sau pana ce sunt facute si fragede. Se servesc fierbinti, cu ceapa caramelizata fierbinte peste ele, cu o felie de branza cambozzola deasupra. Acest preparat se poate servi cu paine sau cartofi, sau alti carbohidrati, la alegerea dvs.