O seară la Biscuit

Ce este Biscuit? Un magazin cochet şi foarte bine situat, în plin centru al Bucureştiului, pe Bd. Nicolae Balcescu nr. 26. Ce se poate „biscui” la Biscuit? Condimente şi amestecuri de condimente, paste şi sosuri, uleiuri şi oţeturi aromate, vinuri, brânzeturi, ciocolată, dulceţuri şi tot felul de chestii după care îţi lasă gura apă. Preţurile nu sunt mici, dar nici să te sperii de ele, iar produsele sunt de calitate foarte bună. Vă spun asta în cunoştinţă de cauză, căci pe unele dintre ele le-am încercat. Cu ce ocazie? Vă spun şi asta imediat.

Magazinul Biscuit, Bucuresti
Am fost invitat de patronul magazinului Biscuit, d-na Adriana Sohodoleanu, o persoană agreabilă, inteligentă şi, mai ales, pasionată de domeniul gastronomic, să colaborăm la realizarea unei serii de… cum să le spun? evenimente, demonstraţii, workshop-uri, alegeţi ce denumire vă convine. Zis şi făcut. I-am găsit şi un nume nostim: „Saveur faire” şi ne-am apucat de treabă.
Demonstratie la magazinul Biscuit, Bucuresti
Ieri seară, începând cu orele 19:00, invitaţii Biscuitului, 13 la număr, m-au ascultat povestind câte ceva despre bucătăria indiană, despre garam masala, baghar, raita, tandoor, chana dahl etc., pentru dvs. aproape nimic nou, căci toate acestea se află deja şi pe blog.
Demonstratie la magazinul Biscuit, Bucuresti
Le-am şi gătit câte ceva cu care să „ilustrez” poveştile: o raita răcoritoare, un orez cu năut, foarte aromat, şi un pui Tandoori însoţit de vegetale proaspete (salată verde, ceapă roşie, roşii cherry).
Demonstratie la magazinul Biscuit, Bucuresti
După aplauzele primite la sfârşit aş zice că invitaţii s-au simţit bine şi că poveştile mele au fost interesante. D-na Sohodoleanu a părut încântată şi mi-a mărturisit că îşi dorea o abordare culinară aidoma celei făcute de mine, care să trateze gastronomia ca parte a culturii şi civilizaţiei unui popor, în strânsă legătură cu istoria, religia, tradiţiile şi economia acestuia. În fine, cei care sunteţi de mai mult timp pe blog îmi cunoaşteţi părerile şi v-aţi obişnuit deja cu ele.
Demonstratie la magazinul Biscuit, Bucuresti
Eu am avut parte de un organizator care a pus suflet în tot ce a făcut, care s-a ocupat de acele amănunte plicticoase, dar atât de necesare unui astfel de eveniment, iar audienţa a fost una de foarte bună calitate: persoane curioase, deschise, interesate de gastronomie, dornice să progreseze. Ce mi-aş fi putut dori mai mult?
Demonstratie la magazinul Biscuit, Bucuresti
Concluzie: acest eveniment pilot a ieşit foarte bine şi vă pot anunţa oficial că voi colabora cu Biscuit la realizarea unei serii evenimente, organizate cu frecvenţă regulată, în care să călătorim virtual în toate locurile interesante, gastronomic vorbind, ale Pământului. Bineînţeles, toţi cei care veţi dori să participaţi sunteţi bineveniţi, iar datele şi orele de desfăşurare vor fi anunţate din timp.


  1. Mihai spune:

    Radu, ziceai anut trecut ca te gandesti sa organizezi un curs gastronomic de initiere in bucataria asiatica si, de asemenea am inteles ca ai pomenit de un curs pe care vrei sa il tii in vara asta… Este adevarat? Daca da, poti sa imi dai mai multe detalii? Caut de ceva vreme un curs in Romania si bucataria asiatica este una din preferatele mele…

    • Radu Popovici spune:

      @Mihai: Inca nu m-a parasit gandul, dar nu am gasit inca locul potrivit, si nici resursele necesare. Chestia cu cursul a devenit insa prioritara pentru mine si voi incepe sa ma ocup preponderent ca sa rezolv toate problemele pe care le implica.

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Prognoza meteo nu este prea imbucuratoare. La Lisabona vor fi cateva zile ploioase, temperaturi intre 13 si 18°C. In rest, sper sa ai dreptate intrutotul!

  2. Elena Toma spune:

    Felicitari pentru eveniment. Mi-as fi dorit sa fiu acolo, dar nu e timpul pierdut si la urmatorul eveniment, daca va fi posibil, as vrea sa particip. Iti doresc o vacanta placuta, Radu si sa te intorci cu forte noi pentru proiectele tale.

    • Radu Popovici spune:

      @Elena Toma: Multumesc, si eu imi doresc ca la urmatoarele evenimente sa fie prezenti si cititorii mei. Voi reveni cu amanunte dupa concediu.

