Astazi va propun o retea simpla, vegetariana, cu o asezonare echilibrata, care combina gusturile iute, dulce, sarat si acrisor. Sunt departe de a fi vegetarian si nici nu tin post, dar uneori ma tenteaza combinatiile de alimente fara carne, mai ales daca astfel pot fi de folos, cu o idee de preparat, celor care tin postul Craciunului.
Orez cu ardei grasi

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
200 g orez cu bob lung, fiert
1 ceapa mica, tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat bucatele
1 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat bucatele
1 morcov mediu, curatat si taiat cubulete
1 lingurita de “dulce-de-iute rosu”
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
1 lingura de ulei de floarea-soarelui
sare
piper negru, proaspat macinat
suc de lamaie

Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa se sareaza si se gateste la foc mic cateva minute, pana se inmoaie, fara sa se rumeneasca. Se adauga usturoiul si se continua 1-2 minute, sau pana ce incepe sa miroasa puternic si sa se inmoaie.

Se adauga ardeii, morcovul si “dulce-de-iute” si se continua 3 minute, pana ce legumele sunt fragede-crocante.

Se presara cu patrunjel tocat, se sareaza si se pipereaza, se stropeste cu putin suc de lamaie si se amesteca bine. Se servesc alaturi de orez fiert.

Sfaturi:
Puteti achizitiona dulce-de-iute comandandu-l pe www.dulce-de-iute.ro.