Omleta chinezeasca

Este o mancare pe care o veti gasi oriunde înfloreste cultura chineza, indiferent de distanta fata de patria mama. Combina vegetale chinezesti proaspete cu bucati de carne de pui, proaspat si afumat, si este o cale excelenta de a „lungi” o cantitate modica de proteine.
omletaChina - Omleta chinezeasca 1 - Retetele lui Radu

 
Bucatarie: chineza
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
100 g piept de pui
2 lingurite de sos de soia light
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
50 g foi de varza, taiate fideluta
50 g muguri de fasole
1/2 ardei gras verde, curatat si taiat fasiute subtiri
1/2 ardei gras rosu, curatat si taiat fasiute subtiri
100 g piept afumat de pui, taiat fasiute subtiri
2 cepe verzi, feliate subtire pe diagonala
2 linguri de coriandru proaspat, tocat
8 oua
2 catei de usturoi, tocati marunt
3 cm bucata de ghimbir, tocata marunt
2 linguri de vin de orez, sau vin alb sec
1/2 lingurita de ulei de susan
1 1/2 lingura de sos de soia dark
1 lingura de otet de orez (sau otet de vin alb, de buna calitate)
cateva picaturi de sos de ardei iute
frunze proaspete de coriandru, pentru ornat
 
Instructiuni:
Se încinge grill-ul cuptorului. Se toaca pieptul de pui cu un satar, sau cutit cu lama lata, pana se obtine o pasta omogena. Se combina carnea tocata cu 1 lingurita din sosul de soia si se amesteca folosind mainile.
 
Se încinge uleiul într-o cratita mare, de minim 26 cm diametru, se adauga carnea tocata si se prajeste, desfacand-o cu o lingura, timp de  3-5 minute, sau pana cand se rumeneste putin. Se adauga fasiutele de piept afumat si se continua 1-2 minute. Se adauga varza, mugurii de fasole, ardeii grasi, ceapa verde si coriandrul si se continua alte 2-3 minute. 

Citeste si articolul →   Pesto misto

Cat timp se gatesc legumele, se bat putin ouale împreuna cu usturoi, ghimbir, vin de orez si restul de sos de soia. Se adauga mixtura în cratita, turnand-o uniform peste vegetale si carne. Se gateste, amestecand încet cu o spatula de lemn si ridicand marginile omletei astfel ca oul nefacut sa curga sub aceasta. Cand omleta s-a închegat la baza, se pune cratita sub grill si se gateste putin, pana ce ouale s-au întarit la suprafata ei. 

Între timp, se amesteca uleiul de susan, sosul de fasole, otetul si sosul de ardei iuti.

Se taie omleta felii triunghiulare si se serveste stropita cu mixtura de sos de fasole si ornata cu frunze de coriandru si cateva fasiute de ardei gras si de piept afumat de pui.

Sfaturi:
Pasta de fasole soia se gaseste, ambalata în sticle de 250 ml, la Carrefour (am vazut de curand la Piata Unirii, la etaj). Se mai gasesc diferite variante de astfel de pasta în orice supermarket, ambalate în plicuri colorate în diferite culori, preparate de firma Blue Dragon.

Muguri de fasole soia se gasesc în orice supermarket, ambalate în borcane, sau cutii metalice. Se scurg bine, se clatesc sub jet de apa rece si se scurg printr-o sita fina. Dupa aceea, se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.