Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de omlete si fiecare persoana care se mai “joaca” prin bucatarie are, probabil, varianta sa preferata. Mie imi plac omletele rumenite la suprafata si suculente in interior. Imi plac omletele cu contrast de texturi si condimentate. Mi se par excelente dimineata, caci imi ofera energie si ma ajuta sa-mi incep ziua intr-un mod placut, adica degustand ceva gustos, care se prepara fara bataie de cap, in doar cateva minute.
Varianta de omleta care urmeaza are influente asiatice, chinezesti in speta, si este foarte gustoasa Nu veti regreta incercand-o, mai ales ca iese un pic din tiparul omletelor clasice, cu care suntem obisnuiti.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 10 minute
Ingrediente:
6 oua
3 cepe verzi, tocate
1 lingura de sos de soia light
1 1/2 lingurita de sos de stridii (optional)
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
100 g de ciuperci, feliate
1 rosie, decojita si tocata
100 g muguri de soia
1 ardei iute rosu, curatat de seminte, taiat in jumatate pe lungime si apoi taiat fasiute subtiri
Instructiuni:
Se bat ouale impreuna cu ceapa verde si cu jumatate din sosul de soia.
Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie mare, se adauga ciupercile si se rumenesc la foc iute, amestecand continuu. Se scot apoi si se pun deoparte.
Se adauga in tigaie restul de ulei si se incinge puternic, la foc iute. Se varsa in tigaie ouale batute, inclinand-o in toate sensurile, pentru ca omleta sa se repartizeze uniform, pe o cat mai mare suprafata. Cand omleta este aproape facuta, se asaza peste ea, in treimea centrala, mugurii de soia, ciupercutele, ardeiul iute si rosia.
Se pliaza omleta, cele doua treimi laterale peste cea centrala, unde sunt legumele. Se lasa omleta sa alunece, cu grija, pe un platou si se stropeste cu sosul de stridii, daca se foloseste. Se serveste imediat.