  3. simina spune:

    Ce nume inspirat acest „saveur faire”. 🙂 Felicitari, Radu, si sper sa strangi in jurul tau un public asa cum iti doresti: curios, interesat, deschis si dornic de experiente noi. Bafta!

    • Radu Popovici spune:

      @simina: Si mie mi se pare un nume inspirat; tot ce sper este ca romanii sa mai stie cateva boabe de franceza, ca sa inteleaga jocul de cuvinte. Pe vremea mea o rupea binisor mai toata lumea, acum ne-am americanizat de tot…

  4. Adrian Stefan spune:

    Cred ca aceste demonstratii pot fi foarte interesante. Biscuit a avut o initiativa demna de lauda, o buna metoda de a-si face publicitate. Va urez succes si la urmatoarele evenimente.

    • Radu Popovici spune:

      @Adrian Stefan: Sunt sigur ca este nevoie de acest fel de evenimente, caci exista un public interesat. Pacat ca nu sunt organizate mai des si de mai multe organizatii ce au legatura cu domeniul culinar.

  5. Mirela Stanescu spune:

    Cred ca s-a intamplat ceva cu calculatorul (sunt la servici si sefii lucreaza la programe) : scuze pentru repetitie. Urarile de bine raman cu repetitie! Sa auzim de bine.

  6. Mirela Stanescu spune:

    Aceste aspecte sunt interesante; este bine sa se stie dinainte in ce anume consta evenimentul. Bineinteles ca se plateste (indiferent de situatie eu mi-am platit intotdeauna integral ce am avut de platit; multumirea sau nemultumirea sunt alte aspecte). Calatorie placuta si asteptam noi informatii interesante, asa cum ne-ai obisnuit.

  7. andra spune:

    Ce bine, atunci chiar si numai pentru aceste 5 arome tot merita sa dau o raita la „Biscuit”. Poate imi fac cadou de Pasti cateva ingrediente. 🙂

  8. Mirela Stanescu spune:

    Ideea nu este rea deloc ! Un grup de 10 – 15 persoane maxim cred ca ar rezolva in mare parte tensiunea, agitatia inutila si total neproductiva si diversa frustari… Cred ca experienta aniversara te-a invatat multe lucruri. Atmosfera si comunicarea reala sunt mai bune intr-un grup mic, iar micile neajunsuri au sanse sa nu devina catastrofe… Cam in ce mod ai dori sa se petreaca astfel de evenimente?

    • Radu Popovici spune:

      @Mirela Stanescu: Daca vorbim doar despre evenimente organizate la „Biscuit”, voi evolua in conditiile impuse de localul respectiv. Maxim 15 persoane, se mananca mai mult in picioare, ca la un fel de bufet. Acolo nu este nici bucatarie, nici sala de mese, asa ca mancarea nu este punctul principal de atractie, ea este doar o finalizare a discutiilor. O gatesc in buna masura acasa si o desavarsesc la fata locului. Bineinteles, conditiile acestea restrictioneaza si felul de retete care se pot prepara. Magazinul ofera si vin, diverse cadouri si o mica „brosurica” ce contine retetele prezentate. Bineinteles, se percepe si o taxa de participare, caci „Biscuit” este o afacere.
      Maine plec o saptamana din tara si voi stabili detaliile dupa Pasti. Va voi tine la curent.

  9. foodconnect spune:

    Been there seen that! 😉

    multumim pentru o seara cu parfum de indii!

    Si ca sa vedeti ca am fost, avem dovada:

    vorba aia: „verba volant, scripta manent!”

    tnx again

  10. memphis spune:

    Este bine ca te-ai hotarat sa activezi si in felul acesta. Am vazut din retetele filmate ca poti comunica usor si coerent, deci ai un bun atu, pe langa cunostintele tale gastronomice, completate cu cele din alte domenii. Cred ca modalitatea aceasta de expunere a gastronomiei ti se potriveste cel mai bine si, de fapt, vine in completarea blogului. Sper ca datile viitoare sa faci si retete noi, pe care sa le publici apoi si in blog.

    • Radu Popovici spune:

      @memphis: Exact asta si am de gand. Ieri, fiind un „pilot”, am mers si eu mai la sigur, cu subiecte si retete cu care eram deja familiarizat.

  11. toni spune:

    Felicitari Radu, imi pare rau ca nu sunt in Bucuresti, as fi venit sa te vad si eu. Cred ca seria aceasta (apropo, „Saveur faire” este un nume excelent) iti va permite sa-ti faci mana in vederea viitoarelor cursuri. Sper sa nu abandonezi ideea.
    Bafta multa la evenimentele ce vor urma!

  12. andra spune:

    Radu, pot gasi la Biscuit si amestec 5 arome? Nu ma vad in stare sa merg pana la Dragonul Rosu pentru asta, dar cum in centru ajung aproape zilnic, m-ar coafa foarte bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.