Orecchiette cu pesto rosu si Parmesan

Pastele sunt hranitoare, usor de gatit, foarte versatile, relativ ieftine, satioase si lejere in acelasi timp. La Bistro GUXT avem in meniu cateva preparate culinare pe baza de paste proaspete cu sosuri gatite cu ingrediente de buna calitate.
Orecchiette cu pesto rosu si Parmesan
Astazi va voi prezenta o reteta foarte simpla, in care orecchiette proaspete (mici paste cu forma de urechiuse) sunt fierte rapid si servite intr-un sos de pesto rosu, preparat pe loc, din ingrediente proaspete.

Bucatarie: GUXT
Dificultate: usor
Cantitate: 2 persoane
Timp de preparare: 0 minute
Timp de gatit: 6 minute

Ingrediente:
200 g orecchiette proaspete
sare
piper negru, proaspat macinat
1/2 lingura de ulei de masline
2 linguri de pesto rosu
30 g Parmesan ras fin

Instructiuni:
Se fierb pastele in apa clocotita, bine sarata (proportia recomandata intre sare si apa de fierbere este de1 lingutrita de sare la 1 litru de apa), timp de cateva minute (verificati timpul de fierbere trecut pe ambalaj si gatiti pastele cu 1-1 1/2 minute mai putin. Se scurg pastele.

Se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie. Se adauga sosul pesto si se amesteca bine. Se transfera pastele in tigaie si se amesteca bine cu sosul, timp de 1 minut.
Nu va impacientati daca in tigaie ajunge, odata cu pastele, si putin din apa in care au fiert. Aceasta contine amidon si va da consistenta sosului daca este gatita 1 minut.

Se servesc pastele presarate din belsug cu Parmesan ras fin si cu piper negru, proaspat macinat. Se stropesc, daca doriti, cu putin ulei de masline extra virgin. Se orneaza cu frunze proaspete de busuioc si se servesc alaturi de bautura potrivita: un vin Catleya Freamat Rosé sau o bere Weihenstephaner Hefe Weissbier, ambele prezente in menioul de bauturi de la Bistro GUXT.

Citeste si articolul →   Salata de vita cu taitei de orez si susan

Nota:
Pentru a prepara pesto rosu procesati intr-un blender de mana 1 legatura de busuioc (circa 20 g frunze), 30 g seminte de pin, 30 g Parmesan ras, 2 catei de usturoi, 6 jumatati de rosii uscate la soare, 2-3 linguri de ulei, sau cat este necesar sa lege mixtura. Dupa ce se obtine o pasta omogena, se gusta si se potriveste de sare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.