Astazi va propun o retea simpla, vegetariana, cu o asezonare echilibrata, care combina gusturile iute, dulce, sarat si acrisor. Sunt departe de a fi vegetarian si nici nu tin post, dar uneori ma tenteaza combinatiile de alimente fara carne, mai ales daca astfel pot fi de folos, cu o idee de preparat, celor care tin postul Craciunului.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute
Ingrediente:
200 g orez cu bob lung, fiert
1 ceapa mica, tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat bucatele
1 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat bucatele
1 morcov mediu, curatat si taiat cubulete
1 lingurita de “dulce-de-iute rosu”
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
1 lingura de ulei de floarea-soarelui
sare
piper negru, proaspat macinat
suc de lamaie
Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa se sareaza si se gateste la foc mic cateva minute, pana se inmoaie, fara sa se rumeneasca. Se adauga usturoiul si se continua 1-2 minute, sau pana ce incepe sa miroasa puternic si sa se inmoaie.
Se adauga ardeii, morcovul si “dulce-de-iute” si se continua 3 minute, pana ce legumele sunt fragede-crocante.
Se presara cu patrunjel tocat, se sareaza si se pipereaza, se stropeste cu putin suc de lamaie si se amesteca bine. Se servesc alaturi de orez fiert.
Sfaturi:
Puteti achizitiona dulce-de-iute comandandu-l pe www.dulce-de-iute.ro.
Buna , Radu ! Mai exact ce orez de la Scotti ai folosit ?
Adaugi ceva alaturi ( salate, etc ..) ?
@gratiela: Am folosit Basmati, dar poti utiliza si alt orez cu bob lung, ba chiar si cu bob scurt, mai ales ca acesta, fiind mai lipicios, se poate “cladi” mai usor in diverse forme. Eu am gandit reteta asta doar ca o gustare de post, asa ca nu i-am mai adaugat nimic. Cum reteta contine deja carbohidrati si legume, ai mai putea veni cu carne, sau cu o salata verde… sau chiar cu ambele, daca vrei.