Ce este Biscuit? Un magazin cochet şi foarte bine situat, în plin centru al Bucureştiului, pe Bd. Nicolae Balcescu nr. 26. Ce se poate „biscui” la Biscuit? Condimente şi amestecuri de condimente, paste şi sosuri, uleiuri şi oţeturi aromate, vinuri, brânzeturi, ciocolată, dulceţuri şi tot felul de chestii după care îţi lasă gura apă. Preţurile nu sunt mici, dar nici să te sperii de ele, iar produsele sunt de calitate foarte bună. Vă spun asta în cunoştinţă de cauză, căci pe unele dintre ele le-am încercat. Cu ce ocazie? Vă spun şi asta imediat.

Magazinul Biscuit, Bucuresti
Am fost invitat de patronul magazinului Biscuit, d-na Adriana Sohodoleanu, o persoană agreabilă, inteligentă şi, mai ales, pasionată de domeniul gastronomic, să colaborăm la realizarea unei serii de… cum să le spun? evenimente, demonstraţii, workshop-uri, alegeţi ce denumire vă convine. Zis şi făcut. I-am găsit şi un nume nostim: „Saveur faire” şi ne-am apucat de treabă.
Demonstratie la magazinul Biscuit, Bucuresti
Ieri seară, începând cu orele 19:00, invitaţii Biscuitului, 13 la număr, m-au ascultat povestind câte ceva despre bucătăria indiană, despre garam masala, baghar, raita, tandoor, chana dahl etc., pentru dvs. aproape nimic nou, căci toate acestea se află deja şi pe blog.
Demonstratie la magazinul Biscuit, Bucuresti
Le-am şi gătit câte ceva cu care să „ilustrez” poveştile: o raita răcoritoare, un orez cu năut, foarte aromat, şi un pui Tandoori însoţit de vegetale proaspete (salată verde, ceapă roşie, roşii cherry).
Demonstratie la magazinul Biscuit, Bucuresti
După aplauzele primite la sfârşit aş zice că invitaţii s-au simţit bine şi că poveştile mele au fost interesante. D-na Sohodoleanu a părut încântată şi mi-a mărturisit că îşi dorea o abordare culinară aidoma celei făcute de mine, care să trateze gastronomia ca parte a culturii şi civilizaţiei unui popor, în strânsă legătură cu istoria, religia, tradiţiile şi economia acestuia. În fine, cei care sunteţi de mai mult timp pe blog îmi cunoaşteţi părerile şi v-aţi obişnuit deja cu ele.
Demonstratie la magazinul Biscuit, Bucuresti
Eu am avut parte de un organizator care a pus suflet în tot ce a făcut, care s-a ocupat de acele amănunte plicticoase, dar atât de necesare unui astfel de eveniment, iar audienţa a fost una de foarte bună calitate: persoane curioase, deschise, interesate de gastronomie, dornice să progreseze. Ce mi-aş fi putut dori mai mult?
Demonstratie la magazinul Biscuit, Bucuresti
Concluzie: acest eveniment pilot a ieşit foarte bine şi vă pot anunţa oficial că voi colabora cu Biscuit la realizarea unei serii evenimente, organizate cu frecvenţă regulată, în care să călătorim virtual în toate locurile interesante, gastronomic vorbind, ale Pământului. Bineînţeles, toţi cei care veţi dori să participaţi sunteţi bineveniţi, iar datele şi orele de desfăşurare vor fi anunţate din timp.