Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Omletele sunt la ordinea zilei in toate casele romanilor. De ce? Pentru ca sunt usor de facut, versatile si hranitoare. Vreau sa va propun o varianta care transforma omleta intr-o masa completa, satioasa si hranitoare.
Omleta cu orez si pui

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Preparare: 10 minute
Gatit: 30 minute

Ingrediente:
80 g piept de pui dezosat si fara piele, taiat cubulete mici
3 linguri de ulei de orez
1 ceapa mica, tocata marunt
1/2 morcov mic, curatat si taiat cubulete mici
2-3 ciupercute, tocate
2 lingurite de patrunjel proaspat, tocat marunt
1 plic cu orez Riso Scotti Bob cu Bob Colosal
2 linguri de lapte
1 lingura de pasta de rosii
1 catel de usturoi, ras
1/2 lingurita de boia iute
sare
piper negru, proaspat macinat
4 oua
sosul dvs. preferat, pentru servit (eu am ales sirop de ardei iute)

Instructiuni:
Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurge bine si se pune deoparte.

Intre timp se sareaza si se pipereaza carnea. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc iute. Se adauga carnea si se soteaza 1-2 minute. Se micsoreaza flacara, se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute la foc mic, pana se inmoaie.

Se adauga ciupercile, usturoiul si morcovul si se gatesc la foc mediu, pana ce vegetalele sunt fragede, iar carnea este facuta si rumenita dupa dorinta. Se adauga patrunjel si se amesteca bine.

Se e adauga pasta de rosii, boia, sare si piper si se amesteca pana ce ingredientele sunt toate fierbinti. Se pun deoparte.

Se bat ouale cu lapte, sare si piper, intr-un bol. Se incinge jumatate din uleiul ramas intr-o tigaie pentru omleta. Se toarna jumatate din mixtura de oua si se gateste 1 minut. Se scoate omleta si se adauga pe ea jumatate din mixtura de de carne si orez. Se ruleaza omleta si se serveste alaturi de un mic bol cu sosul dvs. preferat.